FOTO: Fotbalový souboj MOA Rakovník ovládli studenti

0

Rakovník - Jak je v rámci Masarykovy obchodní akademie tradicí a zvykem, tak i letos byl sehrán zápas mezi studenty a profesory s přáteli školy. Jak dopadl vzájemný souboj? Zvítězilo dravé mládí nebo zkušenost?

Studenti - Profesoři s přáteli školy 4:1 (1:0)

 

Tradice na MOA pokračuje. Ve středu 20. září od 14:15 byl sehrán další zápas mezi studenty a profesory s přáteli školy, ve kterém měli studenti co oplácet. Loňské klání dopadlo ve prospěch profesorů 6:4, takže motivace pro mladší stranu byla velká. Obě strany se sešly a nic nebránilo tomu, aby sudí Marek Titlbach zahájil utkání v areálu SK Rakovník.

 

První poločas byl vyrovnaný, hrálo se převážně mezi vápny. Studenti skórovali jako první, když využil Krupička přesné nahrávky za obranu a v samostatném nájezdu na Kopáčka nezaváhal - 1:0. Do ojedinělé šance na druhé straně se dostal Pokorný, ale jeho střela nenadělala Peškovi větší problémy. Klidný poločas tak skončil jednogólovým vedením studentů.

 

Do druhé půle vstoupili lépe profesoři, kteří vyrovnali zásluhou Kučery. Ten se řítil ze strany sám na soupeřova brankáře a nedal mu šanci - 1:1. Do další šance se řítil ze strany Huttr, ale Pešek předvedl parádu pro diváky a prolétl se vzduchem. To bylo ze strany profesorů vše a na tahu byli studenti. Ti se chopili kontroly nad hrou a šli do vedení. Krupička chytrým lobem za vápnem překonal vyběhnuvšího Kopáčka a poslal studenty zpátky do vedení - 2:1.

 

Po chvilce se studenti radovali znovu, když se jim podařilo vstřelit dvě branky rychle jdoucí po sobě - 4:1. Zdálo se, že je o vítězi zápasu rozhodnuto. Profesoři nedokázali zareagovat na slepené góly a nic na tom nezměnila ani střela Tauše do středu branky. Po závěrečném hvizdu sudího Titlbacha tak měli studenti důvod k radosti, neboť odčinili loňskou prohru a profesory jasně přehráli!

 

Jak vidí zápas samotní aktéři utkání?

 

Zbyšek Bok - hráč Baníku Lubná, absolvent MOA (tým profesorů)

 

"Utkání bych zhodnotil tak, že tým pedagogů byl natolik kvalitní, že si dovolil zapůjčit před samotným zápasem mladšímu týmu studentů své 2 klíčové hráče, a to exstudenty divizního Peška do brány a Spala. Bohužel tento vstřícný krok se nám stal osudným. První poločas byl však plně v režii učitelů, ale výborný Pešek čaroval jak proti pokusům Kučery, Pokorného, ale i několika dalekonosným projektilům Vambery. Mladíci se v průběhu utkání téměř do ničeho nedostali. Po poločasové pauze za stavu 1:1 se hrálo pouze na jednu bránu. Tým složený z učitelů a příznivců MOA spálil ihned několik šancí v řadě, a tak přišel trest v podobě 3 rychlých gólů do sítě favorita. Lví podíl na těchto gólech měla obranná řada učitelů, která se nechala rozptylovat celý druhý poločas mladými fanynkami opodál a plně ztratila zápasovou koncentraci. Toho mladíci využili a nezaslouženě zvítězili 4:1."

 

Petr Huttr - hráč FK Kounov, absolvent MOA (tým profesorů)

 

"Je dobře, že se tento zápas každoročně hraje. Utkání probíhalo v přátelském duchu. Studenti byli dobře připraveni, my jsme dostali góly po vlastních chybách a když sami góly nedáme, tak nemůžeme vyhrát. Po vyrovnání jsem věřil, že náš o dost zkušenější tým zvládne zápas otočit ve svůj prospěch, ale tři rychlé góly nás dostaly do kolen. Za studenty vyčníval Robert Hamouz, který si ve svém věku počíná jako matador, což dokazuje i v divizi, kde ne nadarmo nastupuje."

 

Tomáš Pešek - hráč SK Rakovník, absolvent MOA (tým studentů)

 

"V první řadě chci poděkovat mlaďákům, že mě povolali do zbraně. Jsem za to moc rád a na takový zápas si vždy udělám čas. Na školu vzpomínám jedině v dobrém, takže jsem ani nemohl říct ne. To, že se fotbalový zápas "mladých proti starým" dodržuje na škole už několikátý rok po sobě, je jen odrazem dobře vedeného sportovního úseku. Co se týče zápasu, tak první půle byla vyrovnaná. Profesoři si nahrávali vzadu, aby nahnali procenta na držení míče, tudíž statistika byla velice zavádějící. Druhou půli dokázali srovnat, když jsme tak úplně nechytli začátek druhého poločasu. Inkasovaná branka nás nakopla a my jsme třemi slepenými góly posadili soupeře na zadek. Na koho si ale musíme dát v příštím zápase pozor, tak je Emanuel Vambera. V zápase se pokoušel o dalekonosné pokusy, které dvakrát skončily na brankové konstrukci, z toho jednou šel míč odrazem od břevna na čáru a ven. Zde muselo zafungovat video, po kterém nebyl gól správně uznán. O podobné pokusy se pokoušel i Zbyšek Bok, ale akorát přidělal práci zahrádkářům v osadách u Cafexu a také samotným zaměstnancům Cafexu, od kterých přinesl po zápase dva zakopnuté míče. Za mě super zápas a zasloužené vítězství."

 

Martin Krupička - hráč SK Rakovník, student MOA (tým studentů)

 

"Měli jsme velkou motivaci, protože minulé zápasy ovládli profesoři. Já jsem na škole poslední rok, takže jsem si chtěl zápas co nejvíce užít a to se povedlo. Je super, že se na škole něco takového jako je zápas proti profesorům dodržuje. Jsem rád, že se mi povedlo konečně vyhrát. V předchozích zápasech měli profesoři více štěstí, které jim na tento zápas nezbylo."

 

V galerii si můžete prohlédnout fotografie od Kateřiny Pelcové a Adély Brabcové. Holky, děkujeme!


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou