FOTO: SK Rakovník podal velmi dobrý výkon proti druholigové Příbrami

0

Příbram - Na umělé trávě Spartaku Příbram se odehrál již devátý ročník zimního turnaje "O pohár starosty města Příbram". Zúčastnily se ho čtyři týmy, ale největším favoritem byla nepochybně druholigová Příbram, v jejímž dresu byla k vidění zvučná jména.

V sobotu byl v Příbrami k vidění další ročník turnaje, jehož se zúčastnil domácí Spartak Příbram (Krajský přebor), FK Příbram (Fortuna národní liga), TJ Tatran Sedlčany (Divize A) a SK Rakovník (Divize A), který vystřídal původně oslovený tým FK Zbuzany. Hrálo se systémem play-off, který určil los. Jedno utkání trvalo 2x40 minut.

 

První semifinálový boj sehrál domácí Spartak proti Sedlčanům, které proti pořadateli turnaje potvrdily rozdíl jedné soutěže a o gól zvítězily. Druhý finalista vzešel z duelu FK Příbram vs SK Rakovník. 

 

FK Příbram - SK Rakovník 3:1 (2:1)

 

Vstup do utkání byl velmi vyrovnaný. Kdo čekal výraznou převahu druholigové Příbrami, tak byl výkonem rakovnického týmu mile překvapen. Hru Příbrami režírovalo zkušené duo Zápotočný – Grajciar. První branku v utkání ale přece jen vstřelili Příbramští, když si v 16' s centrem Grajciara poradil zkušený Hlúpik, nově příchozí útočník ze Slovácka – 0:1.

 

Vyrovnat mohl Červený ve 22', kdy vystihl rozehrávku, ale svůj projektil poslal mimo branku. O minutu později už vyrovnáno bylo. Kombinaci Červeného s M. Schwendtem zakončil střelou z vápna J. Krupička – 1:1. Ve 30' měl Hlúpik velkou šanci, ale Kabeleho nepřekonal. Ve 31' přišla chyba v defenzivě Rakovníka a Matoušek sám před Kabelem nezaváhal – 1:2.

 

Vstup do druhého poločasu Rakovnickým vyšel. Aktivním výkonem se hnali za vyrovnáním. To mohlo přijít ve 47', kdy se pěknou individuální akcí prezentoval M. Schwendt. V zakončení ale trefil jen tyč. V 50' prokázal své kvality Grajciar, který precizním trestným kopem nasměroval Příbram do finále – 1:3. Deset minut před koncem po centru Z. Schwendta měl snížení na noze Severin, ale v dobré pozici selhal. V posledních pěti minutách měli jednu šanci Příbramští, ale Zach již zůstal nepřekonán a podobně si vedl Kočí v brance Příbrami po střele L. Krupičky.

 

Libor Šíma, trenér SKR: „Zápas splnil, co jsem chtěl. Po čtrnácti dnech fyzické zátěže jsme byli prvně v zápase a ještě s týmem z druhé ligy. Vyšší tempo, rychlejší hra a tím pádem i vyšší zátěž pro kluky. Zápas byl takticky velmi dobře zvládnutý a skóre mohlo být příznivější vzhledem k průběhu. Kluci za výkon zaslouží pochvalu.“

 

SKR: Kabele (41. Zach) – J. Krupička, Besta, Duchoň, Severin – Pucholt, L. Krupička – R. Hamouz (41. Z. Schwendt), M. Schwendt, Spal – J. Červený. Trenér: Libor Šíma.

 

Přemožitel rakovnického SK nakonec celý turnaj ovládl, když ve finále suverénně smetl Sedlčany. Poločasový výsledek byl sice jen 1:0 pro druholigový tým, ale nejen že Sedlčanům svěřenci Josefa Csaplára nedovolili skórovat, oni mu ještě dalších osm branek přidali!

 

Sám trenér Josef Csaplár neskrýval po turnaji spokojenost. "Já jsem hlavně rád, že se v zápasech, i když to byli slabší soupeři, objevovaly ty věci, které trénujeme, které chceme, aby se v zápasech objevili, tak se objevovaly v obou zápasech. V tomhle jsem o to více rád, že se někomu nic nestalo, protože jsme hráli na sněhu, který napadl a že jsme na takovém zvláštním terénu byli schopni hrát opravdu vysoce náročný atraktivní fotbal a že jsme to nepojali jako nějaký pouťák nebo přátelák, ale opravdu jsme to pojali tak, říkal jsem to i hráčům, abychom se vydali od první do poslední minuty, aby to mělo kvalitu a to si myslím, že to splnilo."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou