BLIKANEC VÍKENDU: Svého činu vůči rozhodčímu hluboce lituji, kaje se hříšník

0

Utkání 21. kola III. třídy sk. B okresu Praha – východ mezi Velkými Popovicemi a Dobřejovicemi přineslo další okamžik, který by se stávat neměl. Domácí favorit vedl 1:0 po půli, pak ale navýšil v dalším průběhu na 4:0 a právě po čtvrté brance vypěnil hostující Tomáš Olmr.

V 88. minutě byl čtyřiasedmdesátiletým rozhodčím Zdeňkem Grundem vyloučen hostující Tomáš Olmr. A to za vulgární projev nespokojenosti s rozhodováním zápasu. Čtyřiadvacetiletý hráč se ovšem s vyloučením nesmířil. „Po obdržení červené ke mně hráč přiběhl a pěstí mě inzultoval do obličeje, hrudníku a roztrhal mi dres,“ napsal sudí do zápisu. „Hráči domácích i hostů zabránili dalšímu fyzickému napadení. Po úderech jsem upadl na zem a on mě dále pěstmi napadal. Utkání jsem ihned ukončil pro inzultaci rozhodčího,“ pokračuje popis. Grunt si stěžoval na utrpěný otřes a bolesti hlavy a hrudníku. „Při dopadu za zem jsem se si poranil záda, pravé rameno a udeřil jsem hlavou o zem. Ještě mám rozbité hodinky,“ vypočítával rozhodčí.

 

O vyjádření jsme požádali i Tomáše Olmra. Ten přiznal, že vyhrocené utkání emotivně prožíval a k jeho zkratu vedlo více faktorů. „Jednal jsem v afektu, v normálu jsem klidný člověk. Svého činu hluboce lituji,“ klopil zrak Olmr. S popisem ze zápisu se ale zcela neztotožňuje. „Po výroku vůči rozhodčímu následovalo, že jsem přiběhl k rozhodčímu, strčil ho prsy, chytnul za dres, nejspíš mu ho i roztrhl a shodil na zem. Pak na mě někdo skočil a držel mě v kravatě, takže jsem nemohl už nic dělat. Takže jsem ho logicky nemohl kopat a mlátit pěstí, poté jsem se zvedl, odešel na střídačku a poté do šatny,“ vzpomínal čtyřiadvacetiletý hráč. „Podle spoluhráčů rozhodčí odešel po předčasném ukončení utkání normálně do šatny.“ Olmr si myslí, že ke zranění sudího mohlo dojít možná ve velkém chumlu minimálně deseti hráčů. „Tím samozřejmě nechci zlehčovat svou vinu, ale mám zájem, aby vše bylo podle pravdy,“ řekl fotbalunas Olmr.

 

Ten věděl, že přestřelil, ihned po utkání. „Po zápase jsem se rozhodčímu přišel omluvit do kabiny, mou omluvu nepřijal. Svého činu lituji a hodlám si nést následky, ale pouze ty, které jsem způsobil skutečně já. Vše podle pravdy chci říct na disciplinární komisi a rozhodčímu se případně znovu omluvit,“ vyhlíží Olmr šanci alespoň částečně odčinit své jednání.

 

Zápas nebyl za stavu 4:0 pro Velké Popovice dohrán a o jeho osudu se rozhodne u kulatého stolu.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou