FK HŘEDLE: Za poslední roky to byla jedna z nejhorších sezón

0

Hředle – Sestup z I.B třídy a konečné čtvrté místo v rakovnickém OP jistě není důvodem ke spokojenosti. To si uvědomuje i vedoucí Jan Sklenář, který tuto sezónu kompletně označil jako jednu nejhorší za poslední roky. Pozitivní stránkou je jistě nejméně obdržených branek, Denis Bechner s Adamem Vitnerem také pálili ostrými, i když jim tam toho mohlo padnout daleko více…

Návrat do okresního fotbalu započali hředelští fotbalisté výhrou, hned v zápětí ale narazili na Lišany. Nejvyšší výhru si připsali proti Kroučové (10:0) hned v 6. kole. S podzimem se svěřenci trenéra Slámy rozloučili prohrou v Kolešovicích (3:2). Na jaře přišly i na hředelské poměry vysoké prohry. Zápas v Kněževsi se vůbec nepovedl (5:1), to samé utkání v Senometech (4:0). Ani na lídra soutěže z Lán to ve druhé části sezóny nestačilo a Hředle doma padly (2:4). Nejvyšší výhrou byl sice sedmigólový nášup, který schytaly Slabce, mnohem cennější byla ale výhra s Městečkem (6:0), který mohla být daleko vyšší. Jak uplynulou sezónu hodnotí vedoucí týmu a na lavici připravený brankář pro případ nouze Jan Sklenář?

 

Po sestupu z I.B třídy se dalo čekat, že budou chtít Hředle zpátky. Podzimní část tomu ještě odpovídala, jaro bylo ale hodně nepovedené, souhlasíš?

 

Neřadil bych tuto sezónu mezi povedené a to ani podzimní část. Přestože jsme ji zakončili na prvním místě, tak již podzim měl k ideálu hodně daleko. To ještě umocnila dlouhodobá zranění Slámy s Houdkem. Vyhrávali jsme spíše zkušenostmi, než kvalitou. Jaro bylo ještě horší než podzim, což logicky znamenalo pád tabulkou a čtvrté místo je za poslední roky to nejhorší umístění v sezóně.

 

Kdy a v čem nastal zlom, že se dařit přestalo a na hřišti to zkrátka nešlapalo?

 

Hodně nám uškodilo šesté kolo a zápas v Rynholci, kde jsme přišli o pilíře sestavy Slámu s Houdkem, ale podzim jsme dohráli výsledkově nad očekávání. To možná ukolébalo hráče a přistoupili k zimní přípravě tak, jak přistoupili. Již výsledky z přípravy dávaly signály, že jaro bude hodně krušné, což se nakonec potvrdilo.

 

Na okrese máte jeden z nejkvalitnějších kádrů. Kde vás dle tebe tlačí nejvíce bota?

 

Těch kvalitních týmů je na okrese více a vždy záleží na tom, jak se tým schází, jak se mu vyhýbají zranění a disciplinární tresty. Osobně si myslím, že máme vcelku vyvážený tým ve všech řadách, ale chybí konkurence a více tvořivějších hráčů. Takže, kdybychom doplnili kádr na každém postu, bylo by lépe.

 

Nyní postup nevyšel. Půjdete do dalšího ročníku s postupovými ambicemi?

 

Postup pro nás určitě není otázkou života a smrti. O ambicích je předčasné hovořit. Když koukám, jak některé týmy posilují a jiné oslabují, tak je předčasné hovořit o ambicích. Uvidíme, jaké pohyby v kádru budou u nás. Jisté je, že bychom hráli rádi opět nahoře.

 

Jak to vypadá se zdravotním stavem Honzy Slámy? A co takový Milan Staněk, tedy opory, se kterými by hra vypadala jinak?

 

Honza Sláma se v polovině listopadu podrobil plastice předního zkříženého vazu v koleni. V posledním kole naskočil na půlhodinku do zápasu, takže na podzimní část sezóny by měl být k dispozici. Čeká ho však ještě hodně práce na plné rehabilitaci. Co se týče Milana Staňka, ten se vrací do Mutějovic, které obnovují činnost ve IV.třídě. A takoví dva hráči by chyběli úplně každému týmu a troufám si říci, že nejen v okresním přeboru.

 

Uvidíme někdy ještě Honzu Sklenáře v brance? Jistě má stále co nabídnout…

 

Když přijde zajímavá nabídka (smích). V brance budu k vidění v sobotu 30. 6. při oslavách 20 let výročí založení FK Hředle. Jinak jsem k dispozici každý zápas pro případ nouze, ale já osobně bych byl rád, kdyby se k Viktorovi Malinovskému přidal ještě jeden brankář. Do brány patří mladší a lepší než jsem já.

 

Jak vnímáš rozhodčí? Jsou to samozřejmě jen lidé, ale… K vidění je hodně špatně posouzených výroků a také ovlivnění zápasu či neuznání regulérní branky. Občas to vypadá, jako by to někteří dělali dokonce schválně či byli zaujatí. Jak se na tuto problematiku díváš?

 

Rozhodčí vnímám jako součást hry, bohužel v této sezóně byli někteří moc vidět v tom negativním slova smyslu. A za tu dobu, co se pohybuji u fotbalu poznám, kdy jde o úmysl a kdy o neúmyslné pochybení. O to víc mně vadí, že ti, kteří,  troufnu si říci, úmyslně ovlivňovali zápasy, pískají dále a někteří i postupují do vyšších soutěží. My se ozvali nahlas a pak nám to ti rozhodčí, kterých se to týkalo, vraceli. Ti rozhodčí, kteří se neumějí povznést nad sympatie nebo antipatie k týmům, hráčům či funkcionářům, by se měli zamyslet nad tím, zda pokračovat či ne. Škodí tím jen a jen fotbalu.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou