FOTO: Lišany Kroučovou vůbec nešetřily

0

Odloženého kola využily Lišany s Kroučovou, když si dohodly přátelský zápas na umělé trávě v Lounech.

TJ Sokol Kroučová - SK Lišany 0:9 (0:4)

 

Branky: 3x Mutinský, 3x Jelínek, Haifler, Žalud a Roušavý.

 

Lišanští s pětičlennou zálohou a pouze Jelínkem na hrotu hned v úvodu museli řešit závar ve svém vápně po rohu Kroučové. Brzy však začaly svého soupeře přehrávat uprostřed hřiště a po 5. min. po Žaludově výzvě, hlavičkoval do Tomešovy náruče trestuhodně osamocený Mutinský. Mutinský hýřil aktivitou a po chvíli, po akci jako přes kopírák, tentokrát zamířil hlavou přesně - 0:1.

 

Pak se žlutočerným zranil jeden ze stoperů, a protože další hráč přijel až na II. poločas, dohrávali první půli v deseti. Ve 20. min. donutil druhý ze stoperů gólmana Tomeše zpracovat si malou domů na prsa. Tomu míč odskočil, všudypřítomný Paseka pálil pouze do gólmana, ale dobíhající Jelínek už si zkušeně poradil - 0:2.

 

 

 

Hráči Kroučové často ztráceli balóny už na vlastní polovině a pokud se pokusili zjednodušit hru kolmým pasem, míče se zmocnila bezchybná lišanská obrana, a ten rychle putoval na útočnou polovinu na kopačkách lišanských hráčů. Vtipné kombinace s minimálním počtem doteků vyústily do půle přes řadu dalších příležitostí, ještě ve dva góly v Tomešově síti. Na konci jedné z pohledných akcí byl znovu Mutinský - 0:3 a další, vedenou po levé straně, zakončil k tyči Jelínek - 0:4.

 

 

 

Do druhého dějství vystřídal záložníka Chládka útočník Roušavý a Lišanští přešli na rozestavení 4-4-2. Z hlediska předváděné hry však byla druhá půle slabší, neboť řada hráčů s rostoucím skóre začala hrát víc na sebe a zodpovědnost při bránění již také nebyla taková. Do 65. min. počítaly Lišany zahozené šance, třeba když Žalud a po něm Paseka shodně přestřelili z malého vápna.

 

Pak se do lišanské kombinace uvnitř šestnáctky vložila ruka hráče ve žlutočerném dresu a s nařízenou penaltou si bez problémů poradil Mutinský, který završil hattrick - 0:5. Další penalta na sebe nenechala dlouho čekat, když Roušavý vnikl do vápna a zchytal "kosu". Jelínek si však na hattrick musel počkat, protože Tomeš vystihl směr jeho střely a pokutový kop zneškodnil.

 

Pak se dostala ke slovu i Kroučová, když se po lišanské ztrátě vyřítili ve třech sami na gólmana. Jenže Z. Řepka vynikajícím reflexem vyrazil volej z malého vápna na roh. Na opačné straně unikl po levém křídle Roušavý a po zemi našel na zadní tyči samotného Jelínka, který tentokrát už nezaváhal - 0:6.

 

 

Haifler 3x po sobě rychle přešel před šestnáctku středem hřiště, jeho přesných přihrávek však spoluhráči nevyužili. Po čtvrté to tedy vzal na sebe a ranou zpoza vápna k tyči překvapil Tomeše - 0:7. Poté neměla k čestnému úspěchu daleko znovu Kroučová, ale samostatný únik zastavil zodpovědně se vrátivší Feher.

 

Ve zbývajících 10 minutách se ještě trefil "béčkem" Žalud, když krátkým bodlem k tyči znovu překvapil gólmana - 0:8 a výsledek pečetil těsně před konečným hvizdem Roušavý po individuálním průniku, zakončeném povedenou střelou z hranice šestnáctky - 0:9.

 

Autor: Václav Švelch

 

"Na celkem nekvalitní umělé trávě, na které šlo přesto dobře kombinovat, jsme tento zápas vzali jako trénink a vzhledem k tomu, že soupeři po několika minutách odešel jedenáctý hráč, tak to byla hra jako kočka s myší. Nakonec mu ale na druhý poločas dorazila posila, ale na hře se skoro nic nezměnilo. Bylo jen otázkou, jaké bude konečné skóre. Soupeř měl problémy s rozehrávkou, přesto si 2 velké šance vytvořil. My jsme postupným zvyšováním skóre začali hrát moc na sebe a každý si chtěl dát v celkovém součtu nějaký gól, což vyústilo v nehezkou část zápasu," sdělil k utkání lišanský brankář Zdeněk Řepka.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou