Šumperskému trenérovi Heclovi spadl kámen ze srdce

0

Další rok uplynul a Šumperk znovu bojoval o záchranu v soutěži. I tentokrát slaví udržení, ale jak trenér Bohdan Hecl přiznává, psychický nátlak byl na hráče i realizační tým enormní.

„Poslední týdny byly pro mě i mužstvo hodně stresující. Vědomí, že i se ziskem šestatřiceti bodů stále můžeme sestoupit, nám na pohodě moc nepřidalo. Navíc máme velmi mladý tým. Bylo to opravdu těžké,“ prozradil kouč Šumperku Bohdan Hecl.

 

Podobné peripetie zažil již loňské jaro, tehdy Šumperk působil v divizní skupině D. „Dva roky po sobě hrát o udržení bych opravdu nikomu nepřál. Ale naštěstí jsme stejně jako loni, po katastrofálním podzimu, zažili parádní jaro, kdy jsme patřili mezi nejlepší mužstva v soutěži. Tento rok byl pro nás však daleko náročnější, neboť skupina E je podle mého názoru daleko kvalitnější než déčko,“ myslí si trenér.

 

„Soutěž byla navíc v teto sezóně mimořádně vyrovnaná,“ dodává trenér, jenž do dalšího ročníku hledí s mírným optimismem. „Tým se o něco herně posunul, získal zkušenosti a věřím, že příští ročník už zvládneme bez nervů.“

 

„Jsem opravdu rád, že jsme záchranu zvládli. Spadl mi obrovský kámen ze srdce. Stejně jako loni jsem ze všeho totálně vyčerpaný,“ přiznává závěrem šumperský lodivod.

 

Autor: Michal Krejčí


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou