O POHÁR MĚSTA OPAVY - 1. kolo

0

Vřesina - Píšť 3:0 kontumačně; Vávrovice - Slavia Opava 1:1 (1:1), penalty 4:2; Štáblovice - Holasovice 2:1 (1:1); Melč - Dolní Životice 3:3, penalty 1:3; Palhanec - Hlavnice 1:8 (0:2), Komárov - Dolní Benešov se sehraje 26. 7. 2017 v 17:30. 

Vřesina - Píšť - 3:0 kontumačně

Hosté z Píště na zápas nedorazili a utkání bylo kontumováno ve prospěch Vřesiny, která tak postupuje do dalšího kola, kde se střetne s Bolaticemi.

 

Vávrovice - Slavia Opava 1:1 (1:1), penalty 4:2

V prvním poločase byly lepší Vávrovice, které se ujaly v 10. minutě vedení, když branku vsítil Jan Lichovník - 1:0. Opavě se podařilo srovnat krok až v závěru poločasu, když se úspěšným penaltovým exekutorem stal Škrobánek. Ve druhé půli byly o něco lepší hosté, kteří dvakrát nastřelili tyčku, jednou do ní pálil Kratochvíl, podruhé Nagy. Zápas tak dospěl k remízovému konci. O postupujícím rozhodly pokutové kopy v nichž byly úspěšnější domácí Vávrovice. V příštím kole Vávrovice změří síly s Velkými Heralticemi.

 

Branky: Jan Lichovník - Škrobánek 

Rozhodčí: Heiser - Grulich, Vávra

ŽK: Laifert, Škopek - Nagy

Počet diváků: 70

Sestava Vávrovic:  Michal Bartusek - Laifert, Schoppik, Schneider, Mrusek, Jan Lichovník, Jakub Lichovník, Škopek, Šenk, Chryczyk (71. Fifeger), Roman Bartusek

Sestava Opavy: Arendáš - Kretek, Mužík, Džemla (46. Kratochvíl), Šusták, Škrobánek, Rolný, Frank (77. Matějek), Postřimovský, Nagy, Tůma

 

Štáblovice - Holasovice 2:1 (1:1)

Štáblovice vykročily vstříc pohárové Evropě Nevyzpytatelný los prvního kola „O pohár města Opavy“, proti sobě postavil dva účastníky III. B třídy, sk. B, mající předsezónní ambice postoupit do Okresního přeboru. O tom, že hovořit o postupových ambicích je příliš brzy, napověděla předvedená hra obou mužstev, která jsou, nutně podotknout, na samém začátku letní přípravy na následující ročník.

 

Do vedení se již v úvodních minutách mohli opakovaně dostat hosté z Holasovic, kdy převážně těžili z fatálních kiksů domácí obrany. Podařilo se jim dokonce nastřelit břevno a tyč brankové konstrukce. Při dalších chabých pokusech, si lámali zuby na skvěle chytajícím Kácalovi, který v posezónní přestávce, v rámci své zahraniční dovolené, stihl kvalitně potrénovat s chorvatským celkem Hajduk Split. Po přečkání kritické patnáctiminutovky, šly po pohledné kombinační akci, paradoxně do vedení Štáblovice zásluhou Konečného – 17. minuta 1:0. Jejich hra se nadále uklidnila, avšak Štáblovice nebyly schopny, vyvarovat se zbytečných ztrát balónů, před svým pokutovým územím. Po jednom z podběhnutých míčů stoperem, a následného vyťukání obrany na jeden dotek, srovnaly Holasovice v 26. minutě na Černým - 1:1. Závěr poločasu se nesl v duchu řad nepřesností na obou stranách. Více ze hry, však měly hostující playeři.

 

Druhý poločas přinesl střídání a přeskupení řad obou celků. To evidentně více pomohlo domácím, kteří si postupnými útoky vytvářeli jednu akci za druhou. Holasovice ty kousaly z dalekonosných střel a brejků. Dnes se obě mužstva mohla stoprocentně spolehnout na své brankáře. Tím smutnějším, byl s konečným hvizdem, holasovický Mičuda, jenž podruhé kapituloval, těsně po přestávce, když ho pokořil Stanke - 47. minuta 2:1. Co ale zvládl polapat v druhém poločase, bylo až neskutečné. I přes závěrečný tlak hostů si dokázali domácí vedení uhájit, čímž můžou slavit postup do druhého kola poháru, kde se za týden setkají s Kylešovicemi.

 

Autor článku: Dušan Mrákota

Vyjádření Holasovice: (David Dehner)

V první čtvrthodině jsme byli lepším týmem, ale spalovali jsme šance. Paradoxně do vedení šli hosté, když se jim podařilo úspěšně zakončit standartní situaci. Nám se podařilo vyrovnat asi o deset minut později, když úspěšným střelcem se stal Černý. Dokonce poločasu jsme domácí tlačili, ale nic z toho nebylo. ve druhém poločase na nás domácí vlítli a my jsme dostali hloupý gól. Pak se hra víceméně vyrovnala. V poslední dvacetiminutovce se hrálo nahoru dolu, ale skvělí byli oba brankáři, kterří chytili každý čtyři tutovky. Zápas tak dospěl k výhře domácích.

 

Branky: Konečný, Stanke - Černý

Rozhodčí: Těžký - Kubín, Galvas

Počet diváků: 55

Sestava Štáblovic: Kácal - Durčák, Dobrotka, Jedlička, Gibes, Vícha, Baláž, Laovský, Stanke, Konečný, Častulík

Sestava Holasovic: Mičuda - Michal Dehner, Weiss, David Dehner, Adam Dehner, Kramný, Schreier (46 Fojtík), Mosler (75. Bordovský), Jiří Matýsek (64 Jiří Dehner), Bolík, Černý (46. Lukáš Matýsek)

 

Melč - Dolní Životice 3:3, penalty 1:3

Zápas začali aktivněji Dolní Životice a ve 12. minutě šly do vedení, když kombinační akci Lukáše Víchy s Palyzou zakončil Tengler - 0:1. Domácí Melč srovnavala ve 45. minutě, když pokutový kop proměnil Martínek - 1:1. Začátek druhé půle vyšel lépe domácí družině. Ta šla v 65. minutě do vedení záslouhou Kleina - 2:1. O tři minuty později si Klein gólovou situaci zopakoval - 3:1. Dolní Životice snížily v 83. minutě z pokutového kopu, který proměnil Jaksch - 3:2. Srovnat se Životicím  podařilo dvě minuty před koncem, když se ve vápně proháčkoval René Ondřej a jeho střela zaplula do brány. Zápas dospěl k remízovému konci a ke slovu tak přišly pokutové kopy. V nichž měli pevnější nervy hráči z Životic, kteří vyhráli 3:1 a mohou se tak radovat z postupu. V dalším kole je čeká mančaft z Budišova.

Branky: Klein - 2, Martínek - Tengler, Jaksch, René Ondřej 

Rozhodčí: Meier - Herman, Pavlíček

Počet diváků: 60

Sestava Melče: Gašparik - Jureček, Holzbauer, Stupeň, Palzer, Schrom, Lebeda, Martínek, Klein, Chlachula, Zeťka

Sestava Dolní Životice: Toporčák - Štrbík (46. René Ondřej), Pumr, Lukáš Vícha, Elbl, Hanák, Javorek, Adam Vícha, Tengler, Essler (46. Jaksch), Palyza

 

Palhanec - Hlavnice 1:8 (0:2)

Palhanec přivítal na svém hřišti Hlavnici a bylo vidět, že Hlavnice hraje vyšší soutěž. V prvním poločase Palhanec ještě Hlavnici stačil. Hosté vedli pouze o dvě branky, když skóre otevřel Ochrana ve 20. minutě a tři minuty před odchodem do kabin se z pokutového kopu prosadil brankář Kirschner. Ještě na počátku druhého poločasu Palhanec zazlobil, když skóre ve 48. minutě snížil Put (1:2). Po hodině hry přidal třetí branku Hlavnice Ochrana a tím definitivině odpor Palhance zlomil. Pak přidal dvě branky během pěti minut Wollner, který zvyšoval postupně až na 1:5. Poslední tři góly si Hlavnice schovala na závěrečnou šestiminutovku, když se úspěšným střelcem stal dvakrát David Liška a konečnou podobu výsledku stanovil Pasterňák (1:8). Hlavnice tak v pohodě dokráčela k postupu a může se těšit na zápas se Zlatníky.

Branky: Put - Ochrana 2, Wollner 2, David Liška 2, Kirschner, Pasterňák

Rozhodčí: Neděla - Uvíra, Tomáš Liška

Počet diváků: 48

Sestava Palhanec: Fischer - Václavík, Pyszczyk, David Stoniš, David Hendrych, Michal Stoniš (66 Adam Holuša), Kokeš, Kubiš, Put, Pospíšil, Vrbický (46. Daniel Holuša)

Sestava Hlavnice: Kirschner - Ochrana, Pasterňák, Lebeda (46. David Liška), Daniel Hendrych, Wollner, Haas (64. Dominik Lukáš), Kukol, Elbl, Vrána, Bulanda (56. Jakub Lukáš)

 

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou