Kamenice posiluje, vrací se Chmelík, přichází Roman Mach

0

Fotbalisté České Kamenice po parádním podzimu doplatili na nekompletní kádr. I když herně nezaostávali, zažili na jaře dlouhou sérii bez bodového přísunu.

„První polovinu soutěže musím hodnotit kladně, jelikož jsme hráli ve vrchní části tabulky. Co se týče druhé, tak ta tolik úspěšná nebyla vinou několika příčin, takže hodnocení je průměrné,“ uvedl trenér Pavel Mokráček.

 

Přitom v České Kamenici pamatují doby, kdy to bylo přesně obráceně. „Podzim byl na naše poměry nadprůměrný, naopak jaro se nám nevyvedlo, takže se to víceméně prohodilo,“ poznamenal.

 

Co se v Kamenici povedlo a co nepovedlo? „Nepovedla se nám první dvě jarní kola, kde jsme byli skoro kompletní, přesto jsme nebodovali, ačkoliv herní projev nebyl tak špatný. Tam si myslím, že jsme měli získat čtyři body. Naopak herně nám vyšly zápasy s Rumburkem a Křešicemi,“ vzpomíná impulzivní trenér. 

 

Hráčský kádr by měl být do nové sezóny rozhodně silnější. „Co vím, tak nikdo neodchází a příchozí hráči se vlastně vracejí. Jakub Chmelík po půlročním angažmá v Novém Boru a z téhož klubu přichází i Roman Mach, který v Kamenici hrál do svých osmnácti let, aby přes Varnsdorf, Třinec a znovu Varnsdorf, kde hrál na profi úrovni, se vrátil tam, kde s fotbalem začínal. Podepsali jsme hráče, kteří mají ke klubu vztah a jsme rádi, že se rozhodovali srdcem a ne jenom hlavou. Jasně jsme si řekli, že nechceme fotbalové žoldáky, ale kluky, kteří mají vztah ke klubu a kolektivu, který v Kamenici je. Dále máme rozjednaného dalšího hráče. Pokud ale nebude v Kamenici zaregistrovaný, tak jeho jméno zmiňovat nebudeme,“ prozradil Mokráček, který bude na českokamenické lavičce i v dalším fotbalovém ročníku.

 

Na trávníku ale bude spoléhat i na zkušené borce, v čele s nestárnoucím a stále dobře hrajícím Jiřím Pitruškou. „Zaplať pánbůh za takové „playery“ jako je Mitruška a další zkušené hráče. A co se týče zmíněného Mitrušky, tomu se rozzářily oči jako malému klučíkovi, když se dozvěděl, kdo se k nám vrací. Takže sezónu určitě absolvuje,“ připomněl Mokráček.

 

Příprava na podzimní boje v I.A třídě začíná na konci července. „Vše zahájíme 25. července, připravovat se budeme v České Kamenici. Chceme sehrát tři až čtyři přípravné zápasy,“ zdůraznil.

 

Klub nadále bude mít rezervní mužstvo, které hraje nejnižší okresní soutěž na Děčínsku. V nové sezóně se Česká Kamenice potká s nedalekým Benešovem nad Ploučnicí. „To bude určitě derby, už vzhledem ke vzdálenosti obou klubů. Těšíme se,“ dodal na závěr Pavel Mokráček.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou