Analýza týmu FK Lažiště: Získají už příští kolo jistotu postupu?

0

Sezóna se rychle chýlí ke konci. Zbývají odehrát poslední čtyři kola, tabulka se již rýsuje, jak bude vypadat, ale o posledním sestupujícím ještě není zdaleka rozhodnuto a o postupujícím? Tam to již vypadá jednoznačně. Pojďme se podrobněji podívat na první tým tabulky FK Lažiště.

Bodový náskok Lažiště

Vezmeme to z druhé strany. Zbývají nám čtyři kola do konce sezóny, takže ve hře je stále dvanáct bodů. Lažiště vede soutěž s 58 body. Druhé Sousedovice mají na kontě 49 bodů, rozdíl 9 bodů. Potenciálně ještě můžeme zmínit Čkyni se 47 body, ale to už je rozdíl 11 bodů a představa, že Lažiště vše prohraje není moc realistická.

 

Soupeři

Lažiště -  doma hraje proti Čkyni a Cehnicím, venku proti Sousedovicím a Vlachovu Březí

Závěr soutěže Lažiště nemá nejlehčí, silná Čkyně a Sousedovice, dále Cehnice, které na jaře prohrály jen dvakrát, ale momentálně jim dochází síly a mají na kontě dvě prohry v řadě. Vl. Březí doma může být také nevyzpytatelné, navíc bojuje o udržení. Avšak Lažišti ke 100% jistotě stačí z 12 bodů získat 4. Nicméně pravděpodobně by stačily i tři body vzhledem k lepšímu vzájemnému zápasu proti Sousedovicím a mnohem lepšímu skóre.

Sousedovice -  venku hrají proti Lhenicím a Netolicím, doma proti Lažišti a Zdíkovu

Zde může být hned zlomový zápas proti Lhenicím. Netolice a Zdíkov pravděpodobně proti Westře neuspějí a proti Lažišti se hraje příští (24. kolo) může být již rozhodnuto anebo se rozhodne.

SK Čkyně – venku hraje proti Lažišti a Zdíkovu, doma proti Netolicím a Chelčicím

Tady je to spíše už sci-fi, ale pokud Čkyně dokáže porazit Lažiště, může být konec ještě trochu dramatický.

 

Zajistí si postup Lažiště už v příštím kole?

Je ale pravděpodobné, že si Lažiště zajistí postup už v příštím kole, tedy tři kola před koncem soutěže.

Pokud Lažiště vyhraje a Sousedovice prohrají, tak rozdíl bude 12 bodů a ve hře bude zbylých devět bodů. Jestliže však uspějí Sousedovice a Lažiště si odnese prohru, náskok se zmenší na 6 bodů, nicméně stále by muselo Lažiště v posledních třech zápasech alespoň dvakrát prohrát.

Lažiště má vše ve svých rukou, vzájemný zápas proti Sousedovicím na podzim vyhrálo 1:0. Se skórem 87:20 je 67 gólů v plusu, Sousedovice se skórem 60:23 je „pouze“ 37 gólů v plusu.

Vše tedy nasvědčuje tomu, že pokud příští kolo Lažiště vyhraje má teoreticky první místo jisté.

 

Úspěch Lažiště

Lažiště jde od začátku soutěže za postupem. Tento tým ztratil body pouze proti Cehnicím a Netolicím, se kterými prohrál ještě na podzim. Na jaře zatím Lažiště své soupeře válcuje a pouze Chelčice s nimi uhrály doma remízu. Minulou sezónu mělo Lažiště po 26 kolech 60 bodů (nyní má 4 kola před koncem 58) a skóre 83:27 (nyní 87:20). Už i toto vypovídá o tom, že si to Lažiště pohlídá a třeba bude slavit už příští zápas. Lažiště má skvělou obranu a o ofenzivní síle mužstva nemluvě. Gólově je táhne Marek Sedláček s 18 góly a Jan Makoš s 15 góly, třetí nejlepší jejich střelec je Jaroslav Volmut, který má 12 zásahů, Makoš si dokonce zahrál za Příbram juniorskou ligu mistrů proti CSKA Moskva a Benfice.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou