V Žichovicích se slavilo 55 let od založení klubu

0

V neděli 2.7. 2017 se v Žichovicích slavilo. Při oslavách 55. výročí založení klubu se na místním trávníku představila stará garda Sparty Praha proti domácím, za které rovněž nastoupila stará garda. Předzápas pak obstarali žáci Žichovic a Hrádku u Sušice.

Před výkopem starých gard nastoupili ke svému utkání žáci Žichovic proti Hrádku. Domácí kluci vyhráli 2:0 a nalákali tak ještě více třístovku diváků, která si našla cestu na žichovický plácek.

 

Trhák dne, zápas Žichovic se Spartou, začali domácí velmi aktivně a Sparťani byli velmi překvapeni, jak Žichovičtí umějí s balónem zacházet. Po krátkých a přesných přihrávkách padla první branka a bylo to do sítě Sparty! Ta padla v jedenácté minutě a postaral se o ni Prchlík. Poté začali hrát i hosté a postupem času převzali iniciativu hry. Měli hodně šancí, ale ty vychytal výborný Ptáček v žichovické bráně. Nestačil ale na branku z patnácté minuty, kterou vsítil Petr Papoušek, poté se o osm minut později prosadil Marek Kincl a poločasové skóre uzavřel Luděk Stracený - 1:3.

 

Ve druhé půli si přišli na své i diváci, protože pozorovali pěkný fotbal plný krásných kombinačních akcí. Chvilku po začátku druhé půle se trefil podruhé v zápase Marek Kincl a následoval ho v 55. minutě i Petr Papoušek, pro něhož to byla rovněž druhá branka. Přesně po hodině hry se trefil Šumpík, který před zápasem hlásal, že mu je jedno, za který tým se trefí. Bohužel pro domácí se trefil právě do jejich sítě a bylo to již 1:6. Další gól v síti Ptáčka padl o tři minuty později a vstřelil ho Jan Flachbart. Domácím Žichovicím se podařilo už jen snížit, když dvě minuty nato snižoval na konečných 2:7 Staněk.

 

Na závěr zhodnotili domácí gardisté celý den slovy: "Co říci na závěr? Snad jen to, že fotbal je fotbal. Pokud se hraje srdcem a s úctou k soupeři, tak je to nádherná hra, jenž povznáší nejen hráče, ale i diváky. Ať se v Žichovicích, v dalších minimálně 55 letech, hraje takovýto fotbal."

 

 

Sestava Žichovic:

Ptáček - Frýda, Míka, Bachroň, Kába, Prchlík, Stulík, Mourek, Šimáček, Černý, Šiška, Kolařík, Šumpík a Brzák (nastoupili také za Spartu), Beneš, Staněk

 

Sestava Sparty: 

Bobok – Vrabec, Stracený, Bažant, Flachbart, Papoušek, Margolius, Jeslínek, Mlejnský, Kincl, Jarolím, Budka, Matoušek

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou