Remízový král z Plané chce na jaře zlepšit především domácí výsledky

0

SK Planá loni obstála v nováčkovské sezóně v I.A třídě. V aktuálním ročníku čekali Plánští na první výhru až do pátého zápasu, ale nakonec se s Vimperkem srovnali na dvaceti bodech ve středu tabulky. Přinášíme další podzimní hodnocení...

Planá nakonec nasbírala dvacet bodů se skóre 21:19. Hned pětkrát remízovala, v soutěži už pak byly jen týmy s nejvíce třemi remízovými výsledky. I skóre Plané stojí za povšimnutí - je z něj znát, že tým hraje především pozorně z defenzivy, když méně branek (18) inkasoval pouze lídr z Bavorovovic. Zato u vstřelených branek má Planá rezervy - méně (20) jich dal jen poslední Velešín. "Myslím, že v Plané můžeme být po podzimu spokojení. Děkuji za podporu všem našim fanouškům, hráčům za jejich výkony a doufám, že se všichni ve zdraví zase sejdeme na fotbale na jaře," vzkazuje trenér Josef Cimburek. Planá i na podzim pokračovala ve zlepšování zázemí klubu, trenér Vimperku Uhlík například po posledním utkání vyseknul poklonu plánskému trávníku.

 

O hodnocení jsme požádali i hrajícího asistenta trenéra Jana Pintéra. "Myslím, že celková kvalita soutěže je dobrá, hodně dobrá. Nám se docela povedl vstup, kdy jsme uhráli cenné remízy s Týnem a Vodňany a pak jsme měli takové hluché období. Ale druhá půlka soutěže a konec se nám hodně povedl," mne si ruce zkušený záložník. "Z posledních osmi zápasů jsme pouze jednou prohráli a jinak sbírali body."

 

Jeden z plánských lídrů si ale uvědomuje podzimní rezervy týmu. "S bodovým ziskem jsme vcelku spokojeni, na druhou stranu si myslím, že jsme mohli mít o pár bodů víc. Nejvíc mě mrzí venkovní zápas v Sedleci, kde jsme podali úplně katastrofální až ostudný výkon, se kterým bychom neporazili ani tým z okresu. Opakuje se loňský ročník, kdy jsme v tabulce venkovních zápasů na první příčce a doma jsme předposlední. Nevím proč, ale doma nám to prostě nějak nejde, jestli jsme svázáni domácím prostředím nebo publikem, na to hledáme už docela dlouho odpověď."

 

Plané skutečně chybělo k získání lepšího umístění v tabulce zapsat více domácích výher - na druhou stranu je týmu třeba přiznat, že doma sehrál jen šest utkání, nejméně v soutěži. Spolu s Vodňany je Planá jediným týmem, který získal doma méně bodů než venku. "Mezi naše nejpovedenější zápasy podzimu bych zařadil dvě venkovní výhry ve Strakonicích a na Lokomotivě, kde jsme dohrávali v početní nevýhodě a obě utkání dotáhli do zdárného konce. Cením si i dvou remíz s Týnem a Vodňany, trošku mě mrzí prohra na Slavii po rohu v 82. minutě a remíza ve Vimperku opět po rohu v 85. minutě," ohlíží se Jan Pintér.

 

Nejlepším střelcem týmu se stal s pěti brankami Jiří Carda. "Co se týká mužstva, tak musím pochválit celý mančaft, každý odehrál docela slušnou porci minut a každý když byl na place, tak byl platným hráčem týmů. Povedlo se nám přivést čtyři kluky a jsme s nimi spokojeni, myslím, že i perfektně zapadli do kolektivu a budu rád, když u nás všichni budou dál pokračovat. Tam, kde nás netlačí bota, je určitě pozice v bráně, protože máme dvojici výborných golmanů a Kuba Hotový nás několikrát podržel a jde výkonnostně stále nahoru. Dále byl obrovský přínos Jirky Cardy, který přišel v průběhu soutěže a strašně nám pomohl v útoku. V záloze již tradičně kraloval Tomáš Řehoř. Každý další, kdo zde nebyl jmenován, byl více než důležitou součástí našeho kolektivu," připomíná Jan Pintér. Řehoř sice v létě oslavil čtyřicítku, ale na hřišti jako jediný z Plané nechyběl ani minutu a kouč Cimburek ho jmenoval jako hráče podzimu.

 

Plánský tým patří věkově k nejstarším v soutěži, ostřílené borce jako Řehoře, Tomáše Pintéra či Stegbauera doplňují spolehlivě hrající mladí fotbalisté. "V této soutěži může opravdu každý porazit každého a proto je to tak napěchované. My se na jaře budeme soustředit, abychom posbírali stejný počet bodů jako teď a neměli problémy se záchranou. Je pravděpodobné, že v zimě ještě posílíme a tak by snad jaro mělo být ještě lepší," věří Modrému baletu Jan Pintér.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou