FOTO: Vyšehrad se konečně dočkal výhry, vyšlápl si na druholigové Ústí nad Labem

0

Vyšehrad se dočkal první výhry v přípravě. Triumf si připsal zrovna v zápase proti druholigovému soupeři, o výhře rozhodl svými góly Čtvrtníček, nejlepší podzimní střelec týmu.

Arma, v jejíž základní sestavě se objevili dva bývalí hráči Vyšehradu Pavel Pilík a Martin Jindráček, je sice až na 15. místě tabulky Fotbalové národní ligy, v prvním poločase ale předvedla kombinačně vynikající a nápaditý fotbal. Nicméně z několika vyložených šancí proměnila jen jednu, přičemž šemíky v té době hodně podržel brankář Jiří Havránek. Ve druhé půli nastoupil v dresu Slavoje i jeden úplně nový hráč: střední záložník Erik Gibilov z Viktorie Žižkov, který hrál naposledy za divizní Hostouň. Hned z první vážnější akce po pěti minutách hry šli Severočeši do vedení: střelu Procházky tečoval hlavou Zeman a balon skončil za zády Havránka: 0:1. Ten ale v dalším průběhu první půle domácí tým několikrát zachránil od dalších inkasovaných branek.

 

Ve 12. min. na něj běžel sám D. Pocházka, těsně minul. V 18. min. Jindráček ranou z voleje přestřelil a Pilík po centru zleva hlavičkoval zblízka také nad. Ústečtí se dostávali v první půli snadno do šancí, ve 25. min. se ocitli hned tři jejich hráči současně před Havránkem, ten ale takřka beznadějnou situaci včasným vyběhnutím zachránil. Poradil si střelou D. Procházky, zatímco Richter chvíli nato těsně minul jeho svatyni. Po necelé půlhodině hry udeřilo, ale na druhé straně hřiště. Drobílek zatáhl míč po pravé straně, jeho centr srazil ústecký gólman Vašek ke Čtvrtníčkovi a ten poslal balon do sítě: 1:1! Bohužel se během této situace zranil druhý útočník Černý a musel odstoupit.

 

Ve 33. min. si naběhl Pilík s balonem až před Havránka, ale nedokázal ho překonat. Vzápětí gólman Slavoje zneškodnil i Richterovu hlavičku po rohu. Na druhé straně po chytrém centru Matějky mohl poslat Vyšehrad do vedení Heřman, ale trefil jen vyběhnuvšího Vaška. Co se nepovedlo Heřmanovi v závěru první půle, vyšlo na začátku té druhé dvojici Drobílek – Čtvrtníček. Drobílek se probil s balonem do vápna, kde ho fauloval Pokorný a Čtvrtníček z penalty a la Panenka získal domácímu týmu vedení: 2:1!

 

Čtvrtníček byl při chutí, v 53. min. po trestném kopu střelou bez přípravy minul a zejména o tři minuty později byl hodně blízko tomu, aby si připsal hattrick. Po Drobílkově rohu totiž vytáhl gólman Vašek jeho takřka gólovou střelu na tyč! Pak už doznala sestava značné obměny, nicméně i čerství hráči udrželi s favorizovaným protivníkem krok. Ústečtí zahrozili v 63. min., ostrou střelu Výborného ale chytil J. Procházka, jenž nahradil v poločase Havránka. A poradil si v 78. min. i s nebezpečným pokusem Pokorného.

 

Slavoj Vyšehrad – FK Ústí nad Labem 2:1 (1:1)

Branky: 28. a 47. z pen. Čtvrtníček – 5. Zeman.

Vyšehrad: Havránek (46. J. Procházka) – Matějka (60. Vacík), Hradecký, Madej – Máče (70. Michálek), Jakab (60. Šlegl) – Doležal (70. Gibilov), Drobílek (60. Pusch), Junek – Čtvrtníček (60. Heřman), Černý (30. Heřman, 47. Macej). Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

Ústí nad Labem: Vašek – Gilian, Peterka (76. Laňka), Pimpara, Šnirc – Zeman (46. Drame), Richter (46. Pokorný), Ťok, D. Procházka – P. Pilík – Jindráček (46. Výborný). Trenér Aleš Křeček.

 

Asistent Milan Kopřiva: „Vítězství nad týmem z vyšší soutěže je pro nás povzbuzující. První poločas, zejména úvodních pětadvacet minut, patřilo soupeři, který se prezentoval dobrým pohybem i kombinací, uměl se dostat i do šancí, ale neproměnil je. Naopak my jsme vývoj zápasu otočili a za stavu 2:1 to už byl vyrovnaný fotbal, konečně s dobrým výsledkem pro nás.“

Trenér Ústí n. L. Aleš Křeček: „Byl to zápas o neproměněných šancích. My jsme v první půli zahodili tři až čtyři, což mělo výrazný vliv na konečný výsledek. Ve druhé půli za stavu 2:1 pro Vyšehrad domácí využili faktu, že jsou na hřiště s menšími rozměry zvyklí a uhájili své vedení.“

 

Zdroj: Denis Postler / www.slavojvysehrad.cz


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou