Zimní příprava 2018: TJ Spartak Počátky

0

Druhý článek ze seriálu zimní přípravy v Poutník lize, včetně rozhovoru, se věnuje staronovému týmu v soutěži, TJ Spartak Počátky. Po ne zcela vydařeném podzimu jsou si v Počátkách dobře vědomi nutnosti zlepšit své výkony a tak ani tady nepodceňují zimní přípravu.

Podzimní část Poutník ligy zakončil TJ Spartak Počátky po sestupu v I.B třídy znovu v dolní polovině tabulky na 11. místě s 15 body. Očekávali jste, že se tým umístí na lepších pozicích, nebo ne zcela vydařený podzim s přestavbou kádru zkrátka přijít musel?

Na minulou sezonu bychom nejraději úplně zapomněli byl to jeden z největších propadáku Spartaku. Jak píšeš do letošní sezony jsme šli s poměrně obměněným kádrem a nečekali jsme žádné zázraky. Chce to čas než se kluci sehrají. Cíl před začátkem sezony byl umístit se v půlce tabulky zahrát si pěkný fotbal a vytvořit partu kterou tu bude bavit.

 

Jaké máte vyhlídky pro druhou polovinu sezóny? Tým ukázal, že na některých postech má silné individuality, přesto ale nebyl schopen naladit se na vítěznou vlnu a připsat si alespoň dvě po sobě jdoucí výhry, což by k vylepšení postavení v tabulce mohl pomoci. Může se tým výkonnostně na jaře skutečně zlepšit, aby se nemusel bát o záchranu?

Ve druhé polovině bychom určitě chtěli také dovést i nějaké body z venku. Stále nejsme v klidných vodách na které jsme si dávali cíle. Věřím, že jaro bude lepší než podzim. Kluci už snad dostali loňskou sezonu z hlavy a pojedou zase to svoje a dokážeme, že to jde i bez Kocourků, Vlčků a spol. (kteří se na nás loňskou sezonu vys*ali). Máme plno mladých kluků, kteří když chtějí tak umějí hrát dobrý fotbal.

 

Kdy začala vaše zimní příprava na jaro 2018? V jakém počtu se na tréninky tým schází?

Naše zimní příprava začala posledním víkendem v lednu. Na tréninky chodí v týdnu cca. 7-8 kluků. V pátek už je to lepší, schází se nás 12-14.

 

Účastní se TJ Spartak Počátky před startem jara přípravných zápasů, či zimních turnajů?

Jako každý tým i Počátky odehrají nějakou tu přípravu abychom to dostali taky do nohy. 25.2 jsme odehráli zápas na umělé trávě v Kamenici s celkem Horní ves zápas dopadl výhrou 5:4. 8.3 - 10.3 máme asi po 15 letech soustředění v Jihlavě kde budou provedeny tréninkové jednotky obohacené o přípravný zápas (za to vše díky trénérovi Jirkovi Doležalovi). 18.3 opět umělka Kamenice soupeře zatím nemáme a poslední přátelák bude v Třešti s Třebeticema a to 24.3. Pak už vlítnem do plných a uvidíme co nám ta příprava dala.

 

Přišli v průběhu zimy do klubu nějaké nové posily, nebo i na jaře plánujete nastupovat s totožným kádrem jako v první půlce sezóny?

Kluci se sehrávají takže jsme do kádru moc nechtěli zasahovat a nebo spíše i kdyby jsme chtěli tak ono není kde brát a s příslibem „pojď do Počátek si zahrát dvojku“ není na co nalákat. Pokusíme se do kádru zapracovat dorostence kteří už s námi byli na přípravě. Takže žádné velké posilování od Počátek nečekejte.

 

Výsledky TJ Spartak Počátky k 9. 3. 2018:

TJ Spartak Počátky
-SK Horní Ves (III.třída Pelhřimov) 5:4


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou