FOTO: V generálce Jankova s Rudolfovem se zrodila remíza

0

Na závěr letní přípravy si Jankov pozval ke generálce do Precis arény SK Rudolfov. Přední tým krajského přeboru, který však dorazil značně oslaben, pouze s jedenácti hráči. V prvním poločase byli hosté diviznímu soupeři vyrovnaným sparing partnerem, ale po změně stran se hrálo již jen podle not týmu Ivo Čecha. Přesto "Perštát" dokázal uhrát cennou remízu!   

Hosté postrádali několik hráčů, mimo jiné i exjankovského Jana Šindeláře. Ani domácí nebyli kompletní, chyběli Maurer, Pořádek a Fajtl. Po zranění se vrátil alespoň Sedlic, jankovskému publiku se představily i obě ghanské posily!

 

Na změnu skóre se čekalo jen do druhé minuty. Martin Kocina využil úvodního ledabylého bránění domácích hráčů, vypracoval si střeleckou pozici a trefil přesně - 0:1. V 6. minutě centroval na druhé straně Zajíc, Mužíkova hlavička putovala nad branku Rudolfova. První gól domácí hráče příliš nevaroval. Ti znovu nechali dostatek prostoru k připravení si střelecké pozice tentokráte Kovačičinovi, jehož technická a nenápadná střela orazítkovala tyč Pavelcovy branky.

 

Jankov se vyrovnání dočkal v 17. minutě, kdy byl po Mužíkově úniku a následném centru ve vápně stažen Beránek a Jakub Zajíc následnou penaltu suverénně proměnil - 1:1. Jednu z mála krásných akcí v první půli předvedli domácí v 29. minutě. Po akci Šebelky, Bürgera a pod břevno střílejícího Mužíka musel předvést své kvality gólman Teringl, který jen tak tak vytěsnil balón na rohový kop.

 

První poločas nabídl zajímavý fotbal, především hosté se neměli vůbec za co stydět. Odměnou jim byl druhý vstřelený gól po hloupém faulu Jirkovského na Vejvara a Radimem Pouzarem lišácky zahraný pokutový kop - 1:2.

 

Ať už možná díky ubývajícím silám, nebo rozhodně díky většímu úsilí domácích borců, druhý poločas se hrál v podstatě jen na jednu branku, a to podle not fotbalistů Jankova. První možnost na srovnání skóre přišla ve 49. minutě po rohu Zajíce a hlavičce Bürgera, která však v síti ještě neskončila. Vyrovnání se zrodilo přesně po hodině hry, kdy si na Kollárův rohový kop naskočil Martin Popelka a Teringl byl bez šance - 2:2.

 

V 61.minutě naskočila do hry první exotická posila Solomon Armah a hned po dvou minutách měla na kopačce obrovskou šanci. Po ukázkové akci na levé straně a přesné Zajícově přihrávce však Armah trefil na brankové čáře jednoho z bránících hráčů. V síti neskončila po závaru ani následně zblokovaná střela Rytíře. Domácí tým výrazně hrozil z rohových kopů, avšak chyběla přesnost. Dvě hlavičky Loška a jedna Zajíce byly velice nebezpečné, ale ani jedna z nich netrefila prostor Teringlovy branky.

 

Jankovští se snažili o vstřelení gólu i nadále. V 83. minutě to zkoušel chytře na zadní tyč střídající Sedlic, Teringl se natáhl a balón vyrazil. O minutu později Sedlic přihrál Armahovi, ten přízemní střelou opět natáhl Teringla, který tentokráte zasahovat ale nemusel, jelikož střela ghanského útočníka mířila těsně vedle. Za další minutu neuspěl ani hlavičkující Beránek.

 

Když další Armahovu střelu v 88. minutě zlikvidoval pozorný Teringl, skončilo utkání remízou 2:2. Na přání Rudolfova si oba celky vyzkoušely penaltový rozstřel. Větší zkušenosti v nich prokázali hráči Jankova (Zajíc, Šebelka, Sedlic, Kroneisl, Bürger), kteří proměnili všech pět pokusů, kdežto z hostů jeden selhal a vysoko přestřelil.

 

SK Jankov - SK Rudolfov 2:2 (1:2), penalty 5:3

Branky: 17. Zajíc (pen.), 60. Popelka - 2. Kocina, 37. Pouzar (pen.)

Sestava Jankova: Pavelec (46. Komárek) - Jirkovský (61. Rytíř), Kroneisl, Popelka (74. Lošek), Zajíc - Bürger, Maršán (74. Sedlic), Kollár (83. Mensah), Beránek - Mužík (61. Armah), Šebelka (78. Kočer)

Sestava Rudolfova: Teringl - Dvořák, Novotný, Kuna, Hajný - Kocina, Pouzar, Gerstner, Kovačičin - Baščevan, Vejvar

Rozhodčí: Tupý - Jarolím, Formánek

Diváci: 70

 

Petr Maxa, asistent trenéra SK Jankov: "Po prvním poločase jsme nebyli spokojeni. Kluci zřejmě pod dojmem, že soupeř přijel v jedenácti lidech hráli lehkovážně, pomalu, tak nějak bez šťávy. Jenže Rudolfov nejsou žádné ořezávátka, což prokázal. Především trojlístek Pouzar, Gerstner a Kovačičin nám dělal velké potíže. Nás čeká další extrémně náročná sezóna, ve které si nemůžeme dovolit neodehrát naplno ani jeden poločas. Druhá půle už byla mnohem lepší. Dařilo se nám více kombinovat, protože jsme zlepšili pohyb a kluci začali hrát zase s chutí. Měli jsme dostatek příležitostí zápas otočit, ale tentokrát jejich neproměňování ještě tolik nebolí, za týden by to bylo horší. Pozitivem je, kolik možností jsme si vytvořili po rohových kopech. Na naše poměry šlo o nadstandardní číslo. Za výkon bych pochválil Kubu Zajíce. Pečlivě bránil a mohutně podporoval všechny útoky po levé straně, kterých zejména ve druhém poločase nebylo málo."

 

Zdroj: Oficiální web klubu SK Jankov


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou