POZVÁNKA: Finále okresního poháru je za dveřmi!

0

Minulý rok vyhrála pohár Kněževes, když na ní ve finále nestačila Olešná. Nyní parta kolem Vrábíka, Hanycha a spol. vyzve Lišany. Ty zažívají povedenou sezónu a jejich hra sklízí obdiv. Povede se svěřencům trenéra Václava Švelcha získat trofej nebo to bude Kněževes, která se bude radovat? Odpověď na tuto otázku dostaneme ve středu 30. května!

Areál SK Rakovník bude ve středu 30. května od 18:00 hod. hostit finále okresního poháru. Kněževes zde změří své síly s Lišany. Velmi atraktivní finále nejpsíš přiláká i spoustu fanoušků, kteří se mohou těšit na parádní fotbalovou podívanou. Vstup na tento zápas bude zdarma.

 

Jaká byla cesta do finále?

 

Kněževes: V 1. kole se finalistovi postavil Řevničov a schytal sedmigólový příděl. Druhé kolo nabídlo souboj s Pustověty, které obhájce poháru taktéž zvládl v poměru 0:4, jelikož byly Pustověty domácím týmem. Semifinále už tak jednoznačné nebylo! Kousek od senzačního překvapení byly Roztoky, které dotáhly zápas do penaltového rozstřelu, ve kterém ale neuspěly.

 

Lišany: Úvodní kolo tak suverénní jako u finálového soupeře nebylo. Chrášťany neměly k překvapení vůbec daleko, nakonec ale padly v poměru 4:5. Ve druhém kole to také bylo jen tak tak, to když Lišany zvítězily v Jesenici 2:3. Semifinále už tolik drama nepřineslo, když na ambiciózní celek rakovnického OP nestačila Lubná a prohrála 1:5.

 

Jak se na finále těší jeho aktéři?

 

"Celý náš tým je natěšený na tento zápas už jen z toho důvodu, že je to finále poháru a tím, že bysme ho vyhráli, bysme se zapsali do dějin lišanského fotbalu, což je velké lákadlo.
Navíc si myslím, že ve finále nastoupí dva týmy, které se snaží hrát fotbal nad poměry okresu a doufám, že tento zápas bude vhodný i oku diváků, kterých by se na tento zápas, doufám, mohlo dostavit velké množství. Věřím, že lišanští fans nás budou podporovat jako celou sezónu," říká před finálovým duelem brankář Zdeněk Řepka.

 

Motivaci a chuť k vítězství neskrývá ani zkušený útočník a kanonýr lišanského SK Jiří Jelínek. "Těším se moc, pro nás všechny v Lišanech to bude vrchol sezóny. Pro mě osobně vrchol kariéry, určitě chci vyhrát a jako vítěz poháru ukončit kariéru (smích). Nebude to však nic jednoduchého - počasí, soupeř... Doufám, že dorazí hodně diváků. Kněževes má kvalitní kádr, ale pro naše rychlé mladíky bude doufám výhodou větší hřiště. A každý kdo nastoupí, dá do tohoto zápasu všechen svůj um a hlavně srdíčko - ať zvítězí SK Lišany!"

 

I nová posila před jarní částí, Jaroslav Haifler, doufá, že si na zápas najde cestu spousty fotbalových příznivců. "Na finále okresního poháru se na jednu stránku těším a na druhou taky ne. Těším se na to, že to bude zápas, ve kterém půjde o hodně, jelikož Lišany byly pouze jednou ve finále, ve kterém prohrály a ta chuť, když mají teď další šanci, je obrovská a jsme ochotni tam nechat vše. Myslím si, že motivace obou mužstev bude veliká a bude se hrát hezký fotbal, protože oba týmy jsou z horní části tabulky soutěže. Doufám, že se přijde podívat hodně fanoušků nebo diváků a pomůžou tomuto dni dodat ještě lepší atmosféru. Jediné, čeho se bojím, je zastoupení rozhodčích na tomto zápase, protože to, co předvádí někteří jedinci v okresní soutěži, je smutné. Jediné, na co se netěším, tak je v případě výhry poháru sázka, kdy budeme muset já a Vašek Mutinský pod holící strojek, aby byla ještě vetší motivace."

 

"Když jsem přestupoval do Kněževsi, tak proto, že je tam dobrá parta, výborné hřiště a snaha kluků kolem Honzi Vrábíka hrát kombinační fotbal, což já mám rád. Mančaft nemá postupové ambice, a tak prioritou byla a je obhajoba loňského vítězství v poháru. Klukům se to vloni podařilo a já bych chtěl letos být také u toho," říká exslávista a playmaker Kněževsi Rostislav Hertl.

 

Stejně jako Lišany chce vyhrát Kněževes, to je jasné. I to potvrzují slova Radka Vaníčka. "Myslím, že nás ve středu nečeká nic lehkého. Lišany nám budou chtít oplatit soutěžní porážku. Na zápas budou velice dobře připraveni, budou na nás chtít vlétnout a budou se rvát o každý balon. Utkání bude mít náboj. Nechť vyhraje ten lepší!"

 

Pokud nevíte co ve středu v podvečer s časem, finále okresního poháru je jistě dobrou volbou! Souboj dvou nesmírně vyrovnaných a kvalitních celků přinese zajímavou a nevšední fotbalovou podívanou, u které by neměl žádný příznivec kopané chybět.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou