ZIMNÍ PŘÍPRAVA - SOKOL HALÁMKY

0

Průběh zimní přípravy týmu Sokol Halámky.

Po zimní pauze se náš společný tým TJ Sokol Halámky/FC Hranice připravoval především v domácích podmínkách, kdy jsme od začátku roku chodili do haly v Č. Velenicích každou sobotu, pak se k tomu ještě během února přidali nedělní dopolední výběhy na Halámkách. Účast byla daleko vyšší v hale, což bylo samozřejmě dáno také počasím, zaměstnáním hráčů a ostatním. Právě i díky těmto okolnostem jsme letos vynechali zimní turnaj ve Staré Hlíně a udělali jsme dobře. Přípravu jsme stupňovali soustředěním v Přední Výtoni, kam jsme se po nějakém čase vrátili a ve víkendovém termínu od 9. - 11. 3. 2018 zde absolvovali především fyzickou část zaměřenou hlavně na běhání. Představovali jsme si, že i zde bude naše účast větší, ale i zde jsme se nesešli ve větším počtu. Škoda, protože dle hráčů se víkend na Lipně povedl i kvůli stmelení party a zapojení mladých hráčů, kteří toto zažili možná poprvé. Na poslední část přestávky jsme si pozvali k přátelskému utkání tým Nových Hradů, který kope OP na Budějovicku a na domácím hřišti v Halámkách je v neděli 18. března porazili 3:1. Dvěma góly se ukázal aktuálně druhý střelec OP Ladislav Slavík a jeden přidal Míra Svoboda. Šlo o první větší zatížení s míčem a to se projevovalo na drobných nepřesnostech. Přesto zápas nebyl nudný a některé akce na obou stranách byli líbivé. Stínem bylo však zranění našeho obránce Romana Dudy, které si možná vyžádá delší odmlku. Tomuto jsme se chtěli vyvarovat právě zápasy na umělce, ale stejně jsme tomu nezabránili. Utkání se hrálo v mrazu a i když naše hřiště bylo dobře připravené, bez sněhu, měkké, tak si vyžádalo díky nemocem další absence do dalšího přáteláku. Ten jsme sehráli týden před ostrým startem OP, ve Starém Městě v sobotu 24. března. Tomu jsme dlužili jeho účast na našem letním turnaji v roce 2016. Ze slušnosti jsme tam zkrátka museli odjet i přesto, že nás bylo pouze 10. Domácí se zachovali fér a zapůjčili nám jednoho hráče. Možná, že díky našim chybějícím hráčům jsme ve Starém Městě, které hraje okresní soutěž skupiny B okresu JH prohráli 3:0. Tím nechci snižovat kvalitu domácích. Do zimní přípravy jsme již zapojili také nové tváře v našem týmu, když Vladimír Hadač absolvoval přípravu jen v hale, další Petr Lacko byl jak na soustředění,tak v obou přátelácích. Oba jsou naši bývalí hráči, kteří delší dobu nehráli a vrací se na fotbalové trávníky. A konečně poslední posilou, od které si hodně slibujeme je mladý Roman Cigáň, který k nám přišel na přestup z oddílu TJ Jiskra Třeboň. Ten se ukázal v dobrém světle doma proti Novým Hradům. Uvidíme jak se všichni tři zapojí a doufejme, že budou přínosem. Vše je již směřováno k našemu velkému derby proti sousedovi a rivalovi z Českých Velenic, kterého přivítáme u nás v Halámkách v neděli 1. dubna od tradičních 15:30 hod. Nechceme tahat za kratší konec, na zápas se těšíme a všichni jste srdečně zváni.

Co se týká našeho technického zázemí, tak stále pokračujeme ve zlepšování jak hrací plochy, tak i okolních prostor a důkazem toho by měli být zcela nové střídačky s novými sedačkami vyvedených v klubových barvách. Vše by mělo být připravené právě na derby s Velenicemi, nejdéle však v průběhu dubna. Ostatní úpravy budou následovat v dalších letech, tímto bych chtěl poděkovat obci Halámky na další kladné spolupráci bez které to nemůže fungovat, ale i ostatním subjektům a sponzorům. Oba naše společné týmy si prošly těžkým obdobím, než jsme se spojily a došly až sem. Díky těmto všem skutečnostem je nadmíru jasné co je naším cílem a tím je záchrana v okresním přeboru, předvádění dobrého fotbalu a především jeho pokračování v obci, kde má hlubokou tradici sahající až účastí v krajském přeboru.

Autor: Jiří Samec


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou