Zimní príprava 2018: SK Jiřice

0

Po dlouhé odmlce způsobené pětiměsíční zimní přestávkou v Poutník lize se znovu hlásíme s pravidelným informačním servisem ze soutěže. Zimní přípravy už jsou v plném proudu, někde stále probíhají, jinde ještě ani nezačli. Přesto se Vám pokusím v podobě krátkých rozhovorů se zástupci klubu přiblížit dění v jednotlivých táborech během zimy. Od všech klubů v soutěži spolupráci ale neočekávám. Už podzim totiž napověděl, které kluby se zapojí i nyní na jaře, a které se znovu jen povezou.

Jako první se o průběh zimní přípravy podělilo zřejmě největší překvapení podzimní části (tedy až po SK Obrataň, která je po polovině sezóny hodně nečekaně poslední), SK Jiřice. Klub z Humpolecka byl s ohledem na ne zcela přesvědčivé výsledky v Poutník lize z předchozích sezón ještě donedávna považován za jednoho z outsiderů soutěže, který se v obou předchozích sezónách plácal u dna tabulky a vytrvale si zahrával s hrouzbou sestupu, které vždy jen těsně uniknul. Podzim 2017 ale napověděl, že v Jiřicích svítá na lepší časy. Průběžné 5. místo, solidní herní projev a schopnost bodovat i s papírově silnějšími soupeři dokazují, že s Jiřicemi bychom i na jaře měli počítat.


Podzimní část Poutník ligy zakončil SK Jiřice na hodně překvapivém 5. místě, s kladným skóre a jen 8 bodů za suverénním Maratonem Pelhřimov. Očekávali jste v klubu, že má tým dostatek sil na to, aby se mohl umístit takhle vysoko, v dostatečné vzdálenosti od sestupových příček? Přeci jen, Jiřice nepatří mezi favority soutěže.

 Je pravdou, že nám po sestupu z I. B třídy trvalo, pokud se nepletu, dvě sezony, než jsme se oklepali. Zřejmě díky těmto slabším výsledkům nás fotbalová veřejnost začala považovat za otloukánka soutěže. Pro sezonu 2017/2018 se v nás ale opět probudil týmový duch. Vsadili jsme více na zkušenost. Po dlouhé době máme také trenéra a celkově se situace kolem klubu, jeho vedení a kompetencí, poměrně vyjasnila. To vše se odrazilo i ve výsledcích, kdy zápasy, které jsme dříve vinou ztráty koncentrace a částečně i smolně prohrávali, v dosavadním průběhu sezony zvládáme dovést do vítězného konce.

 

Jaké máte vyhlídky pro druhou polovinu sezóny? Je v silách týmu ustát jarní nápor konkurence a udržet se v horní polovině tabulky, nebo je cílem nepropadnout se příliš rychle a hluboko dolů k sestupovým místům?

 Myslím si, že tým vždycky měl na to hrát klidný střed tabulky a současné postavení je adekvátní jeho kvalitám. Vše, jak už to na této fotbalové úrovní bývá, se odvíjí od docházky jak na tréninky tak především na zápasy a také od předzápasové životosprávy. Většina členů týmu již ale vyrostla z tzv. telecích let, takže si nemyslím, že by se naše postavení v tabulce mělo během jarní části zásadně měnit.

 

Kdy začala vaše zimní příprava na jaro 2018? V jakém počtu se na tréninky tým schází?

 Těžko určit, kdy začala jarní příprava. Náš tým jede po vzoru Premier League bez pauzy. Dokonce i dopoledne na Vánoce či Silvestra jsme si byli dát zahrát fotbálek na umělce a alespoň na malou kopanou jsme se přes zimu scházeli takřka každý pátek. Počet lidí na tréninku a často i počasí sice nedovolí o moc víc, než jen ten fotbálek, ale důležité je, že se scházíme jak ve výčepu, tak i na hřišti.

 

Účastní se SK Jiřice před startem jara přípravných zápasů, či zimních turnajů?

 Od ledna hrajeme o víkendech jako už tradičně zimní turnaj Bernard Cup. Veškerý výsledkový servis a podrobné reporty ze zápasů jsou k dispozici na www.fb.com/skjirice nebo na www.skjirice.wbs.cz. Po ukončení turnaje plánujeme ještě jedno přátelské utkání na přírodní trávě. Kdo bude soupeřem, je v jednání.

 

Přišli v průběhu zimy do klubu nějaké nové posily, nebo i na jaře plánujete nastupovat s totožným kádrem jako v první půlce sezóny?

 Jak jsem již psal: „Vsadili jsme na zkušenost.“ Pod touto větou se skrývá přeřazení několika hráčů z „benfiky“ do áčka. Jinak se před sezonou žádné zásadní přesuny v kádru neudály. Když už, tak hráči od nás dlouhodobě spíše odcházeli. A žádná velká aktivita se nepředpokládá ani v tomto přestupovém okně. Hráčů je bohužel málo. Nicméně do zápasů Bernard Cupu s námi začal nastupovat Vláďa Zach z Petrovic, zda k nám přestoupí, bude záležet na jednáních zástupců obou klubů.


Výsledky SK Jiřice "A" k 9. 3. 2018:

4.3.2018 AFC Humpolec "B"(I.B třída sk.A Vysočina)-SK Jiřice 4:2 (0:1) Góly: Čepl D., Nesporý
24.2.2018 SK Jiřice-TJ Sokol Štoky (I.B třída sk.A Vysočina) 4:2 (2:2) Góly: Nesporý, Jirků, Vincenc, Dvořák)

10.2. 2018 SK Jiřice-TJ Dálnice Speřice "B"(III.třída Pelhřimov) 1:5 (1:0) Góly: Příhoda
3.2.2018 SK Jiřice-Sokol Božejov (III.třída Pelhřimov) 3:1 (0:1) Góly: Jirků, Dvořák, Vincenc
27.1.2018 SK Jiřice-TJ Sokol Plačkov (Poutník liga Pelhřimov) 3:1 (0:1) Góly: 2xPříhoda, Hložek


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou