FOTOSERIÁL: Groundhopping

0

První díl letního fotoseriálu věnujeme koníčku, který si u nás v posledních letech našel početnou fanouškovskou základnu. A my to jen a jen kvitujeme! Pojďte se podívat na některé české úlovky groundhopperů nejen z České republiky.

Groundhopping. Pojem, jenž spousta lidí ani nezná a nemá ani český ekvivalent. Jde o koníček spočívající v navštívení co nejvíce stadionů a poznání místní fotbalové kultury. Jak chutnala klobáska nebo čepované pivo? Co zázemí klubu? Nejen na tyto otázky hledají groundhoppeři odpovědi.

 

Počátky tohoto v Evropě oblíbeného koníčku spadají do 70. let 20. století v Anglii, o dekádu později se groundhopping začal objevovat v Německu. Dnes se těší velké popularitě také v zemích Beneluxu nebo v Norsku.

 

V průběhu sezóny 2016/2017 jsme spolupracovali hned s několika groundhoppery nebo hoppingovými skupinami a rádi jsme na našem webu ukázali, o čem toto hobby je. O kom konkrétně mluvíme?

·         Groundhopping & Ultra

·         ULTRA WEEK

·         Groundhopping RM

·         Groundhopping_vitajanda

·         The People's Game - Groundhopping • Football • Culture

·         Apokalypse Wurst - Groundhopping, Grillgut, Gerstensaft

 

Všem vám děkujeme za spolupráci a fotbalovo-kulturní přínos pro Fotbalunas.cz! Pokud jsme na někoho zapomněli nebo vynechali některé zajímavé momentky, ozvěte se v komentářích! Neváhejte a zapojte se do fotbalového dění i mimo sezónu – posílejte nám reportáže, fotky nebo videa z přátelských zápasů a turnajů, informace o dění ve vašem klubu – dejte o sobě vědět!

 

V PÁTEK 7. 7. SE MŮŽETE TĚŠIT NA DALŠÍ DÍL, UŽ TŘETÍ VĚNOVANÝ ŽENÁM S PÍŠŤALKOU!

 

ČTĚTE TAKÉ:

FOTOSERIÁL: Ženy s píšťalkou. Jak to sluší slečnám a paním rozhodčím? (1. část)

FOTOSERIÁL: Ženy s píšťalkou. Jak to sluší slečnám a paním rozhodčím? (2. část)

FOTOSERIÁL: Fotbal někdy bolí

FOTOSERIÁL: Vtipné momenty na trávníku i mimo něj

FOTOSERIÁL: Jako dvanáctý hráč

FOTOSERIÁL: Vesnická pohoda

FOTOSERIÁL: Těžká práce gólmanů

FOTOSERIÁL: Trenérské zkušenosti v praxi

FOTOSERIÁL: Očima fanynek


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou