Bavorovice mají našlápnuto k postupu do krajského přeboru. Něco takového jsme nečekali, přiznává trenér Franěk

0

Předloni Bavorovice po dlouhé době spadly do I.B třídy a bylo otázkou, jak to s místním fotbalem bude dál. Klub se ale hned po roce vrátil do I.A a zde zažil, i po obměně kádru, velmi povedené zápasy.

Čtrnáct zápasů, deset výher, dvě remízy a jen dvě prohry. Skóre 38:18 - tedy obrana s nejméně inkasovanými góly a spolu s Voďnany nejlepší útok. Trenér Karel Franěk si po podzimu skutečně může mnout ruce. „S bodovým ziskem jsme nadmíru spokojeni, něco takového jsme po postupu neočekávali. Jsme až překvapeni, jak se nám povedlo dát kádr dohromady, kluci to vzali za své a sehráli se velmi rychle. Uvidíme, jak se připravíme na jaro,“ vyhlíží zbývajících dvanáct zápasů ročníku lodivod Bavorovic.

 

Každý v týmu si plnil poctivě svou roli, rezervy má celek možná tak po krajích hřiště. Bavorovice dokázaly urvat tři body i z vyrovnaných zápasů - o jednu branku vyhrály nad Vacovem, Planou, Vimperkem a Vodňany. Nejvyšší výhrou bylo rozebrání Velešína v poměru 10:2 a šest branek do sítě Sedlece. Naopak vysokou porážku si Bavorovičtí ve druhém kole odvezli z Týna, v poměru 1:5.

 

Trenéra Fraňka jsme se zeptali na největší podzimní opory. „Útočník Tomáš Smékal je klíčovou osobou naší hry. Dává góly, jsou na něj fauly. Je to tvrdý, houževnatý hráč, hodně ran schytá, ale i rozdá, nijak se s tím nemazlí. Obránci ho dobře znají, dávají si na něj pozor a pomáhají si často fauly. Je to kvalita, která do týmu před sezónou přišla. Velmi dobře se v záloze dařilo Martinu Blažkovi, který přišel z Dynama. Stejně tak Filipu Šafránkovi. V obraně se v závěru rozehrál Koranda, prim ale hráli Hanousek s Rottenbornem. Spolehnout jsme se mohli na Sýkoru v bráně,“ vypočítával kouč. Smékal s Blažkem se také dostali do ideální jedenáctky podzimu.

 

Dojde bavorovická jízda na jaře k vysněnému konci, tedy postupu do Krajského přeboru? "Pokud bychom soutěž vyhráli, tak bychom postup asi neodmítli. Máme v hledáčku v současné době ještě tři čtyři hráče, kterými bychom chtěli tým doplnit a pokud by se to podařilo, tak bychom rádi hráli na špici třeba i v dalších sezónách a o postup se pokusili. V týmu máme několik vysokoškoláků, kteří tím pádem moc netrénují. Uvidíme, zda udržíme vysoký standard, který jsme nastavili od začátku soutěže," řekl už dříve pro náš portál Karel Franěk.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou