Ústí nad Orlicí se rozešlo s Uničovem smírně

0

Ústí nastoupilo do přáteláku jako čerstvý držitel ocenění Nejlepší kolektiv okresu Ústí nad Orlicí za rok 2017, kterým byl vyhlášen na slavnostním galavečeru.

JISKRA ÚSTÍ N.O. – SK UNIČOV 1:1 (1:1)      

SESTAVA ÚSTÍ  I. POLOČAS :

J.Krátký – Skalický, Jeníček, P. Chleboun, Langer - Habrman, Pavlásek, Nágl, Pazdera, Smejkal - Pinkava.

SESTAVA  ÚSTÍ  II. POLOČAS:

Truhlář – Skalický, J.Chleboun, Coufal, M.Kopecký - Habrman, Pavlásek, Falta, Vaňous, Kukla - Pinkava (67.J. Procházka)

Branky: 5. Pazdera  -  45. Komenda

 

V dalším přípravném utkání na domácí UMT vyzkoušel formu svěřenců trenéra Chudého loňský vítěz MSFL, který se rozhodl pokračovat ve stejné soutěži i v novém ročníku. Podle očekávání to byl velmi těžký soupeř a zejména v 1. poločase předváděly oba týmy velmi zajímavou podívanou. Hosté měli od úvodních minut mírnou územní převahu, ale nebezpečněji vyznívaly protiútoky domácích. Ve 3. min. mohl otevřít zblízka skóre Pinkava, ale akci Pazdery pokazil slabou dorážkou.  V 5. min. už ale padla úvodní branka.  Akci založil Pinkava, po jeho přihrávce se po levém křídle přehnal přes obránce Smejkal, ideálně nahrál před branku, kde se z první perfektně trefil Pazdera – 1:0.

 

Ve 25. min. si na přímý kop Langera naskočil výborně hrající Nágl a jeho hlavička skončila těsně nad. Také hosté svému soupeři nic nedarovali a ohánět se musel i Krátký v brance Jiskry. Ve 30. min. skvěle zneškodnil šanci Zifčáka, který si do vápna naběhl na centr z pravé strany. Uničov v této fázi hry získal větší tlak s řadou nevyužitých rohových kopů. Když už se zdálo, že poločas skončí těsným vedením domácích, rozehráli hosté další rohový kop a po něm se na přední tyči prosadil volný Komenda – 1:1.

 

Sestava Ústí, která dostala důvěru do 2. poločasu se nechala více zatlačit před vlastní pokutové území a nerozhodné skóre drželi domácí jen díky spolehlivě hrající obraně a jistému gólmanovi Truhlářovi. V 57. min. musel Truhlář řešit vyloženou šanci Jeřábka z několika kroků, krátce na to ústecký strážce branky vyrazil několik těžkých střel ze střední vzdálenosti. S výkony obou gólmanů musí být trenérský tým zatím určitě spokojen. V závěru zápasu domácí přeci jen vyrovnali hru a po dvou centrech Kopeckého z levé strany se několikrát zablýsklo i před brankou Uvízla. V úplném závěru obral Vaňous o míč váhajícího obránce, postupoval sám z úhlu na branku, ale místo přihrávky na zcela volného Habrmana nechal vyniknout brankáře. Zápas tak skončil zaslouženou remízou.

 

Ve středu odjíždí fotbalisté Jiskry na zimní soustředění do Vrchlabí. V jeho rámci se v sobotu 3. 2. od 16.00 hod. utkají na místní UMT s MFK Trutnov. 

 

AUTOR: JAN SKÁCEL


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou