Béčko Darkoviček v plném zápřahu na jarní sezónu

0

Rezerva Darkoviček zahájila svou přípravu v pondělí 22.1.2018, a již tradičně přišlo na řadu neoblíbené běhání. Skvadra Darkoviček trénovala dvakrát týdně a tréninky byly vždy zpestřeny fotbálkem na umělém povrchnu místního hřiště. Během zimní přípravy měly Darkovičky naplánovány 3 přátelské utkání a to proti celkům Bílova, Závady a rezervě Kozmic. 

Report z utkání s Bílovem :

 

Darkovičky se mohly pochlubit dvěmi posilami (Pavel Drozd a Petr Helfštýn), které byly vytaženy z hráčského archívu. Do utkání vstoupily lépe Darkovičky, protože Jakub Rzidký chvíli po rozehrávce selhal v koncovce do prázdné brány. O chvíli později se ale už mohl radovat, kdy po pasu Tomáše Fajkuse, obešel bezmocného brankáře a pohodlně míč zasunul do brány. I po gólu zůstaly aktivnější domácí a za zhruba dalších 10 minut slavil gól po parádní přihrávce Gaie navrátivší se střelec Duda. Ten byl v prvním poločase jako utržený z řetězu, protože po další kombinaci po ose Kabisch – Duda už Darkovičky vedly 3:0. Ke slovu se dostali i hosté, ale jejich střelci vyhořeli na dobře chytajícím Piskalovi. Zhruba 10 minut před závěrem první půle Duda kompletoval hattrick, když mu do odkryté brány míč přistavil Rzidký.

Se změnou stran přišla i změna sestavy Darkoviček, do brány se dostal Petr Helfštýn, a do hry se dostali Hanus, Lička a Kneifel. Ale ani to neubralo na úsilí Darkoviček, protože zhruba v 60. minutě upláchl hostům Gai a chladnokrevně na zadní tyč zakončil, 5:0. O dalších pět minut bylo ještě veseleji, kdy se akce opakovala, ale Gai tentokráte naservíroval Hanusovi a ten zaokrouhloval na 6:0. Od té chvíle Darkovičky kontrolovaly hru. Nicméně vinou částečné ztráty koncentrace se hosté dostali do protiútoku a následně po faulu kopali penaltu, 6:1. Hosté jakoby se probrali a v závěrečné desetiminutovce Darkovičky takřka nepustili k míči a dokázali skóre zkorigovat na přijatelných 6:3.

 

 

Své druhé přípravné utkání měly Darkovičky na programu proti celku Závady, bohužel soupeř odřekl a tak se nakonec utkaly Darkovičky se svým „A“ týmem. (účastník 1.A třídy) Kdo by čekal, že to bude jednoznačná záležitost, tak ten se mýlil. Rezerva Darkoviček sympaticky držela s áčkem krok, také díky skvěle chytajícímu Piskalovi, který zneškodnil mnoho šancí A týmu. Skóre se měnilo až ve 20. minutě, kdy upravoval po chybě obrany na 1:0 Turanský. Nadále ale bylo utkání vyrovnané, nicméně do té doby jen s šancemi na jedné straně. Bohužel si rezerva Darkoviček po rohu sklepla balon do vlastní brány a A tým se ujal vedení 2:0. Největší šance „B“ týmu přišla zhruba po 40 minutách hry, kdy vybojovaný balon poslal Duda na Hanuse, který chirurgicky přesně našel Janka. Bohužel pro Béčko Janko vyhořel na brankáři Vargovi. A tak se do druhého poločasu šlo za stavu 2:0.

 

V druhé půli ucítili hráči rezervy svou šanci a hra se částečně vyrovnala. V zápase se blýskl skvěle hrající Drozd i Helfštýn a vypadá to, že budou platnými posilami pro rezervu Darkoviček. Nicméně ani jeden z této dvojce nezabránil pohromě, která se stala zhruba v 60. minutě. Stoper Lička chtěl vyvést balón z vlastní šestnácky a bohužel o něj přišel. Turanský se nemýlil a upravoval na 3:0. Po tomto uklidňujícím gólu se zdálo že se béčko na nic nezmůže, ale opak je pravdou. Po takřka 70 metrovém výkopu Piskaly se za obranou zjevil Hanus a vyběhnutivšího Vargu přehodil 3:1. Hráči rezervy Darkoviček se nadechovali k zdramatizování zápasu, ale bohužel po další chybě inkasovali na 4:1. Utkání se tak dohrálo a rezerva Darkoviček si může tento zápas odškrnout za jeden z těch povedených.

 

Další utkání mají Darkovičky na programu tuto neděli 11.3. od 14 hodin na UMT Hlučín proti rezervě Kozmic.

 

Autor: Milan Duda


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou