Rozsochy navštívily partnerskou obec na Slovensku

0

O víkendu 1. až 3. července odcestovala výprava obce Rozsochy na návštěvu partnerské obce Sačurov v rámci desátého ročníku projektu „Přátelství bez Hranic“ 2017. Na místo setkání výprava dorazila v sobotu 1. července v odpoledních hodinách. Přivítání proběhlo se všemi oficialitami, když na slavnostním zahájením projektu „Přátelství bez Hranic“ 2017 promluvil a přivítal jak českou výpravu tak výpravu z polské obce Gmina Sanok Pisarowce starosta hostitelské obce Sačurov Petr Barát. Následně také všechny pozdravil starosta obce Rozsochy pan Josef Smolka. Za polskou stranu zdravil všechny pan Jacek. Následovat mohla tříchodová slavnostní večeře a po ní zábava s živou hudbou.

 

Neděle začala mší svatou v místním kostele zasvěceném Božskému srdci Ježíšovi. V mezičase si mohli všichni prohlédnout místní školu a jiné budovy občanské vybavenosti. Následoval slavnostní oběd všech zúčastněných stran. Po poledni přišel na řadu jeden z hlavních bodů setkání. Mezinárodní fotbalový turnaj na místním fotbalovém stadionu ŠK Sačurov. V prvním zápase se utkaly TJ Rozsochy a polské LKS Pisarowce (hrající IV. ligu Polska) výsledek utkání 1:3 branku za Rozsochy vstřelil Petr Bureš. Ve druhém utkání Rozsochy nastoupily proti domácímu celku ŠK Sačurov (V. liga východo-slovenská). Domácí byli značně odpočati a zvítězili 1:4, když znovu jedinou branku vstřelil Petr Bureš. V posledním utkání turnaje se střeli celky domácích ŠK Sačurov a polských LKS Pisarowce. Bylo to finále jak se patří. Co však bylo neutichající a fantastické, bylo fandění fanoušků, kteří přicestovali z Rozsoch. Finále vyhráli nakonec domácí 3:2. Při vyhlášení se výpravě Rozsoch dostalo veliké pocty, když starosta hostitelské obce jak sám řekl „ Máme se od Rozsoch hodně co učit“. 

Rozsochy si tak ze Slovenska odvážejí bronzové medaile. Jenže to není vše co si Rozsochy odvezly, daleko více je, že jsme navázali nová přátelství našli nové známé a někteří i nové kamarády. Na závěr patří veliký dík všem organizátorům, kteří se o nás starali tak jako bychom byli doma. A již nyní se všichni těšíme na jedenácté setkání v rámci projektu „Přátelství bez Hranic“ 2018 to se uskuteční v České republice a v Rozsochách. 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou