Obdivuji Manuela Neura, říká hráč kola Petr Maha

0

Přínášíme vám slíbený rozhovor s brankářem Unionu Vršovice Petrem Mahou, který se stal hráčem 22. kola Pražského přeboru. Dozvíte se v něm mimo jiné, kdy začínal s fotbalem, kterými kluby prošel nebo proč se Vršovicím na jaře nedaří..

Petře, jaký byl zápas s Třeboradicemi z Vašeho pohledu?

První půli nás Třeboradice jasně přehrávaly, nám chyběl absolutně pohyb a agresivita. Po zásluze jsme po poločase prohrávali. V kabině jsme si důrazně řekli, že takhle to dál nejde. Přístup ve druhém poločase byl diametrálně rozdílný, hráli jsme se soupeřem vyrovnaný zápas, srovnali jsme a v posledních deseti minutách jsme to mohli strhnout na svojí stranu. Bohužel jsme neproměnili naše šance, ale i to se může stát. Celkově si myslím, že remíza je spravedlivá za výkon ve druhém poločase, utkání bylo bojovné a zajímavé do poslední minuty, takže se divákům muselo líbit.

 

Mohl byste nám popsat oba inkasované góly?

První gól padl hned na začátku po nepříliš prudké střele Grznára, bohužel mi míč trošku odskočil a skončil v brance. Jednoznačně má chyba, ale i to se stane. Druhý gól padl po rohu. na přední tyči prodloužil soupeř centr na zadní, kde hráč zakončoval skoro do prázdné branky.

 

Podzimní část byla z vašeho pohledu vydařená, na jaře se vám zatím ale výsledkově nedaří. Čím si to vysvětlujete?

Sám nevím, čím to může být. První zápas na Kopanině jsme odehráli výborně, od té doby máme trošku hluché období. Taky dlouho chyběl Michal Uhlíř, což je pro nás jeden z klíčových hráčů.

 

Co očekáváte od příštího zápasu a s čím do něj půjdete?

V příštím zápase hrajeme s Tempem, které se snaží hrát fotbalově a kombinačně, což by nám mohlo vyhovovat. Nicméně doma budeme chtít určitě urvat tři body.

 

Jak trávite volný čas, když zrovna nehrajete fotbal?

Studuju vysokou školu, která mi dává hodně zabrat, takže toho volného času až tolik není. Ale kromě fotbalu si rád zahraji jakýkoli jiný druh sportu. Jinak rád posedím a popovídám si s kamarády.

 

Jak dlouho se věnujete fotbalu? Kterými kluby jste prošel? Vyzkoušel jste i jiné posty?

Fotbalu se věnuji od šesti let. Začínal jsem na Bohemce, chvíli jsem byl ve Slavii a Meteoru. Někdy od dorostu až do juniorky jsem byl zase v Bohemce. Fotbal se mi pak vlivem prostředí, ve kterém jsem byl, trošku znechutil, a tak jsem si dal na rok pauzu. Hrát jsem začal opět před třemi roky a to ve Vršovicích. Ze začátku jsem hrál v poli, ale asi po půl roce mě trenéři poslali do brány a už jsem tam zůstal.

 

Máte nějaký fotbalový vzor?

Fotbalový vzor vyloženě nemám. Obdivuji ale Manuela Neuera, ten prostě změnil pohled na moderního brankáře. Už to není jen o chytání, ale o čtení hry a precizní práci oběma nohama. V tom si myslím, že je o kus před zbytkem světa.

 

Znáte náš nový web fotbalunas.cz? Věděl jste o anketě hráč kola?

Neznám, dozvěděl jsem se to až od Vás a byl jsem příjemně překvapen.

 

Chtěl byste něco vzkázat čtenářům?

Ať chodí na zápasy fotbalových týmů i z nižších soutěží, může je překvapit, že někdy je to i docela zajímavé. Hráče by to určitě potěšilo.

 

 

Petře, děkuji za Váš čas a přeji mnoho úspěchů nejen na hřišti.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou