Košutka absolvovala velmi pestrou přípravu

0

Klidný střed tabulky, konkrétně sedmé místo a dvacet čtyři bodů. To je solidní výsledek Plzeňské Košutky.

Zimní dril začali již prví týden v lednu. V prostorách košuteckého jezírka, kde se fotbalisté pokoušeli skloubit vytrvalost a práci s balonem na menším házenkářském hřišti. Dalším stanovištěm byly prostory na dopravní průmyslovce, kde trénovali střídavě na místním „ drnčáku“ , tělocvičně, ale také na parkovišti či na chodbách školy. Třetím útočištěm byl lochotínský park, kde probíhala ta nejdrsnější část přípravy.

Následně absolvovali tradiční soustředění v Sušice. Na soustředění odjelo celkem devatenáct hráčů. Zde sehráli dvě přátelská utkání a to s celkem Dobřan (4:1 )  a se Sušicí (5:4 ).


Mimo tréninkové jednotky hráči navštěvovali místní bazénový komplex, kde závodili v jízdě na tobogánu i přes přísný zákaz trenéra! Zákaz byl ovšem opodstatněný, loni se tu při zběsilé jízdě zranil záložník Zdeněk Rolko.


Kuriózní zranění se týmu bohužel nevyhnulo ani tentokrát. Gólman David Frýdl, zvaný též „Chobotnice“, u snídaně v den hokejového zápasu vykřikoval, že jeho stylem bruslení a prací s hokejkou připomíná ruského bohatýra Kucherova z Tampy Bay. Zapomněl ovšem dodat, že Kucherov si před utkáním NHL pravděpodobně nevychutná půl litru ohnivé vody z Božkova. Celá tato kratochvíle
skončila nárazem na brankovou konstrukci a poraněnou klíční kostí.


Soustředění bylo symbolicky a tradičně zakončené zimním opalováním a koupáním v řece Otavě, které vyloudilo úsměv na tváři několika kolemjdoucích.


Košutku opustila dvojice Pavel Kalaš a Jan Holec, kteří se vydali zkusit štěstí za hranice k německým sousedům. Oba svorně tvrdili, že prý kvůli možnému posunu v kariéře, avšak oba se mi tajně svěřili, že to bylo kvůli chybějící motivaci. Místní chlapci se jim prý ve sprchách již okoukali.


Jedinou posilou je M. Nedvěd z jihočeského klubu Boston Kluky. „Rád bych vám o něm něco napsal, ale bohužel běhá tak rychle, že jsem ho celou přípravu ani neměl šanci zaregistrovat,“ říká Milan Primas.


„Všichni se na sezonu nesmírně těšíme a věříme, že se nám poctivá práce vrátí v podobě tříbodových utkání,“ dodal Primas.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou