Velimské trápí nemocní gólmani

0

FK Bohemia Poděbrady B - FC Velim B  5 : 3  (0 : 2)

 

Úvodní přípravný zápas se velimskému béčku příliš nepovedl. Prvním soupeřem na umělé trávě v Poděbradech byla domácí rezerva. Zápas doprovázelo svítící slunce, ale především mrazivý vítr.

Fotbalová veřejnost jistě ví, že velimská rezerva postoupila v červnu 2017 do okresního přeboru. Jako nováček si na podzim 2017 počínala v okresním přeboru velmi dobře a v tabulce se usadila na nečekaném 2.místě. Zimní přípravu má béčko rozděleno do dvou částí, skupin. První skupina hráčů je v širším kádru áčka a přípravu zahájila s áčkem už na začátku ledna 2018. Druhá skupina, základní kádr béčka, zahájila přípravu 6.února 2018.

 

V sobotu 24.2.2018 přijela velimská rezerva k prvnímu přípravnému utkání do Poděbrad a jejím soupeřem bylo domácí béčko. V předzápase hrálo velimské áčko a porazilo Milovice 6:4. Trenér béčka Jirka Fogy Conte Ptáček měl k dispozici 12 hráčů a tak mužstvo doplnili  Ceral J. a Jehlička A., kteří hráli část zápasu za áčko.

 

Obě mužstva začala opatrně. Snažila se kombinovat do šířky, míč držet na svých kopačkách, konečnou stanicí byl brankař. Velim postupně přebírá iniciativu, zrychluje hru. Je to zásluhou především A. Jehličky, který je velmi aktivní, ale jeho akce končí opět u velimských zadáků. V desáté minutě se agilní A. Jehlička konečně prosadil. Pronikl před pokutové území soupeře, vystřelil „zpoza“ hráče, další domácí hráč míč tečoval a přesně k tyči. Brankař na míč nedosáhl. Následně se hraje pomalu, některé akce jsou fotbalově pohledné, ale končí před vápnem soupeře nebo u brankařů. Velim je o kousek lepší. Po půlhodině hry mají hosté možnost trestného kopu nedaleko levého rohu pokutového území domácích. J. Vlk posílá míč k tyči a Velim vede 0:2.

 

Závěrečná čtvrthodina patří domácím. Závar před brankařem hostí, velimská obrana je nedůrazná a Poděbrady snižují na 1:2.

     

 

Zatímco první poločas měl poměrně slušnou úroveň, o druhém poločase se to zdaleka nedá říci. A to platí zejména pro hosty. Ti přestali běhat, ztráceli míče špatnou přihrávkou a jen těžko přecházeli přes soupeře jeden na jednoho.

     

Už v 51.min. bylo vyrovnáno. Hosté zaútočili, před soupeřovou šestnáctkou ztratili míč a domácí šli do brejku. Vzadu zůstal sám stoper Čepelák a proti sprintujícímu hráči domácích neměl šanci. Ten se ocitl tváří v tvář brankaři a vyrovnal.

   

V 54.min. ještě velimáci ožili. Po pravé straně unikl O. Kosina, vyslal krásnou křížnou přihrávku do pokutového území domácích, vybíhající brankař míč minul a J. Kasal střelou do prázdné branky přivedl Velim opět do vedení, 2:3.

     

Potom začali hosté kupit chybu za chybou a domácí utkání otočili. V 55.min.  vyrovnali na 3:3, , v 66.min. šli do vedení 4:3 a výsledek pojistili v 90.min, kdy upravili na konečných 5:3.

 

"Trenér Ptáček měl k dispozici poměrně dobrý kádr hráčů a postavil, podle mého názoru, silnou sestavu", začal hodnotit utkání vedoucí Velimi Jaroslav Češpiva a pokračoval: "Ta předvedla v prvním poločase celkem dobrý výkon. Poločas také Velim vyhrála 1:2. Problémem opět bylo obsazení postu brankaře. Golmané z podzimního áčka, jednička i dvojka, jsou nemocní. Dorostenec D. Dejmek chytá za áčko, dorost hrál v sobotu přípravný zápas a tak musel do branky hráč z pole M. Hrabal. Ten už musel chytat dva mistrovské zápasy na podzim. Je pravdou, že nic nezkazil. Ale, co bude dál?“        

 

Sestava FC Velim B: Hrabal M., Jelínek J., Čepelák R., Vlk J.,  Vlk L., Kosina M., Kosina O., Ceral J.( Srp A.), Jehlička A.(Svoboda J.), Nedbal J., Milichovský T. (Kasal J.)                                                                                                               

 

/autorem reportu: Jaroslav Češpiva, administrátor FC Velim B/


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou