Slavia ČB hledá nového trenéra, Karel Kladenský se rozhodl po pěti letech skončit

0

Překvapivá zpráva přichází od Malého jezu - třetí tým tabulky, který po podzimu ztrácí jen čtyři body na první pozici, opouští hlavní trenér Karel Kladenský.

"Krátce po sezóně jsem se rozhodl skončit jako trenér u mužů Slavie ČB. Důvodem je, že jsem tento tým vedl po dobu pěti let a vycítil jsem, že je ten správný čas pro změnu," vysvětlil svůj krok Karel Kladenský. Kdo ho nahradí zatím není jasné. "U mužstva bude pokračovat trenérský kolega Pavel Janků, v současné době se vedou jednání o příchodu nového hlavního trenéra."

 

Pro Slavii bude nahrazení dlouholetého kouče A mužstva problém, trenér Kladenský byl jistotou kvalitního vedení mužstva. "Jménem výkonného výboru klubu bychom Karlovi chtěli poděkovat za obrovské penzum práce, kterou pro náš klub během svého desetiletého trenérského působení odvedl, když svůj rukopis nesmazatelně vryl jak do mužstev žáků a mladšího dorostu, tak i v posledních pěti letech do A-týmu mužů Slavie ČB. Výrazně pomohl k zakotvení našeho klubu mezi nejlepšími týmy I.A třídy mužů, dosáhl výsledků, které budou jednou v klubové síni slávy zapsány zlatým písmem, vštípil týmu atraktivní herní projev a nikoliv v poslední řadě byl nositelem hodnot nad rámec sportovního zápolení, které ctí a propaguje i náš klub," zní z úst člena výboru budějovického klubu Davida Mandlíka.

 

Karla Kladenského, který s fotbalunas.cz vždy spolupracoval na vynikající úrovni, jsme ještě poprosili o hodnocení podzimní části jeho mužstva. "Podařil se nám výsledkově vstup do sezóny, což bylo podstatné pro další průběh podzimu. Hodně jsme si pomohli širokým kádrem, neměli jsme tak problémy nahradit absence, které jsou typické pro tuto soutěž. Většinu vyrovnaných zápasů se nám podařilo překlopit na naší stranu. Vlastně pouze proti Vacovu jsme odehráli jednoznačné utkání," vybavuje si trenér.

 

Dobře si je vědom silné stránky slávistického mužstva. "Asi už tradičně dobře fungovala naše defenzívní činnost, s útočnou to již bylo horší. Nemáme klasického střelce, hra dopředu prostě skřípe, přitom mezihra je solidní. Průběžné umístění lze hodnotit jako úspěch, utkali jsme se s devíti novými týmy a potvrdili tak i pozici mezi třemi nejlepšími z předchozích dvou ročníků."

 

A koho výkony si dovolí vypíchnout? "Naším nejlepším hráčem byl Jakub Vranovský, měl zdaleka nejlepší tréninkovou účast, která byla základem pro jeho výbornou hru na fyzicky náročné pozici krajního záložníka. Zvládnul bez potíží přechod z dorostu, k čemuž mu pomohlo i množství startů za muže už od šestnácti let."

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou