FOTO: Karlovy Vary dvakrát přišly o vedení a s Tatranem Rakovník jen remizovaly

0

Karlovy Vary - V sobotu sehráli divizní fotbalisté Tatranu třetí přípravný zápas, ve kterém se představili na hřišti vedoucího celku divize A – Slavie Karlovy Vary, jejíž dres obléká např. bývalý odchovanec SK Rakovník a dlouhodobě nejlepší střelec této skupiny Martin Psohlavec.

FC Slavia Karlovy Vary - TJ Tatran Rakovník 2:2 (1:0)

 

Výkop zápasu byl zpožděn úklidem sněhu. První minuty byly ve znamení nepřesností, které byly dány těžkým terénem. Hrálo se vesměs mezi oběma vápny a ani jedno mužstvo nedokázalo dotáhnout slibně se rozvíjející akce k finálnímu zakončení. První ohrožení přinesl až průnik Psohlavce, který na poslední chvíli zastavil vracející se P. Kučera.

 

Změna skóre přišla krátce po půl hodině hry, kdy domácí zahrávali standartní situaci. Obrana hostů zaváhala a Kubina byl proti dorážce z bezprostřední blízkosti bezmocný – 1:0. Chvilku na to mohli domácí zvýšit, ale Kubina včasným pádem pod nohy vytlačil útočníka ze střeleckého úhlu. Tatran v závěru zahrozil několika brejky, ale chyběla přesnější finální přihrávka.

 

Druhý poločas přinesl vyrovnaný fotbal. V 52' vybojoval Gögh na půlce míč. Posunul jej na Hradeckého, který se opřel do skákavého míče levačkou a z pětadvaceti metrů trefil šibenici – 1:1. Za deset minut už bylo veseleji opět na straně domácích, kteří na půlce vykombinovali protivníky. Přišla přesná kolmice a Malík byl bezmocný – 2:1.

 

Tatran ale nesložil zbraně. Zpřesnil a zrychlil hru. Dostal se do několika slibných náznaků. Nejblíž byl po Hynkově vysunutí Kingsley Omovie, který si ale udělal dlouhou kličku před brankářem a míč mu utekl do zámezí. Zaslouženého vyrovnání se Tatran dočkal v 75', kdy P. Kučera zahrával rohový kop na Doláka, který vyhrál vzdušný souboj a následně poslal míč přesně k tyči – 2:2. V závěru měli mírnou převahu hosté, ale skóre už se nezměnilo.

 

Pavel Koutenský, trenér Tatranu: „V prvním poločase jsme měli problém udržet míč na soupeřově polovině a do šancí jsme se moc nedostávali. Když už se nám povedlo přečíslení, tak zase chyběla přesnější finální přihrávka. Ve druhé části to bylo o trochu lepší. Zvýšili jsme pohyb, a hlavně zmenšili počet dotyků na míči a rázem to bylo lepší. Terén sice byl těžší, ale pro oba stejný a vždy měl více ze hry ten, kdo méně chyboval při hře s míčem.“

 

 

Tatran Rakovník: Kubina (46. Malík) – Solomahka, Vecka, Bredler (46. Černý), Vrána (60. Hynek) – Dolák (46. Kokarau), Hynek (46. Kutafin), Verner (46. Gögh), Kučera – Hradecký (60. Dolák), Kubr (46. Kingsley Omovie). Trenér: Pavel Koutenský.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou