Postupy a sestupy v krajských soutěžích před posledním kolem

0

Jako na konci každé sezony se i letos množí dotazy na postupový a sestupový klíč krajských soutěží. Níže naleznete odpovědi. 

!!! AKTUALIZOVÁNO !!!

Fortuna Divize D

Vše se odvíjí od situace ve Fortuna Divizi D, ze které vzhledem k sestupu dvou moravských mužstev z druhé ligy sestupují tři družstva. Dva sestupující jsou známí. Prvním je Tišnov, který soutěž opustil v zimní přestávce. Druhým jistým sestupujícím je Třebíč, která si v příští sezoně zahraje KP Vysočina.

 

Pokud sestoupí z celků z Vysočiny pouze Třebíč, tak se nadále budeme bavit o variantě A.

 

 

Existuje možnost varianty B, a to v případě, že se k Třebíči připojí i Havlíčkův Brod. Spolu s nimi je v boji o záchranu tým ze Strání. Po remíze Brodu v Blansku je jasné, že cesta k záchraně vedou pouze přes výhru nad Starou Říší, přičemž Strání musí ze zápasu s poslední Třebíčí vydolovat menší bodový zisk než brodští ze svého zápasu. Vzájemná bilance totiž hovoří pro Strání.

 

KP Vysočina  

Postup: postoupí pouze vítěz, kterým bude Humpolec nebo Bystřice nad Pernštejnem. Humpolci k jistotě stačí vyhrát ve Speřicích.

Sestup A – sestoupí dva týmy: ze soutěže sestoupí Kouty a Jaroměřice.

 

Sestup Bsestoupí tři týmy: v tomto případě se musí mít na pozoru i Košetice s Přibyslaví. Oba týmy ve vzájemném souboji o uplynulém víkendu remizovali. Přibyslav musí k záchraně porazit Okříšky a ještě navíc doufat v prohru Košetic na hřišti Sapeli Polná.

 

1.A třída, skupina A

Postup: postupuje Žirovnice, která je jistým vítězem soutěže

Sestup A – sestoupí dva týmy: jistým sestupujícím je Havlíčkova Borová, k níž se připojí jeden ze trojice Telč, Mírovka, Chotěboř B, přičemž Telč s Mírovkou hrají v posledním kole spolu.

 

Sestup B – sestoupí horší 12. tým z obou skupin 1.A třídy: Zde je jedna jistota. Z této soutěže sestoupí jen dva týmy, jelikož Šebkovice, které jsou na 12. místě ve druhé skupině, mají pouze 23 bodů.

 

1.A třída, skupina B

Postup: postoupí buď Náměšť nebo Žďár B. Oba týmy se utkají v posledním kole ve vzájemném souboji. Náměšti stačí remíza.

Sestup A sestoupí dva týmy: jistými sestupujícími jsou Moravské Budějovice a Černíč.

 

Sestup B - sestoupí horší 12. tým z obou skupin 1.A třídy: třetí od konce mohou skončit Šebkovice nebo rezerva Třebíče, které mají vyrovnané vzájemné zápasy a téměř totožné skóre. Třebíčští však mají tři body k dobru. Moravské Budějovice s Černíči sestupují.

 

1.B třída, skupina A

Postup: jistými postupujícími jsou Humpolec B a Štoky.

Sestup A: sestoupí horší 12. tým z obou skupin 1.B třídy: sestoupí Herálec (HB). Týmy ve druhé skupině mají o pět bodů více. Černovice se Starým Ranskem mají jistotu sestupu.

 

Sestup B: sestoupí tři týmy: jistotu sestupu mají Černovice se Starým Ranskem a Herálcem (HB).

 

1.B třída, skupina B

Postup: jistým postupujícím jsou Rapotice. Druhé místo má na dosah Radešínská Svratka, která hostí Rokytnici. V její zaváhání doufají v Měříně, kam přijede Polná.

Sestup A: sestoupí horší 12. tým z obou skupin 1.B třídy: z této skupiny nesestoupí z 12. místa žádný tým.

 

Sestup B: sestoupí tři týmy: jistým sestupujícím je Rokytnice. O dalších dvou sestupujících se rozhodne mezi Hartvíkovicemi, Nedvědicí a Štěpánovem. V nejlepší pozici je Nedvědice, které stačí porazit Stařeč.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou