Písečtí se s Aritmou rozešli smírně

0

Tři týdny před startem jarní části České fotbalové ligy se fotbalisté Písku v přípravném utkání střetli s hráči divizní Aritmy Praha.

Úvodní půle byla zcela v režii domácího kolektivu. Ten si dokázal vypracovat několik slibných střeleckých pozic, v jejichž finální fázi se objevoval nejčastěji Aleš Kočí. Jeho nebezpečné pokusy ale kryl gólman Jan Stareček a v jednom případě rozezvučel míč brankovou konstrukci. Svěřenci trenéra Rostislava Grossmanna se poprvé v zápase radovali ve 12. minutě, kdy se centrovaný míč z levé strany hřiště dostal až v pokutovém území číhajícímu Filipu Řezáčovi, který ho však do sítě ještě nedostal. Za brankovou čarou skončila až dorážka Dušana Pince, jež dres Písku v seniorské kategorii oblékl vůbec poprvé. Nastoupil podle tradice s kapitánskou páskou a hned se prosadil - 1:0.

 

 

Po změně stran došlo k většímu množství střídání, která utlumila domácí útočné snahy a ubrala na klidu v přechodové fázi i koncovce. Hra se vyrovnala v neurovnanou na obou stranách, ale skórem přeci jenom opět pohnuli Písečtí. V 62. minutě postupoval sám na gólmana Aritmy Tomáš Froněk, ale místo střeli volil přihrávku na v tandemu běžícího Tomáše Skálu, na kterého zývala prázdná brána - 2:0. To však bylo ze strany žlutomodrých po gólové stránce vše a hosté toho využili. Po dalších dvou minutách snížil Kuzmenko Vlad - 2:1 a v 75. minutě, již za záda Pavla Váverky, poslal balón po pěkné kombinační akci Martin Petrák - 2:2.

 

 

Rostislav Grossmann, trenér Písku: „Dnes jsme chtěli v akci vidět ještě nějaké konkrétní hráče, abychom se rozmysleli, zda u nás budou působit i nadále. První polovina byla z naší strany velice slušná - takto bych si to představoval. Po přestávce úroveň spadla. Přizpůsobili jsme se hře soupeře a kvůli té spoustě střídání se nám to trochu rozpadla. Hra naší zálohy už pak nebyla dobrá. Dva góly jsme dostat nechtěli, ale dá se to, vzhledem ke střídáním, pochopit.“

 

FC Písek - SK Aritma Praha 2:2 (1:0)

Branky: 12. Pinc, 62. Skála - 64. Vlad, 75. Petrák

Písek: Varyš - Hrachovec, Rendla, Skála, Holý, Voráček, Kočí, Milec, Froněk, Řezáč, Pinc. Střídali: Váverka - Benetka, M. Held, J. Held, Zeman, Hanzlík, Kulík.

Aritma Praha: Stareček - Turbák, Troníček, Frnoch, Vávra, Hrabák, Baran, Rybka, Modr, Petrák, Beneš. Střídali: Volek, Vlad, Emin, Pecháček, Podobský, Seidler.

 

Zdroj: www.fcpisek.cz


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou