Zemřel Pavel Pergl. Ve věku čtyřiceti let si vzal život

0

Smutná zpráva ve středu zasáhla český fotbal. Pavel Pergl, který se do paměti fanouškům zapsal nejvíce jako člen úspěšného kádru Sparty a v letech 2003 a 2005 s ní slavil titul, ukončil dle médií svůj život. Naposledy hrál divizi v dresu Velké Bíteše. Bylo mu pouhých čtyřicet let.

Pavel Pergl zažil bohatou kariéru na profesionální úrovni. Během své kariéry prošel pěknou řádkou klubů a zemí, namátkou Blšany, Drnovice, Příbram, Dynamo Drážďany (Německo), Sparta Praha, Preston (Anglie), AEK Larnaca (Kypr), Hapoel Beeršava (Izrael), AC Bellinzona (Švýcarsko) či FC Vaduz (Lichtenštejnsko).

 

Největší úspěchy zažil v dresu pražské Sparty, se kterou dvakrát vyhrál ligový titul i pohár a zahrál si osmifinále Ligy Mistrů. Na jarní část sezóny posílil účastníka Divize D Velkou Bíteš. Do posledního zápasu nastoupil 15. dubna, v Tasovicích ale nedohrál, když byl vyloučen. Středeční zápas Velké Bíteši ve Žďáru nad Sázavou se na žádost bítešského klubu neodehrál.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou