Hodnocení podzimu - 1.SK Rokytnice nad Rokytnou

0

Rokytnici se povedl vstup do soutěže, ale pak tým trenéra Vranky začala kosit zranění a i to mělo vliv na to, že rokytničtí zakončili podzim na 11. místě a přímo se jich týká boj o záchranu soutěže. Pavel Vranka je v hodnocení podzimu ke svému týmu poměrně kritický.

Umístění: 11.

Skóre: 21:42

Body: 13

 

Doma: 11. místo, 3 – 1 - 4, 18:23, 10 bodů

Venku: 11. místo, 1 – 0 – 4, 3:19, 3 body  

 

Odehrané zápasy:

13 – Martin Prokeš, Josef Železník

12 – Adam Štefánek

11- Marián Vahila, David Jičínský, Jan Hakl

10 – Jan Bartejs, Dominik Kašiar, Josef Herbrych, Martin Štork, Jan Syrový

8 – Lukáš Hobza, Radek Ferkl, Jiří Bílek

7 – Radek Sochna, Ondřej Štefánek

6 – Jiří Veleba

5 – Michal Široký

3 - František Vejmelka

 

Střelci:

11 – Marián Vahila

4 – Martin Prokeš

1 – Josef Železník, Martin Štork, David Jičínský, Josef Herbrych, Radek Ferkl, Radek Sochna

 

ŽK:

4 – Martin Prokeš, Radek Ferkl

3 – Josef Herbrych, David Jičínský

2 – Dominik Kašiar, Ondřej Štefánek, Jiří Bílek

1 – Jan Bartejs, Jan Hakl, Radek Sochna, Adam Štefánek, Marián Vahila, Martin Štork

 

ČK:

1 – Ondřej Štefánek, David Jičínský

 

Podzimní působení Rokytnice v 1.B třídě skupině B hodnotí trenér Pavel Vranka

 

Jak hodnotíte podzim?

Nemůžu hodnotit jinak, než značně nevydařený, smutný… zpackaný.

 

Co váš tým na podzim nejvíce sráželo?

Bylo toho víc. Na prvním místě nás srážel jednoznačně rozsah zranění a nemocí. Takovou marodku pamatuji jen podruhé za těch 40 let, co se ve fotbale pohybuji jako hráč a trenér. Druhým faktorem byl ten, že minimálně 50% obdržených gólu jsme inkasovali po našich  naprosto triviálních chybách, v podstatě to byly polovlastní góly. No a další zásadní důvod neúspěchu byl ten, že jsme ve 13 utkáních pouze 3x šli do vedení. V našich osmi domácích utkáních pouze 1x a naše mužstvo v tomto rozpoložení v jakém jsme byli, nemělo sílu zápasy otáčet. O jedné příčině neúspěchu, a to zejména v domácích utkáních, se už zmiňovat nebudu, otočí se to opět proti nám.  

 

S čím můžete být spokojen?

Těžko se bude něco hledat. Snad jedině začátek soutěže, kdy jsme byli aspoň trochu kompletní a potvrdilo se mi, i přes výkyvy, že na soutěž máme. Poté mohu být spokojen za druhé poločasy doma s Bohdalovem a v Lukách, i když dopadly rozdílně. Tam jsme hráli fotbal podle mých představ a našich možností.

 

Jaký je rozdíl mezi úrovní OP Třebíč a 1.B třídou?

Prošel jsem trenérsky všemi krajskými soutěži, dost dlouho i v KP. Všeobecně se už tolik netrénuje a úroveň soutěží padá. Kdyby nebylo takové zázemí a podmínky, tak by se na ten fotbal ani nedalo často dívat. Mnoho hráčů by na škváře neumělo ani zastavit balon, navíc něco tvořit. V I. B je asi rozdíl takový, na který jsem moje hráče upozorňoval. Je tady více zkušených hráčů, kteří umí trestat chyby a podle toho kolik jsme obdrželi gólů se moje slova vyplnila.

 

Který soupeř na vás udělal největší dojem?

Těžko soudit podle jediného utkání a též z důvodu, že jsme nikdy nebyli kompletní a mohli tak soupeře trochu pozlobit, prověřit. Nicméně na čele jsou mužstva, která byli v mých očích nejlepší a patří tam zaslouženě. No a mimo čelo soutěže má Radešínská Svratka kvalitní a hlavně kompaktní mančaft a rozhodně to mají velice dobře rozehrané. Do čela jistě promluví.

 

Koho z vašeho týmu byste za podzimní část pochválil?

Tak to bude hodně těžké někoho najít. Kluci ví, že moc nechválím, ba naopak. A když už pochválím, tak to má svoji váhu. Téměř všichni mají navíc. Pokud tedy bych měl jmenovat, tak Radek Ferkl byl naším motorem než se zranil. Marián Vahila byl vidět, ale i on zjistil, že bez tréninku to prostě není ono. No a smutné pro mladé je to, že Martin Prokeš ve svých 43 letech byl vidět, jak na hřišti, tak přístupem. Odehrál všech 13 utkání, střídal minimálně, v OP střídal mnohem více. Byl vidět více jako ti mladí, od kterých jsem již čekal, že to pomalu začnou brát na sebe.

 

S jakým cílem půjdete do jarních odvet?

Musím provést důkladnou analýzu, podzim vyhodnotit. Najít největší slabiny našeho mužstva (to nebude těžké). No a v zimní přípravě prostě „zabrat větší šponu“ fyzicky a max.pracovat na odstranění slabin. Chceme se o to porvat a soutěž udržet. Nechci ve svých 55 letech zažít „premiérový“ fotbalový sestup z jakékoliv soutěže, ve které jsem působil (i když vše je v životě poprvé)

 

Kdybyste si měl do svého kádru vybrat jednoho hráče z 1.B třídy, kdo by to byl?

Neznám výkony soupeřů více, jak z jednoho utkání, a tak se těžko hodnotí. Ale zřejmě bych ihned sáhnul po Michalu  Havlíčkovi z Nedvědic. Ten by nám zkušeností a fotbalovým umem hodně pomohl. No a pak bych ještě „lovil“ beky, stopery a jistě bych našel.

 

Ve středu 22. listopadu přijde na řadu hodnocení trenéra Luďka Hadraby z Hartvíkovic. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou