Mužstvo má na víc, lituje po podzimu trenér Vodňan Václav Hrachovec

0

Vodňany disponují možná vůbec nejmladším kadrem v jihočeských I.A třídách. Po podzimní části se celek kouče Václava Hrachovce s 21 body v napěchované tabulce dělí o čtvrtou pozici. S čím je vodňanský trenér spokojen a kde naopak vidí slabiny svého celku?

Voďnany ze čtrnácti zápasů uhrály 21 bodů se skóre 38:26 při bilanci šesti výher, tří remíz a pěti porážek. Nejlepším střelcem týmu je s jedenácti góly Jakub Varyš, o tři branky méně dal Luboš Kunc.

 

Vodňany zaspaly v devátém až dvanáctém kole, ze kterých vydolovaly jediný bod. Po remízovém zápase s Juniorem se ale vodňanští mladíci nadechli k důležitému závěrečnému sběru bodů „Po utkání se Strakonicemi jsme trochu změnili herní styl a rozestavení, měli jsme z následujících utkání s Prachaticemi a Blatnou velké obavy. Vyplatilo se nám to," oddechl si při vzpomínce na nelehké období trenér Václav Hrachovec. Ten měl k dispozici skutečně mladý tým. "Třeba v posledním zápase s Blatnou za nás nastoupilo šest hráčů ročníku 2000 a to je úplná paráda. Celkově ale po podzimu spokojený nejsem. Měli jsme mít minimálně o devět bodů více. Myslím, že toto mužstvo má daleko na víc. Máme kvalitní, ale mladé mužstvo," zdůrazňuje Hrachovec.

 

A to s sebou nenese jen pozitiva... "Ani k utkáním, která jsme prohráli, vyjma toho ve Větřní, nemám co vytknout, protože jsme hráli většinou dobře. Máme ale problém, když na nás nastoupí zkušení hráči. Například Strakonice se Zušťákem a Kostkou, nebo Planá s Pintéry a Řehořem. Čím zkušenější celek, tím větší problémy s ním máme. Dobře se nám hraje s týmy, které chtějí hrát a běhat s námi," krčí rameny Hrachovec při zmiňování slabiny svého týmu.

 

"Podzimní část je tak pro mě zklamání, co se týče bodového zisku. Jinak tak skvělou partu jsem snad ještě nezažil. Kluci fungujou i mimo fotbal, sami si pořádají různé akce, chodí dobrovolně trénovat, dají si kromě našich dvou tří tréninků ještě sami fotbálek. Celá parta třeba jede spoluhráči na maturák, mančaft šlape po všech stránkách. Jen těch bodů mělo být více, škoda, že mančaft svou kvalitu neprodal," je na hlase trenéra Hrachovce znát, jak moc ho mrzí, že tým není v tabulce ještě výše. "Žádné cíle jsme si před sezónou nedávali, já bych byl vnitřně moc rád za postup," nezastírá kouč.

 

A koho by zařadil mezi největší opory? "Osobností týmu je Luboš Kunc, asi i nejlepší hráč, ale myslím, že má na to hrát ještě lépe. Neskutečně nám zvedl i kabinu, partu. Dobře hráli Bečvář, Bače, Rauscher, ale já jsem spokojený se všemi, nemám co vytknout. V závěru nehrál v základu Varyš, každý se mě na to ptal. Zraněný nebyl, makal, chodil na tréninky. Jenom mu to tam nepadalo a jeho výkon roste s góly. Asi mi to měl za zlé, ale trochu mě mrzí, že si nenechá v ničem poradit,“ zmiňuje zkušený trenér. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou