FOTO, VIDEO: Stramaccioni si odbyl premiéru, Karlovy Vary ukázaly nové logo

0

Italský kouč má za sebou první zápas jako trenér Sparty Praha. Na závěr přípravy ve Františkových Lázních sehráli Letenští přátelské utkání s divizními Karlovými Vary.

Trenér Karlovarských  Karel Tichota postrádal hned několik hráčů z jarního kádru. K dispozici neměl sokolovské trio Dvořák-Krlička-Vrtělka, chyběli také Ivasko se Strnadem. V základní sestavě se ale objevily také některé nové tváře, které jsou v Karlových Varech na testech - gólman Chára (Sokol Chyše), stoper Novák (Viktoria Plzeň jun.) nebo záložník Vokáč (Baník Sokolov).

 

S logem korespondujícím s novým názvem klubu (psali jsme zde) vstoupili divizní fotbalisté do utkání tak, jak se očekávalo. Proti ligové špičce se bránili, seč jim síly stačily. Do první zajímavé šance se v 8. minutě dostala sparťanská akvizice Vukadinović, Chára byl však připraven.

 

Na střelu Davida Lafaty z 25. minuty byl už ale krátký. Sparťanský útočník si naběhl na přihrávku Karavajeva a zblízka překonal brankáře Západočechů. Po půlhodině se dostali ke střele také hosté, Vokáčovu ránu dokázal Zahustel zblokovat na rohový kop.

 

Ve 36. minutě přidala Sparta druhý gól. Znovu zásluhou Davida Lafaty, kterého tentokrát oslovil Vukadinović. Před koncem poločasu střílel exslávista ve službách Karlových Varů Dřížďal, jenže vysoko přestřelil.

 

Po změně stran se krásných 1 865 diváků dočkalo i více branek. Po třech minutách pobytu na hřišti se trefil Josef Šural, když zakončil akci Karavajeva a Vukadinoviće. Srbský fotbalista celkově zažil povedený první zápas v dresu Sparty. Po jeho přihrávce zkompletoval hattrick David Lafata a hned za dalších sto dvacet vteřin našel Josefa Šurala, který se trefil podruhé.

 

Ač se Karlovarští snažili vstřelit alespoň čestnou branku, přáno jim nebylo. Nejblíže byl Királyi, jehož vychytal gólman Bičík. Na konečných 6:0 naopak zvýšil deset minut před koncem mladý Matěj Pulkrab po Piškově sklepnutí.

 

Na zápas jsme se moc těšili. Uskutečnil se v polovině naší dovolené, ale i tak nás bylo tolik, že jsme neměli ani dost dresů, smál se po utkání karlovarský kapitán Marian Geňo. Byla pro nás čest zahrát si proti nejúspěšnějšímu českému klubu. Výsledek je, dá se říct, přijatelný. Sparta celý zápas dominovala, trochu nás může mrzet, že jsme ze dvou šancí nedali aspoň jeden gól. I tak ale děkujeme, že si nás Sparta pro přátelský zápas vybrala, okomentoval utkání Geňo.

 

AC Sparta Praha - FC Slavia Karlovy Vary 6:0 (2:0)

Branky: 25., 36. a 54. Lafata, 48. a 56. Šural, 80. Pulkrab

Sestava Sparty: Bičík – Karavajev, Štetina, M. Kadlec (46. Ćivić), Mareček, Vukadinović, V. Kadlec (46. Juliš), Zahustel, Vatajelu (46. Šural), M. Frýdek, Lafata

V průběhu druhé půle střídali: Chvátal, Piško, Pulkrab, Vorel

Sestava Slavie: Chára – Staněk, Pěkný (46. Suchý), Novák, Mestl (46. Skala) – Plechatý (46. Királyi), Vokáč (46. Hudec), Maňák, Dřižďal – Geňo - Psohlavec

V průběhu druhé půle střídali: Bartoš, Kalina, Šupík, Žitný

Diváci: 1 865

 

 

Foto: Jiří Pojar, Michael Soldán, Groundhopping & UltraGroundhopping RM

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou