Pro Bečváry je "B" třída výzvou, na kterou se všichni těší

0

Vítězem uplynuého ročníku OP Kolín se staly Bečváry. Nováček soutěže překvapil všechny protivníky a suverénně obsadil první místo. O možnosti postupu se v celku vítěze hodně diskutovalo, zvažovalo se pro a proti, ale nakonec se Bečváry po dvaatřiceti letech do krajské soutěže podívají. O jejich plánech jsem mluvil s trenérem Josefem Kubou.

Pepo, jak jste spokojeni s losem pro  příští ročník?

 

Skupinu ,,C´´ jsme si přáli. Bude to méně cestování než do jiných skupin, s tím je spojena i menší finanční zátěž klubu. Takže se skupinou maximální spokojenost. Skupina určitě nebude snadná. Ne všechny soupeře známe, ale věřím, že se v konkurenci neztratíme. Myslím, že těžkým soupeřem bude Hlízov, posiluje už tak dost kvalitní kádr. Ale rozhodně se nebojíme, naopak. Pro kluky to bude další výzva na kterou se těšíme.

 

Hracím dnem pro vás bude nově neděle. Bourá to nějaké vaše plány, zvyky...?

 

 

Přáli jsme si hrací den sobotu ale chápu, že ne všem se dá vyhovět. Nemyslím si ale, že by to měl být pro nás nějaký problém. Alespoň budeme moct udělat páteční trenink trošku náročnější :-)

 

Co od vyšší soutěže očekáváte?

 

 

Myslím, že soupeři ve vyšší soutěži budou zase o něco kvalitnější. My se musíme vyvarovat zbytečných chyb, protože čím kvalitnější soupeř, tím více bude naše chyby trestat. Ale určitě nechceme jen zalézat a bránit. Složení mužstva ani není na takový způsob hry vhodné. Ale určitě budeme muset být v defenzivě daleko důslednější než dosud. Samozřejmě musíme využívat každou možnost ke vstřelení branky. O bodech může rozhodovat i jedna nepoměněná šance. Ale hráči se těší, jsme mužstvo bojovníků a fotbalovou kvalitu máme také.      Jaké proběhnou změny v kádru?     Mužstvo se nijak zásadně měnit nebude. Kádr máme stabilizovaný. Vrací se nám z Velimi Píša, jednáme ještě s několika hráči, se kterými bych rád začal letní přípravu. Ale nejdeme cestou drahých nákupů "hotových" hráčů. Nikdo neodchází.     Jaký si před sezónou dáváte cíl? Míříte za zlatým hattrickem neboli třetím postupem v řadě?     Tak bláhové plány určitě nemáme. Cílem je hrát dobrý fotbal a nemít sestupové starosti, jak se to často postupujícímu týmu stávalo. Myslet na další postup by bylo asi hodně odvážné, tak vysoko nyní nemyslíme.      Kdy začíná příprava?     Přípravu zahajujeme 23.7., máme tři přípravné zápasy. Preferuji přípravu, která je zaměřena na rychlost a práci s míčem. Myslím, že rychlost je v dnešním fotbale velmi důležitá. Vše bude v domácích podmínkách, na žádné soustředění nejedeme.     A poslední otázka týkající se vlastně ještě sezóny minulé. Překvapilo tě, že Tuchoraz nepostoupila do 1.A třídy a zůstává ve vaší skupině?     Tuchoraz, i když v minulém ročníku zvítězila, "A" třídu nepřihlásila. Bylo to z důvodů odchodu několika hráčů. Je pro mne pochopitelné, že zůstali i nadále v "B" třídě, když věděli, že nemají kádr na to hrát o soutěž výš. Uvidíme, jak se jim povedlo kádr doplnit a jak budou silní v tomto ročníku.    A čerstvá informace  pro fanoušky na závěr: Bečváry zahájí soutěžní ročník na svém hřišti poslední srpnový víkend. V neděli 27.8. od 17:00 přivítá tým TJ Start Tupadly.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou