Info z Otic

0

Zde vám přinášíme vyjádření trenéra a některých hráčů, kteří odpovídali na následující otázky:

1) Co říkáš na to, že se Oticím nepodařilo udržet I.B třídu a po sedmi letech sestoupily? Je sestup zasloužený?

2) Budete se snažit o okamžitý návrat anebo bude lepší nějakou dobu pobýt v přeboru a hrát řekněme na špici, než bojovat v I.B třídě o záchranu?

 

Radek MINARČÍK

1) Sestup je vždy bolestný jak pro trenéry, hráče, vedení a fanoušky a v srdci jsem se s tím ještě nesmířil. I když je to hluboká realita a bude mě to mrzet hodně dlouho, neboť se v Oticích hrál fotbal velmi dobré úrovně a věřím, že opět bude. Skončil jeden velmi dobrý cyklus a je třeba navázat na ty dobré věci, které se podařily a poučit se z chyb, které se udělaly.

Sestup jsme si zasloužili i nezasloužili… Když se na to podíváme z reálného hlediska, tak ano. Nahrálo se málo bodů a nezvládla se dotáhnout klíčová utkání. Na druhou stránku hra nebyla vždy špatná a dokázaly se vytvářet šance, jen bez gólového efektu. Bohužel nestačí hrát výborně jeden poločas a ve druhém dělat školácké chyby, které mužstvo vždy psychicky složilo, když jsme potřebovali vyhrávat. Sešlo se hodně faktorů, které se nakupily na sebe a potom je to těžké. Absence hráčů na tréninku či na zápase. Většinou se trénovalo jednou týdně, sestava na zápas se tvořila podle toho, kdo přišel. To dnes nestačí ani na fotbal III. třídy. Psychická stránka je také velmi důležitá. Když se nedaří, sebedůvěra hodně rychle klesá. To vede ke zhoršujícímu se výkonu a z toho vyplývá zahazování šancí, časté chyby a nedůvěra k otáčení zápasu. Dále to jsou zranění hráčů, které nás provázelo celou sezonu. Nechci se však vymlouvat jen na tyhle aspekty a taky cítím svou zodpovědnost vůči tomu, co se stalo.

2) Dnešní okresní přebor hodně připomíná svým stylem a nasazením I.B třídu, neboť je tam hodně ambiciózních mužstev, které mají zájem hrát vyšší soutěž. Takže našim hlavním úkolem bude konsolidovat mužstvo, protože někteří hráči mohou odejít. Začít pravidelně trénovat a potom se můžeme bavit o tom, co bude reálné. Kdo z těch, kteří se o fotbal v Oticích zajímají, by si nepřál postoupit zpátky a hrát důstojnou roli i ve vyšší třídě? Myslím, že všichni. Čas ukáže, na jakou cestu jsme se vydali, co tomu chceme obětovat a co chceme dokázat. Za mou osobu si přeji, aby se v Oticích hrál výborný fotbal, který bude bavit hráče a fanoušky. Nechci říkat, že po sezoně uhrajeme postup. To by bylo v této chvíli hodně naivní a hloupé, odpověď na otázku nám naznačí podzimní kola.

 

 

Štěpán POŠTULKA

1) Myslím, že sestup je zasloužený, protože jsme se nescházeli a trénovali jen jednou týdně. A to v I.B prostě nejde.

2) Podle mě by sezóna na sehrání stačit mohla, takže bych se určitě pokusil o postup a následující sezónu, už třeba opět v I.B třídě, bychom mohli hrát v první polovině tabulky.



Michal SMUDA

1) Sestup po sedmi letech… Je to škoda, ale bylo to dáno tím, že se hodně lidí zranilo. Třeba opory Martin Valeček, Michal Hopp a Danek Gorčica. V důležitých zápasech jsme prohráli, a to se stávat určitě nesmí. A hlavně doma se musí vyhrávat. Ale chtěl bych pochválit všechny mladé hráče. Štěpána, Ondru i Vojtu.

2) Postoupit ihned zpátky bude velmi těžké. Kádr se musí doplnit nejméně o pět hráčů a hlavně se musí trénovat, aby byla fyzická kondice a nechávat na hřišti všechno. Vždyť hrajeme pro Otice a pro lidi, kteří se na nás chodí dívat.



Miroslav BYRTUS

1) Je to obrovská škoda. Poprvé v kariéře zažíváme pád a musíme se s tím vyrovnat. Myslím, že jsme si to nezasloužili. Byla spousta zápasů, kde jsme byli herně lepší, ale nenašel se žádný hráč, který by dokázal skórovat. A bez gólu se nevyhrává.

2) Jestli chceme atakovat první příčky? To se říct nedá. Určitě půjdeme do soutěže s tím, ať hrajeme zápas od zápasu a snad se dostaneme na vítěznou vlnu. Ale doufám, že budeme do první pětky.



Zdroj: http://www.fotbalotice.cz




Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou