Takový trest není ve prospěch fotbalu, smutní Cheb. Dočkal se i podpory od nejbližšího soupeře

0
Hvězda Cheb má pykat za pyrotechniku – 12 000 korun pokuty a uzavření stadionu! O této události jsme psali ZDE, nyní přinášíme vyjádření chebského klubu.    

 

VYJÁDŘENÍ KLUBU K DISCIPLINÁRNÍMU ŘÍZENÍ

 

Vážení členové disciplinární komise, vážení zástupci fotbalových orgánů a sportovní přátelé,

 

disciplinární komise KKFS potrestala na základě podnětu ze zápisu o utkání a ze zprávy DFA z utkání KP mužů Hvězda Cheb – Františkovy Lázně oddíl FK Hvězda Cheb dle §65/1b a §65/2/a DŘ pokutou ve výši 12.000 Kč dle §20 DŘ a uzavřením stadiónu a odehráním nejbližších dvou domácích utkání ve vzdálenosti minimálně 30 km od stadiónu FK Hvězda Cheb.

 

Jsme si vědomi, že DK postupovala v intencích disciplinárního a soutěžního řádu FAČR. HVĚZDA CHEB se nebude proti tomuto rozhodnutí oficiální cestou odvolávat, ale považujeme za důležité se k této situaci vyjádřit.

 

Venkovní, ale zejména domácí utkání HVĚZDY, jsou vždy atraktivní pro příznivce fotbalu, kteří jsou vždy připraveni vytvořit bouřlivou atmosféru, která k fotbalu zcela určitě patří.
Nikdy jsme nezaznamenali negativní reakci ze strany našich soupeřů a jejich diváků, naopak si vždy atmosféru večerních utkání pod umělým osvětlením na HVĚZDĚ pochvalovali.

 

Verdikt DK je sice dle disciplinárního řádu, ale určitě není dle našeho názoru ve prospěch fotbalu, zábavy pro širokou sportovní veřejnost.


Použití pyrotechniky nemohlo narušit průběh utkání, neboť tribuna je od hrací plochy vzdálena cca 50 m, a dle námi předloženého organizačního řádu pořadatelské služby (schválen STK KKFS) není tribuna součástí areálu.

 

Jedná se o objekt, který není využíván a je připraven ke kompletní demolici. Taktéž nemohlo dojít ke zranění ostatních diváků, neboť ochozy s diváky jsou také vzdáleny cca 50 m.

 

Na základě mnoha reakcí od příznivců fotbalu i našeho nejbližšího domácího soupeře družstva Nejdku navrhujeme DK tímto otevřeným dopisem revokaci rozhodnutí ohledně odehrání domácích utkání mimo stadion HVĚZDY na trest podmínečný.

 

Věříme, že tento krok přispěje ke zklidnění situace a propagaci fotbalu v našem regionu.

 

FK HVĚZDA CHEB, z.s.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou