Derby je tu! V úvodu III. třídy Mladoboleslavska vyzve Sporting fotbalisty SKP

0

Mladoboleslavsko - Hned úvodní jarní kolo III. třídy okresního přeboru Mladoboleslavska nabídne atraktivní duel a městské derby mezi devátým Sportingem Mladá Boleslav a čtvrtým SKP Mladá Boleslav. Utkání mezi těmito kluby jsou vždy vyhecovaná a pro fotbalového fanouška lákavá. Hráči obou mužstev se dobře znají a někteří, převážně ti ze Sportingu, znají svého soupeře z předchozího působení v tomto případě právě z SKP. Na podzimní duel, který se hrál na hřišti Policistů, dorazila i TV Nova, která zde natočila reportáž pro oblíbenou rubriku Okresní přebor, kterou vysílá v rámci Sportovních televizních novin.

Trenér Sportingu Michal Bílek se na jarní část sezóny těžší a říká: „Přípravu jsme začali 14. ledna a tréninky probíhaly v lesoparku Štěpánka, v nafukovací hale na Městském stadionu v Mladé Boleslavi a také v tělocvičně. Týden před prvním mistrákem jsme se navíc zúčastnili herního soustředění v Kochánkách, kde jsme měli vynikající podmínky k doladění herních věcí. V přípravě jsme odehráli celkem čtyři utkání – FK Mladá Boleslav U16 (1:6), SK Bezno-Sovinky „B“ (5:4), FK Krnsko „B“ (4:2) a TJ FC Nemyslovice 2:1. Naším cílem pro jaro je pak nesestoupit a naopak vylepšit o nějakou tu příčku své podzimní postavení.

 

Také předseda a trenér konkurenčního SKP Jan Pažout se pustil do hodnocení přípravy a naznačení plánů pro jaro. „Co se týče přípravy, tak ta splnila celkem vzato mé očekávání. Výsledky bohužel nebyly zcela ideální. Z pěti utkání jsme vyhráli jen jedno, dvakrát jsme remizovali a dvakrát prohráli. Doufám, že se potvrdí známé tvrzení říkající, že nepovedená příprava znamená dobré výsledky v soutěži. Navíc nás trápí nějaká zranění, takže šanci dostanou mladí a perspektivní dorostenci. A třeba nám právě oni vykopou postup do okresního přeboru. Jinak jsem rád za to, jak se nám daří práce s mládeží, která nám roste. Pokud se udrží starší žáci v I. A třídě, tak budu naprosto spokojený.“

 

Zápas se odehraje v sobotu 21. března od 15 hodin na hřišti Strašnova, kde našel Sporting pro úvodní jarní kola azyl místo svého domácího hřiště na Astonce, kde se nemůže hrát pro nezpůsobilý trávník. Utkání odřídí rozhodčí Petr Pažout.

Josef Zdobinský


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou