Hodnocení sezóny: SPARTA LUŽNÁ

0

Trenér Tomáš Pavlíček musí být se svým týmem maximálně spokojený! Jeho svěřenci měli výbornou sezónu, kterou zakončili na prvním místě a v následujícím soutěžním ročníku si zahrají krajskou soutěž.

Tomáš Pavlíček je nejen výborný učitel, ale také fotbalový trenér. Jako fanoušek pražské Sparty z minulé sezóny radost určitě neměl, ale jako trenér té luženské Sparty byl v euforii, stejně jako celý klub. Povedlo se mu soutěž vyhrát a jeho Lužná si v příští sezóně zahraje krajskou soutěž! V hodnocení uplynulého ročníku rozhodně neskrývá svou radost, která je na místě.

 

,,Výsledek sezóny mi připadá stále jako sen. V té minulé jsme skončili na 5.místě. Chtěli jsme se posunout výš, ale byli jsme si vědomi síly týmů, které byly ve špičce delší dobu a těch, které sestoupily z krajské soutěže. Rozhodl široký a poměrně kvalitní kádr (v celé sezóně nastoupilo v mistovských utkání 25 hráčů, z toho 23 v základní sestavě) a především přístup hráčů (průměrná účast na tréninku na podzim 11, na jaře 13). Jejich chuť do fotbalu a snaha zlepšovat se znamenaly posun v kvalitě hry. Výsledkově se to projevilo hlavně v zápasech s týmy z druhé části tabulky. Až na podzimní derby v Lišanech jsme všechny takové zápasy vyhráli a tím položili základ k umístění ve špičce. Na jaře přišly i výhry s těmi nejlepšími, které byly motivovány především touhou vrátit podzimní porážku. To se nakonec nepovedlo jen proti Mutějovicím, ale celkově byla naše forma nejvyrovnanější. I díky důsledné a zodpovědné hře dozadu. Také jsme inkasovali nejméně branek.

 

Ale to jsou především statistiky. Hlavní jsou ovšem hráči tvořící tým. To je záležitost, která se formovala už v předešlé sezóně. Do kádru se zapojili mladíci, které pro fotbal výborně v mládežnických kategoriích připravili Petrové Ambrůžek a Staněk, v mistrovské sezóně jejich spoluhráči. Kluci zapadli do týmu nejenom herně, ale hlavně lidsky, na čemž má velkou zásluhu Radek Šnajdr. Do toho přišli v létě Radek Pokorný, Filip Duda, Adam Mašek a v zimě Adam Špička a vznikla parta, která se výborně baví fotbalem. Svědčí o tom i všechny přípravy na závěrečný zápas s Kněževsí, kdy jsme byli rozhodnuti, že vyhrajeme stůj co stůj.

 

Velkým impulsem pak byl vstup do zimní přípravy. Zaprvé od Petra Ambrůžka, který do toho „šlapal“ od zahájení i přes dlouhý disciplinární trest. A od Martina Reka, který ukázal, že nemají hráči zahazovat to, co fotbalu věnovali v dětství a mládí. Samozřejmě, když to práce a rodina dovolí. Jeho kvalita a fotbalové návyky byly důležitou součástkou, která do fungování týmu na jaře zapadla, a pomohla rozvinout kvality ostatních. Speciální přínos vylepšený kořením fotbalu znamenal během celé sezóny Radek Pokorný. Jeho technická vyspělost a hlad po gólech byly pro všechny inspirací. No a motor v živém organismu, to je jeho srdce. A srdce tohohle týmu, to je Dan Kopernický. Kdo viděl naše zápasy, tak ví, co to znamená. S takovým mančaftem je paráda dělat fotbal."

 

Statistiky

 

18 výher, 2 remízy (dvě výhry po penaltovém rozstřelu) a 6 proher = 58 bodů

70 vstřelených branek = 4. nejčastějí skórující celek

35 obdržených branek = nejméně inkasující tým soutěže

Nejlepší střelec - Radek Pokorný (31 gólů), Josef Vejvoda (10 gólů)

Nejvíce žlutých karet - Karel Krumhanzl (6 ŽK)

Nejvíce červených karet - Petr Ambrůžek, Adam Špička (oba 1 ČK)

5 zápasů bez obdržené branky

Nejvyšší výhra: Lužná 7:0 Kolešovice

Nejvyšší prohra: Olešná 6:3 Lužná

 

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou