Lovosický Michal Obrtlík: Mladší hráči to dnes mají lehčí

0

Hattrick Františka Háka, či Denise Egrta? Jejich tři branky do branek soupeřů nepomohly k získání titulu nejlepšího hráče kola Divize B. Tím se stal překvapivě Michal Obrtlík z Lovosic, který pomohl vstřelenou brankou k vysoké výhře 8:1 nad celkem Litole. Získal 39% všech hlasůPikantnější je, že oba střelce zastínil obránce. Obrtlík je výraznou měrou podepsán pod solidní výsledky Lovosic v této sezoně - severočeští fotbalisté ztrácí na vedoucí Brozany čtyři body a mají zápas k dobru. V rozhovoru zkušený stoper upozorňuje nejen na to, v čem mají dnes mladí hráči výhodu, ale také říká, proč Lovosice pomýšlí v této sezoně na postup! 

V tabulce jste druzí. V čem je největší síla Lovosic?

"Nám se hlavně povedl začátek sezony a od toho se pak všechno odvíjí. Pomáhá nám také spolupráce s ústeckou Armou, pár hráčů tu působí, což je super. A konečně máme i štěstí."

 

Vy vlastně nastupujete na postu obránce. Hrál jste někdy na jiném postu? 

"Začínal jsem jako útočník a docela mi to tam i padalo, gólů bylo dost. Pak jsem musel zastoupit za jednoho obránce, když jsem hrál v Mostě a už mi to zůstalo. Stal jsem se defenzivním hráčem."

 

Patříte spíše k drsnějším hráčům, kteří pro skluz a tvrdý souboj nejdou daleko, nebo se snažíte hrát chytře a využívat především hlavu?

"Musím se přiznat, že mám nálepku tvrdšího hráče. Ale nevadí mi to, už jsem si na to zvyknul."

 

Už jste považován za zkušenějšího hráče. Jak se díváte na dnešní tréninky mladých? Dělají něco jinak? Je rozdíl třeba v přístupu?  

"Už je to jiná doba, jsou vychovávaní trošku jinak. Trenéři více pracují s míčem, technicky jsou na tom ti mladí dobře. My trénovali o něco víc, mají to jednodušší. Třeba i v tom se někam dostat."

 

Takže jsou sledovaní víc, než vy?

"Určitě. Ti dobří a nadějní hráči jsou sledovaní vlastně pořád. Pak mají mnohem větší šanci hrát někde výš."

 

Máte před zápasem nějaký rituál, nebo zvláštnost?

"Nějak ani ne. Možná si před každým zápasem říkám, ať se nezraním a ať to přežiju v pohodě."

 

Poslední výsledky Lovosic vypadají jednoznačně. Opravdu jste v takové pohodě, že drtíte jednoho soupeře za druhým?

"Já bych z toho nedělal vědu. Poslední soupeři nehráli na úrovni divizních týmů. Třeba Nový Bor, to byla vyloženě hrůza. Ale zápas s posledním Žatcem, který jsme vyhráli 2:0, ten byl docela těžký."

 

V sobotu ráno hrajete s Horními Měcholupy. Máte už připravenou nějakou taktiku?

 "To je otázka spíše pro trenéra. Připravuje nás na každý zápas trochu jinak, podle toho, kdo nás čeká. Jsme tým, který se dokáže přizpůsobit tomu, co po nás trenér žádá."

 

Michale, děkuji za rozhovor a ať se daří vítězit i nadále.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou