Úlet! Bývalý reprezentant Radek Šírl zná svůj trest za napadení rozhodčího. Na fotbal může na dlouhou dobu zapomenout

0

AKTUALIZOVÁNO: Zbuzanský tým hvězd zažívá premiérový ročník v Divizi C. Nevede si špatně, zatím je na pátém místě s devatenácti body. Dvanácté kolo ale parta kolem kapitána Marka Kincla, záložníka Maria Ličky či obránce Radka Dosoudila nedohrála. Už v prvním poločase totiž přeskočilo bývalému reprezentantovi Radku Šírlovi. A jaký trest vyfasoval od disciplinárky?

Dvanácté kolo soutěže přivedlo na zbuzanský trávník soupeře z Vysokého Mýta, domácí se mohli v případě výhry posunout na druhou příčku. Jenomže hosté se dostali do vedení, ve 12. minutě se trefil Wimmer. Ještě důležitější moment přišel pro utkání ve 36. minutě. To totiž ulítly nervy šestatřicetiletému Radku Šírlovi. Zkušenému hráči, který si zahrál v kariéře za Bohemians, Spartu a Mladou Boleslav, v ruské lize pak válel za Zenit Petrohrad, dočkal se i nominací do reprezentace.

 

Ve 36. minutě šel hostující Wimmer důrazně za míčem a atakoval brankáře při jeho zákroku, navíc nadskočil. Těžko soudit, co se Šírlovi tak nelíbilo, zda atak brankáře či považoval nadskočení za pokus o nafilmování penalty. Každopádně do Wimmera strčil, na zemi do něj lehce kopnul a strčil mu rukou do hlavy. Sudí ho za to vyloučil a to už Šírl vůbec neunesl. Svou nespokojenost projevil tím nejhorším možným způsobem, protože fyzicky napadl rozhodčí zápasu. Nejprve strčil do asistenta Patrika Gunitše, aby pak pěstí atakoval i hlavního rozhodčího Matěje Cichru.

 

V zápise o utkání sudí Cichra popsal dění následovně:

"Červená karta během zápasu. Hrubé nesportovní chování, 36'-ČK - HNCH - fyzicky napadl soupeře - Prudké vražení soupeře oběma rukama do oblasti krku v přerušené hře s následkem pádu, poté ležícího soupeře nakopl do oblasti stehna. Po udělení ČK strčil oběma rukama zepředu do hrudi asistenta rozhodčího a následně zezadu prudce udeřil zaťatou pěstí rozhodčího do hlavy do oblasti spánku, ucha, což zapříčinilo pád rozhodčího na zem. Tudíž došlo k inzultaci rozhodčího."

 

Po tomto incidentu bylo utkání za stavu 0:1 přerušeno a o jeho osudu se už nebude rozhodovat na hřišti, ale u kulatého stolu. Očekávat se dá kontumace v poměru 3:0 ve prospěch Vysokého Mýta a velký disciplinární trest pro Radka Šírla.

 

AKTUALIZACE: Očekávání se přetavilo do reality. Bývalý reprezentant vyfasoval zastavení činnosti na dva roky, jeho klub navíc musí zaplatit pokutu ve výši 150 tisíc korun. Samozřejmostí pak je kontumace utkání ve prospěch Vysokého Mýta.

 

Šírl se na Strahov před disciplinární komisi sám dostavil a trest přijal se slovy, že co udělal, je neomluvitelné. V polovině trestu může zkušený fotbalista požádat o prominutí zbytku trestu.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou