TJ SOKOL PUSTOVĚTY: Podzimní část byla jedna z nejlepších v historii klubu

0

Pustověty vlétly do soutěže bez ostychu a výsledkem úspěšného podzimního tažení je druhé místo za stoprocentní Lubnou. Právě s tou svěřenci Václava Bičovského ztratili jediné body. Sám trenér je s podzimem absolutně spokojený a dá se říci, že i trochu překvapený.

Jak byste zhodnotil podzimní část soutěže?

 

„Podzimní část sezóny byla pro náš tým jedna z nejlepších v historii klubu vůbec. Jenom jedna prohra s jasným lídrem soutěže, jinak samé výhry. To jsem opravdu nečekal. Zvlášť, když jsem viděl před sezónou, jak ostatní týmy posilují své kádry. Třetí třída je letos mnohem těžší, než bývala. Prvních sedm týmů je hodně kvalitních a každý může porazit každého. Lubná má top kádr mladých rychlých a šikovných fotbalistů. To samé se dá říci o Roztokách. Řevničov přes léto kvalitně posílil. Sýkořice má dobrý tým už několik sezón. Janov je hodně posílen z rozpadnutých Mutějovic. V Chrášťanech je spousta nadstandartních hráčů. My jsme měli to štěstí, že se nám zápasy i s těmito dobrými týmy podařilo zvládnout,“ zhodnotil podzim trenér Václav Bičovský.

 

Jaké zápasy byly nejsložitější?

 

Jeden z těžkých zápasů byl dle slov trenéra Borovské v Chrášťanech. „Vypadla nám tam celá záložní řada. Do zápasu nemohli nastoupit Knap, Koláček, Bauer a Langmajer. Povedl se nám začátek a vedli jsme o tři góly, ale pak se projevila absence zkušených harcovníků a soupeř srovnal. V závěru se k nám přiklonilo štěstí a po rohovém kopu jsme rozhodli zápas“, říká lodivod aktuálně druhého celku soutěže.

 

S čím půjdou Pustověty do jarní části?

 

„Co se týká našich ambicí, tak zůstáváme při zemi. Všichni dobře víme, že se nám podzim povedl výsledkově nadstandardně. To se však na jaře povést nemusí, a tak o postupu nějak nepřemýšlíme. Zbytečně by to svazovalo nohy. Navíc přes Lubnou těžko někdo přejde. Jestli jí zůstane kompletní kádr, tak vyhraje všechno a postoupí,“ řekl závěrem nejen trenér, ale zároveň i předseda klubu.

 

V rámci zimní přípravy zajížděl tým Pustovět na čtyřdenní soustředění do Rapšachu, sehrál přátelský zápas s Pavlíkovem, který skončil nerozhodně 2:2. V pátek 9. března měli svěřenci trenéra Bičovského sehrát v areálu Tatranu na umělé trávě přípravné utkání se Slabcemi, to bylo ale zrušeno.

 

Jarní část zahájí Pustověty na svém hřišti v sobotu 24. března od 13:30 s Branovem.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou