Nebyly to sice nejhezčí góly, ale počítají se, říká hráč kola Pavel Janeček

0

Sportovní nadšenec, který se kromě fotbalu věnuje ještě futsalu obléká dres týmu SK Čtyři Dvory již od 6 let. Vždy patřil k tahounům mužstva ve své věkové kategorii. Stejně tak se tomu stává i v mužích. Hráčem kola byl zvolen za své dvě trefy do sítě Borovan. Celkem v sezóně stihl již 5 branek a těší se spolu se svými spoluhráči z vítězné euforie, která zasáhla "Čtyrák".

Jsi první vítěz hráče kola v této soutěži. Jaký z toho máš pocit? Počítal jsi s tím?

Samozřejmě mám z toho radost. Čekal jsem, že mě kluci ze Slávky nebo Nové Vsi přeskočí, přece jenom byli v převaze.

 

Už jsi někdy vyhrál nějaké ocenění? Nestyď se pochlubit.

Párktát jsem vyhrál nejlepšího střelce. Pravda je, ale taková, že se tomu tak stalo většinou v sálovce nebo futsale. Oba sporty beru jako své největší koníčky. Je pravda, že zde je o dost lehčí vstřelit branku než ve velkém fotbale.

 

Hráčem kola jsi se stal díky svým dvěma trefám do sítě Borovan. Popiš nám prosím, jak jsi branky vstřelil.

Tak první gól jsem dal na konci prvního poločasu, kdy jsme rozehrávali roh po samostatném nájazdu Tomáše Valty. Trenér o mě říká, že jsem nejhorší hlavičkář z týmu, ale stejně mě posílá na roh do vápna. Nechodím tam s cílem někoho přehlavičkovat, ale spíše vyčkávám, protože spousta míčů přeletí nebo se hráči špatně trefí, prostě nějak propadnou, no a tyhle míče vyhledávám. Do vápna letěl ostrý centr a před brankářem to někdo tečoval a ten to stihl jen vyrazit za sebe. Zde jsem číhal já a hlavou jsem míč uklidil do sítě. Druhá branka byla po soupeřově vyrovnání, kdy jsme soupeře zatlačili. Poslal jsem opět Tomáše Valtu do šance. Ten vystřelil a brankář míč pouze vyrazil a dobíhající obránce se snažil balón odkopnout, ale toho jsem napadal a pod tlakem mi kopl míč přesně pod nohu a já už neměl problém zasunout. Nebyly to sice nejhezčí góly, ale počítají se.

 

Zahřálo tě u srdce, že jsi skončil před hráči českobudějovické Slavie, která je odjakživa jedním z největších riválů "Čtyráckého válce"? 

Tak takhle bych to úplně neviděl. Je mi celkem jedno, kdo skončil na druhém a třetím místě. Ty kluky osobně neznám, ale o to víc bude vyhecovaný náš souboj. Na to se moc těším. Docela jsem to přál klukům z Nové Vsi, protože jsem s nimi přes zimu hrál sálovku a vím, že kvalita je určitě na jejich straně.

 

Jak prožíváš českobudějovické derby, ať už se Slavií nebo s Lokomotivou Č. Budějovice. Je to pro tebe něco zvláštního? Nebo to bereš jako každý jiný zápas?

Řekl bych, že nejvíc to prožívají trenéři a vedení týmu. Já k tomu přistupuji stejně jako ke každému jinému zápasu. Samozřejmě obrovsky nerad s těmito týmy prohrávám. Doufám, že to náš tým zvládne a obě derby vyhrajeme. Slávce dlužíme odplatu, protože nás na podzim porazila 1:0.

 

Čeká tě nějaká pokuta v kabině? Přeci jenom fotka a rozhovor to si nenechá ujít žádný týmový pokladník.

Určitě, ale tato pokuta je radostná, takže mi to žíly netrhá. Míra Havelec už mi sliboval, že si moje pokuty pěkně užije, ale to já vítám, protože Čert byl jedním z mých největších podporovatelů v téhle soutěži.

 

S kým jsi největší kamarád v kabině? Jaká jste v kabině parta?

Všichni jsou moji dobří přátelé, ale nejvíc si rozumím s Milanem Staňkem, Jendou Dědinou a mým tréninkovým sparingpartnerem Patrikem Šejnohou. Nesmím zapomenout na Míru Klímů, vedle kterého sedím a který má možná největší podíl na mém vítězství. Tímto mu chci velmi poděkovat. Jinak jsme velmi empatický tým plný bezvadných charakterů.  Toho si vážím nejvíce a jsem velmi rád, že s nimi můžu hrát.

 

Z interních zdrojů jsem se dozvěděl, že trenér Robert Čepička na tebe v zimní přípravě byl celkem přísný s nažil se tě motivovat k co možná největším výkonům při zdolávání tréninkových jednotek. Je to pravda? Jaký je to trenér?

Tak s trenérem už se znám dlouho. Trénoval mě v mladším dorostu. Byl jsem nadšený, když dostal tým pod svá křídla. Říká mi, že nejsem tréninkový typ a občas nechce, abych chodil s lepšími borci do dvojice. Prý bych je zkazil. Samozřejmě, že je to nadsázka a on se mě snaží každý trénink motivovat. Já to beru a jsem za to rád. Zimní příprava byla ostrá a dlouhá, ale výsledky jsou vidět. Jinak pan Čepička je výborný trenér. Všichni v týmu věříme jeho strategii a ze všech sil se snažíme plnit všechny jeho pokyny. Vůbec nerozlišujeme, zda se jedná o tréninkové jednotky nebo o mistrovská utkání.

 

Děláš i nějaký jiný sport kromě fotbalu? V úvodu jsi říkal něco o sálové kopané.

Tak všeobecně miluju jakýkoliv sport. Rád posiluji a jsem rád, že v týmu je i pár kluků, s kterými máme tohle společný. Potkáváme se ve fitku, kde si užijeme většinou plno kvalitní srandy. Jinak v sálovém fotbale a hlavně futsale jsem našel velký zalíbení a hlavně si zlepšil práci s balonem.

 

Na závěr mi dovol se zeptat, co říkáš na stránky fotbalunas.cz?

 Tento projekt se mi velice líbí a jsem jeho fanouškem, protože si myslím, že si každý o sobě rád přečte. Líbí se mi nápad s vyjádřením expertů před každým hracím kolem a samozřejmě anketa hráč kola. Je to velká paráda a jsem rád za vaše stránky.  Závěrem řeknu jediné: „Redaktor Petr Snížek je to nejlepší co Vaše stránky mohlo potkat:“


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou