TJ 05 ZAVIDOV: Chceme zahnat strašáka venkovních zápasů a posunout se do středu tabulky

0

A-tým Zavidova pokračuje ve své tradici a body dělá hlavně doma. Venkovní prokletí pokračuje, ale přáním do jara je jistě tuto nepříznivou bilanci změnit. Rezerva na tom není také bůh ví jak slavně. Na situaci a dění v klubu jsme se zeptali Aleše Krause, brankáře, ale v případě nouze i hráče.

Jak probíhala příprava v Zavidově?

 

Přípravu jsme začali 18. ledna a scházeli jsme se dvakrát v týdnu. Zpočátku jsme trénovali v areálu Sokolovny a přilehlém parku, kde se hlavně nabírala fyzická kondice. K tomu jsme jezdili ještě na Tatran, kde se také nabírala fyzička, ale pracovalo se zde i hodně s míčem. Ve druhé fázi jsme už jezdili pouze na UMT na Tatran, kde se hodně trénoval herní projev. V závěru přípravy došlo také na pár tréninků v hale, kvůli klimatickým podmínkám. Tréninky probíhaly společně A-tým + B-tým, avšak moc hráčů rezervy se do přípravy příliš nezapojilo. Celkem se odehrálo pět přátelských utkání, které splnily účel a ukázaly nám, kde se potřebujeme zlepšit. Béčko zatím žádný přátelský zápas doposud nemělo a obávám se, že ani mít nebude, což bude určitě vidět v prvních kolech, kdy naší rezervu vždy první kola trápí nerozehranost, daná však špatnou tréninkovou docházkou.

 

Jak bys zhodnotil podzimní část A-týmu a poté i rezervy?

 

Co se týče hodnocení podzimu, tak nemůžeme být spokojeni ani u jednoho týmu. U A-týmu se nám stále nepodařilo přerušit rok a půl trvající sérii bez bodů z venku, a jen díky síle na domácí půdě máme 18 bodů. Nacházíme se na dvanácté příčce, která pro nás rozhodně nemůže být uspokojivá. Jen díky vítězství v posledním kole proti do té doby suverénní Hřebči se nenacházíme na sestupové pozici. I tak však máme náskok na sestupující týmy pouhých šest bodů. Stejný počet bodů nám, ale chybí do klidného středu tabulky, který by měl být naším cílem. Chceme se tedy vyhnout bojům o záchranu, i když to bude velice těžký boj a naopak se posunout do klidného středu tabulky a tam se udržet. Dalším cílem pro nás je konečně přivézt body z venku, protože po tak dlouhé době je u týmu velká frustrace a musíme už tohoto strašáka venkovních zápasů zahnat.

 

Rezerva je na tom po podzimu také bídně, máme pouhých 14 bodů a jen nízký bodový zisk dvou posledních týmů nám dává určitý náskok od sestupových pozic. Podzim byl pro nás velice špatný, je to dáno nízkou tréninkovou docházkou hráčů rezervy, a celkově problémem, že náš B-tým hraje každý zápas v jiné sestavě. Kádr je velice úzký, a tak každý zápas musí jít pomoct někdo z prvního týmu, k tomu ta špatná docházka na tréninky a vznikne tým, který není vůbec sehraný. Poté bez jediného přátelského zápasu jdeme do sezony a prvních 5 kol jsme za otloukánky. Na zápas jezdí tzv. co má nohy a ruce a pokud se nás sejde více jak 11, je to úspěch. Musíme proto zlepšit docházku a pokusit se na jaře uhrát co nejvíce bodů. V béčku je skvělá parta a na té to musíme postavit, když chybí kvalita. Chceme se samozřejmě vyhnout sestupu, a tak půjdeme zápas od zápasu a uvidíme.

 

Došlo v zavidovském kádru k nějakým změnám?

 

S posilami se u nás taky neroztrhl pytel. Do áčka přišel z rakovnického SK Petr Hornof, který už v přípravě prokázal, že bude posilou. Nejistá je situace kolem Lukáše Stuchla, ten s námi zahájil zimní přípravu, avšak hned v prvním přípravném duelu se Lhotou se zranil a od té doby se nedal do kupy. Tak uvidíme, jak to s ním dopadne. Dále k nám přichází Lukáš Kříž z Pavlíkova, který by měl působit hlavně v rezervě, je to ale pracovitý mladý kluk, který se může dál posouvat. Ještě se snažíme restartovat kariéru dlouholeté zavidovské opory Lukáše Blechy, který už přes 2 roky fotbal nehraje, ale stále má týmu co dát a pro rezervu by to byla velká posila. Naopak se zpozdí návrat Jirky Hvězdy, který přes rok laboruje s kolenem a bude muset znovu na operaci, která opět oddaluje jeho návrat.

 

A-tým se představí již tuto neděli od od 14:30 na svém hřišti proti Tochovicím, které jsou na třetí příčce a jsou druhými nejčastěji skórujícími. Hned v úvodním kole soutěže zde Zavidov uštědřil prohru 3:0, a tak bude mít soupeři co oplácet. Rezervní tým započne jarní část na Olešné, kde se představí v sobotu 24. března od 15h.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou