Petr Nedvěd: Chceme hrát pěkný fotbal doma i venku!

0

Po dvou a půl letech se opět chopil kormidla u divizních fotbalistů FC Žďár nad Sázavou staronový trenér Petr Nedvěd. S čím se vrací na lavičku a s jakými cíli vstoupí se svým týmem do jarní části soutěže? To vše se dozvíte v rozhovoru, který nám poskytl.

S čím se na lavičku A-týmu vracíte?

Mám s sebou tabuli, trenérské desky a stopky. Tak vážně, pokusit se pozvednou herní projev mužstva, umožnit plynulý přechod dorostenců do A mužstva a pokusit se vytvořit jednotnou koncepci výchovy mládeže (hlavně v  dorostu) v návaznosti na uplatnění v mužské kategorii.

 

Bylo pro Vás složité rozhodování odejít od U19 a přijmout nabídku A týmu?

V kategorii U19 zůstala nějaká rozdělaná práce, ale vím, že můj nástupce Pavel Kubiš to bez problémů zvládne a jelikož jsme spolu už dříve spolupracovali a dobře se známe, tak je všechno mnohem jednoduší a bude to v pohodě.

Nabídku vést A tým, jsem přijal po několika diskuzích s Radimem Chmelíčkem o budoucnosti klubu a jeho cílech. Radim je hlavní hnací motor v klubu a rád mu pomůžu, co budu moci, v naplnění jeho vize.

 

 V jakém stavu jste našel mužstvo, které jste převzal po trenéru Vankovi?

Na výborném 2. místě divize D. Víc nevím, co k tomu dodat.

 

Hráčský kádr je již konečný nebo bude ještě doplněn?

Mužstvo po podzimní části opustili Jurnečka, Ločárek a Mašek (jeho odchod bude ještě řešit vedení klubu), kteří odešli do Počítek, kde dali přednost pohodlí v okresním přeboru před fotbalem na vyšší úrovni. Tomu sice nerozumím, proč se mladí kluci se zkušeností z MSFL a Divize takto rozhodli, ale do hlavy jim nevidím a nic s tím nenadělám. Dále končí s aktivní hráčskou kariérou ve Žďáře po vzájemné dohodě s vedením  Štěpán Wasserbauer, jelikož je velmi pracovně vytížen a nestíhá tréninkový proces. Jedinou očekávanou ztrátou je Venca Pohanka, který jde na operaci s kolenem.

 

Posílení kádru záleží na vedení. Pokud bude možnost, máme s Radimem vytipováno několik hráčů. Buď jde o mladé kluky s perspektivou do budoucnosti  nebo o zkušené, kteří by měli patřit ihned do základní sestavy. Vše ale záleží na vedení, zájmu hráčů a penězích.

 

Pokud nikdo nepřijde, tak si myslím, že pro A mužstvo máme dost kvalitní kádr. Bohužel velký problém by mělo B mužstvo.

 

Kolikrát týdně budete trénovat a co Vás všechno čeká v přípravě? Budete absolvovat soustředění?

Trénujeme zatím 5x týdně, pak přejdeme na 4 tréninky plus zápas. Soustředění zatím nemáme v plánu, ale možná něco uděláme.

 

Položilo před Vás vedení FC Žďár i nějaké dlouhodobější cíle?

Po dohodě s Radimem máme nastavené hlavně herní a koncepční věci. Můj osobní dlouhodobější cíl, pokud tedy budu pokračovat u A mužstva, je pro A tým MSFL a B tým  KP Vysočiny.

 

Co říkáte na úroveň dnešní Divize s úrovní, kdy jste působil u A týmu naposledy?

Dle mého názoru je celkově kvalita horší než v minulosti, jelikož je tu hodně nových mužstev z KP a ty z minulosti hrají většinou MSFL ( Vel. Mez., Hlučín, Vyškov, UH. Brod, Otrokovice, Hodonín, Líšeň atd.). Samozřejmě jsou i v divizi velmi kvalitní mužstva jako např. Tišnov, Vrchovina, Rosice, Polná…

 

Na suverénní Tišnov ztrácíte po podzimu již dvanáct bodů, bude cílem udržením druhé příčky tabulky, která byla několikrát i postupová?

Teď se hraje už „pouze“ o druhé místo. Jelikož chceme získat z 15 jarních utkání 45 bodů, tak určitě. Vím, že ten počet bodů není moc reálný, hned na začátku máme těžký los, který nám teprve ukáže jak na tom jsme. Určitě chceme hrát pěkný fotbal doma i venku, uhrát co nejvíce bodů a pokud to bude stačit na 2.místo bude to super.

 

Děkuji za rozhovor

Petr Procházka

 



 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou