Pohár OFS: Semifinálový boj mezi Lišany a Lubnou

0

Lišany - Semifinále poháru OFS nabídlo dva duely. Kněževes hostila Roztoky a Lišany Lubnou. Rozdíl jedné soutěže Lišany doma potvrdily a přes Baník postoupily do finále, kde se utkají ve dvojzápase s Kněževsí!

SK Lišany - TJ Baník Lubná 5:1 (4:1)

 

Branky: 2. Medřický, 30. Paseka, 37. L. Řepka, 41. a 88. Roušavý - 8. Zbyšek Bok

 

Lišany začaly nad očekávání dobře. Již ve 2‘ odcentroval zleva Žalud, obrana Lubné odvrátila míč doprava, kde zavíral prostor Bagi a našel J. Hamouze, který z první vrátil míč do vápna. Zde měl Medřický dost času, aby si centr zpracoval a z dvojky propálil Michala Pokorného v brance hostí - 1:0. V 8' se však mohlo začínat znovu. Zdeněk Řepka ve snaze o konstruktivní rozehrávku dostal do potíží Ledvinku, který přišel o míč a rázem vzniklo přečíslení dva na jednoho, na jehož konci Zbyšek Bok nekompromisně uklidil balón k pravé tyči - 1:1.

 

Hrál se divácky atraktivní fotbal nahoru – dolů a obě mužstva si vytvářela šance. Lišanští mohli jít znovu do vedení, když Žaludův centr z trestného kopu minul na středu branky o centimetry Ledvinka, ale na zadní tyči si jej našel Mutinský a jeho hlavu vyndal gólman s pomocí břevna na roh. Domácí tým se na rozdíl od předchozího nepovedeného mistráku v Kroučové snažil směřovat více balónů do soupeřova vápna a v první půl hodině hry se to vyplatilo. V šestnáctce se totiž po nabídce od L. Řepky nejlépe zorientoval Paseka a znovu měl dost času poslat Lišany do vedení - 2:1.

 

Nyní byli na koni Lišanští a v 37' předvedli asi nejpohlednější akci zápasu, když se na několik doteků prokombinovali před lubenské vápno, kde Mutinský, ač sám mohl střílet, dloubl špičkou míč za obranu do šestnáctky, kde se mu ukázal Lukáš Řepka. Hosté marně reklamovali ofsajd, neboť jeden z obránců zapomněl vystoupit, lišanský středopolař si zpracoval míč na prsa a druhým dotekem poslal míč kolem Michala Pokorného do sítě - 3:1.

 

Hosté mohli záhy dosáhnout kontaktního gólu, když si situaci odmítl zjednodušit Ledvinka, dostal přihrávkou pod tlak Chládka a Lubenští se znovu vyřítili do přečíslení. Zakončení však těsně minulo Řepkovu pravou tyč. A tak to byli znovu domácí, kdo přišel s odpovědí. Ve 41' nastartoval Medřický přesným pasem do levého křídla rychlé nohy Roušavého. Domácí útočník utekl všem a chladnokrevně podél vybíhajícího gólmana stanovil poločasový výsledek - 4:1.

 

S postupujícím časem druhé půle začala lišanská útočná aktivita upadat a domácí pod vlivem dostatečného náskoku přenechali střed hřiště hostům z Lubné. Ti se ještě snažili s výsledkem něco udělat, dostali domácí tým pod tlak a vytvořili si několik opravdu dobrých příležitostí. Jenže buď byl proti gólman Zdeněk Řepka nebo na poslední chvíli zasahující obránci, anebo neschopnost lubenských útočných hráčů vůbec trefit zařízení.

 

Lišanští spoléhali na dvojici Mutinský – Roušavý, číhající na brejkové příležitosti. V 70' to ještě nevyšlo, když Mutinský využil nedorozumění mezi hostujícími stopery, získal míč a vzápětí lobem přes vybíhajícího brankáře orazítkoval břevno. V 78' už ano a v hlavní roli byl opět Mutinský, který se po vysunutí presingu na útočnou polovinu zmocnil míče a sám na brankáře ještě neproměnil, ovšem z druhé vlny dobíhajícímu Roušavému již nečinilo problém umístit zpoza šestnáctky odražený balón do odkryté branky - 5:1.

 

Václav Švelch, trenér Lišan: "V utkání nehrál roli rozdíl mezi soutěžemi, neboť Lubná má kvalitní tým, který chtěl hrát fotbal a ne nadarmo vede tabulku III. třídy. Takoví soupeři nám ovšem vyhovují mnohem více, než nakopávači dlouhých balónů na ofsajdovou hranu, takže utkání bylo pohledné, s řadou šancí na obou stranách a my v něm byli produktivnější. Do půle jsme si vybudovali rozhodující náskok. Ve druhém dějství, snad i pod vlivem aktuálně ne příliš širokého kádru a blížícího se mistráku s Rynholcem, jsme přenechali aktivitu hostům a spoléhali hlavně na brejky. Jeden z nich vyšel, takže jsme skóre ještě navýšili a na jaře si po čtyřech letech zase zahrajeme finále okresního poháru."

 

Zdeněk Řepka, brankář Lišan: "Do zápasu jsme šli s pokorou k soupeři, jelikož vždy s nimi odehrajeme vyrovnané utkání. Což se opět potvrdilo, ač výsledek vypadá jednoznačně. My první poločas, co šance, to prakticky branka, naopak hosté vstřelili pouze jednu branku z několika šancí. Branky padaly po hezkých akcích, kdy se postupně Medřicky, Paseka, Řepka L. a Roušavý nemílili. A jak jsem říkal, hosté mohli jen litovat, že další branka z jejich kopaček nepadla. Do druhého poločasu se šlo s tím, že nesmíme nic podcenit, že tak jako tam padla každá branka nám, tak může i Lubné. Ale na hřišti to vypadalo jinak. Hosté chtěli s utkáním něco udělat a druhý poločas jako bychom byli uspokojeni výsledkem. Ale byl to domací tým, který navýšil na 5 :1 a tím možná zmrazil poslední naděje kopačkou Roušavého. Nutno podotknout, že hosté měli dost šancí na korigování, ale domácí mužstvo si už další branku nenechalo vsítit a může se těšit na finále poháru po několika letech. Snad to teď dopadne lépe pro naše mužstvo než tehdy."

 

Lišany: Zdeněk Řepka (K) - Chládek, Ledvinka, Hamouz, Žalud - Lukáš Řepka, Paseka, Medřický, Mutinský, Bagi - Roušavý. Náhradníci: Feher, Švelch a Šutera.

 

Lubná: Michal Pokorný - Lev, Klik (K), Kollár, Laňka - Marián Bok, Zbyšek Bok, Vopat, Varyš - Trejbal, Volf. Náhradníci: Sklenička, Bělohradský.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou