Mistr Okresního přeboru se zúčastnil již 8. ročníku Lúžňanského poháru priatel'stva!

0

Liptovská Lúžna/Slovensko - Rok se s rokem sešel a Sparta Lužná opět zamířila na hřiště Liptovské Lúžné na Slovensko, kde se zúčastnila dalšího ročníku Lúžňanského poháru priaťelstva. V zápasech hraných 2x35 minut skončila Sparta třetí ze tří. Ocenění nejlepšího brankáře si odvezl Vladimír Mašek.

Sokol Lužná - Sparta Lužná 1:1 (1:0) - Adam Špička

 

Do úvodního zápasu turnaje vstoupil lépe Sokol (IV. třída Vsetínsko), který po poločase vedl jednogólovým rozdílem. V 11' se nepovedla luženským fotbalistům rozehrávka, čehož na půli využil hráč soupeře, postupoval směrem na branku a křižnou střelou zpoza vápna po zemi k tyči otevřel skóre - 1:0.

 

Sparta ale srovnala se soupeřem krok a zaslouženě vyrovnala. 55' a odvrácený roh Adama Špičky, který si exekutora rohového kopu znovu našel, ten se do balónu opřel a ten skončil pod břevnem - 1:1. Na víc se ale svěřenci Tomáše Pavlíčka nezmohli a první zápas na turnaji v základní hrací době tak skončil nerozhodně.

 

OFK Liptovská Lúžna - Sparta Lužná 6:0 (1:0)

 

,,Zatíženi krátkou obědovou pauzou po prvním střetnutí (a chutným řízkem) jsme vzdorovali domácímu tlaku jen v prvním poločase. V tom druhém jsme na běhavé mladíky nestačili", sdělil k druhému zápasu vedoucí týmu Ladislav Rác.

 

Ve 20' se domácí ujali vedení po rohovém kopu, kdy se míč ocitl ve vápně mezi mnoha hráči a toho využil jeden z domácích hráčů, který ho z otočky poslal do sítě na zadní tyč - 1:0. O dvacet minut později, tedy na začátku druhé půlě (hrálo se 2x35 minut), přidali domácí další branku. Hráči luženské Sparty vzdorovali dlouho, ale domácí svě snažení přetavili v druhý gól také díky nedůslednému začátku soupeře, kdy zůstal osamocený hráč ve vápně a své šance zužitkoval na výbornou - 2:0.

 

44' nabídla bleskové přečíslení a domácí se radovali potřetí - 3:0. Další rána přišla o dvě minuty později, kdy jeden z luženských obránců podskočil balon za obranu a protivník v dobré situaci neselhal - 4:0. Ale ani to nebylo poslední slovo. V 56' selhala ofsajdová past a pátý gól byl na světě - 5:0. Poslední gólový záznam si domácí přichystali na 66', kdy byla obrana Sparty otevřena, čehož soupeř využil a završil tak šestigólovou nadílku - 6:0.

 

OFK Liptovská Lúžna - Sokol Lužná 2:4 (1:3)

 

Sokol byl fotbalovějším celkem a obrana OFK nepůsobila příliš přesvědčivě, ba naopak. Chyby se kupily a výsledkem bylo chvilkové vedení o tři góly, které stihl domácí celek do poločasu o gól stáhnout. Druhý poločas si moraváci ale pohlídali a zaznamenali tak své premiérové vítězství v 8. ročníku Lúžňanského poháru priatel'stva.

 

Konečné pořadí:

 

1. Sokol Lužná

2. OFK Liptovská Lúžna

3. Sparta Lužná

 

Sestava: Vladimír Mašek - Jiří Dolhý, Daniel Kopernický, Petr Mezei, Josef Špička - Pavel Bičík, Adam Mašek, Robert Grill, Adam Špička - Radek Šnajdr, Michal Sýkora + Michael Laki a dle slov vedoucího týmu Ladislava Ráce v nouzi nejvyšší i trenér Tomáš Pavlíček.

 

Pár slov od trenéra Tomáše Pavlíčka: ,,Už z výčtu hráčů je jasné, že naším hlavním problémem byl počet. Jestliže se soupeř ,,točil" v 16-18 hráčích, je obdivuhodné, že jsme uhráli plichtu a následně poločas 0:1. Pochvala pro všechny zúčastněné, kteří si užili i doprovodné akce. O čtyřech omluvenkách v posledním týdnu se zmíním jen tak na okraj. Na další vysvětlenou: moravský tým působil v uplynulé sezóně jako ,,béčko" Valašské Polanky (I.B třída) a 50% aktuálních soupeřů se rekrutovalo z ,,áčka"."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou