Rezerva Velimi vyjela ke generálce na hřiště Bečvár

0

TJ SK BEČVÁRY   -   FC VELIM B     0 : 5     (0:3)

 

Tradiční zakončení letní i zimní přípravy Bečváry versus Velim B. Hrálo se na sněhu, ale nečekaně dobrý fotbal, hlavně ze strany Velimi. Jirka Ptáček nám roste v top trenéra, povedl se mu "mister štych". Velimská rezerva předvedla výborný kombinační fotbal.

Meteorologové předpovídali správně. Padal sníh a byla „krutá zima“ , jak říkal ve filmu Vlasta Burián „krut“. A ještě ten krut podpořil studený a ostrý vítr. Domácí hřiště uválcovali a připravili, jak mohli. Na obou stranách chybělo několik hráčů pro zranění a některým se nechtělo. Ani se nedivím.

 

Trenér Jirka Fogy Ptáček ( velimský Conte) postavil, fotbalově slušnou, sestavu. Hodně mladíků a k nim čtyři zkušení hráči, kteří prošli velimským áčkem. A všimněte si. Do útoku trenér postavil bývalého kapitána a pravého obránce áčka Martina Kyncla. A dočtete se, to byl tah!!!

 

Od začátku měla velimská rezerva převahu. Hráči hostí se na sněhu lépe pohybovali,  byli v neustálém pohybu, hráli svůj kombinační fotbal a domácí na tuto hru nemohli najít zbraň.  V 10.min. hosté předvedli jednu ze svých kombinací. M. Kosina utekl po pravé straně, přihrál nabíhajícímu M. Kynclovi, ten ve sprintu nastřelil břevno, míč se odrazil na hlavu O. Kosinovi, ale ten neproměnil. V 17.min. dostal míč dorostenec J. Ceral a ranou asi z 20ti nedal domácímu brankaři šanci. 0:1 pro Velim. Ve 21.min. se dostává k míči D. Kadlec, dobře vystřelil, brankař míč neudržel a neskutečně hbitý M. Kyncl zvyšuje na 0:2 pro Velim.  Asi po půl hodině hry začaly Bečváry útočit, na chvíli vyrovnaly hru. Trvalo to  asi 10 minut. Ve 39.min. vysunul J. Kasal  sprintujícího M. Kyncla, ten běžel sám na brankaře a nekompromisně zvýšil na 0:3 pro Velim. Tak skončil první poločas.

 

 Ve druhém poločase trenéři poslali na hřiště postupně náhradníky. Uválený sníh hráči rozšlapali a terén byl pro fotbal překážkou. Velim hrála na nulu a to se klukům povedlo. Navrátilec, T. Daněk, v brance chytal s přehledem, byla vidět zkušenost. Budu mu říkat Tonda Kramérius. Proč? Možná víte, kdo to je.  V 60.min. je v akci opět M. Kyncl. Přihrává  D. Kadlecovi a ten dává na 0:4 pro Velim. V 75.min. prošel domácí obranou D. Kadlec, obešel obránce, pak podle brankař upravil na konečných 0:5 pro Velim. Utkání řídil V. Löwe. 

 

Několik slov na závěr: "Nejsem kompetentní hodnotit výkony hráčů. Ale hodně dlouho jsem trénoval, tak si nějakou tu větu neodpustím. Kluci mi udělali velkou radost, zejména v prvním poločase. Kombinační fotbal, přihrávky i na jeden dotek, pohyb i zakončení. Možná, že jim nahrál sníh. Domácí neměli šanci. Fandím jim, ale budou muset přidat, aby se zachránili. Musím pochválit trenéra Jirku Ptáčka, vždycky jsem oceňoval jeho zkušenost  a teď se mu povedl tah s M. Kynclem. Ten začínal jako útočník a Jirka ho do útoku vrátil. A to byl ten "mister štych". Proto musím vyhlásit prvním hráčem zápasu Martina Kyncla (2 branky,1 asistence a 1 břevno), jako druhého Daniela Kadlece (2 branky) a třetím hráčem Antonína Srpa (výborný výkon na místě stopera). To byla příprava. Hlavně, aby to vyšlo na jaře."                                             

 

/autorem reportu je Jaroslav Češpiva sen./     


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou