FOTO: Šluknovský Memoriál Slávy Novotného letos patří hráčům FC Pívo

0

 

Co by to bylo za letní fotbalovou pauzu, kdyby se ve Šluknově nehrál Memoriál Slávy Novotného.

 

 Tradiční turnaj v malé kopané, který měl na programu již 11. ročník, nakonec vyhrál tým FC Pívo.


„Vítězové ve finále jasně porazili nakonec druhý tým Bělé pod Radbuzou 5:0. Třetí pak byl celek Best of,“ pravil organizátor turnaje Václav Hloušek.

 


Na stadionu SK Plaston se nakonec sešlo šestnáct týmů, které tak uctily památku Slávy Novotného. „Před 54 lety jsem měl tu čest, že jsem se s tímto výborným fotbalistou a hokejistou potkal jako ještě ne sedmnáctiletý dorostenec v jedné kabině šluknovského áčka. Proto mi bylo velkou ctí, když mi v roce 2006 bylo nabídnuto pořadatelství tohoto turnaje. Viděl jsem hodně ročníků turnaje v Dolní Poustevně nebo třeba Křišťálového květu ve Vilémově. Ale s tímto turnajem se to nedá srovnávat. Možná, že ze mě mluví patriotismus, ale opravdu na šluknovský turnaj nedám dopustit. Po všechny ročníky zde panuje milá atmosféra, vše v klidu, hráči i diváci si to užívají tak, jak to má při sportu být. Letošní ročník nebyl výjimkou,“ pochvaloval si Hloušek.

 


Samozřejmě se nezapomnělo na nejlepší jednotlivce. Cenu pro nejužitečnějšího hráče si odnesl Aleš Gall (Gall team Šluknov). Nejvíce branek pak nasázel Jaroslav Šindelář (FC Pívo). Cenu pro nejlepšího brankáře si vychytal Michal Valašík (Repre Šluknov). Nejlepším rozhodčím pak byl zvolen Ladislav Šefčík.

 


„Poděkování patří všem družstvům za slušné vystupování, rozhodčím, kteří bezchybně zvládli všechny zápasy a nakonec samotné rodině Slávka Novotného. Dále pak správci hřiště Láďovi Čmugrovi za vzorně připravená hřiště a všem organizátorům v čele se Zdeňkem Kirchnerem. V neposlední řadě pak Láďovi Čurgalimu a jeho devčatům v občerstvení. Doufám, že se tu příští rok všichni setkáme na dalším ročníku,“ dodal Václav Hloušek.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou