SK Bečváry: Podařil se nám husarský kousek, dva postupy bez nákupu hráčů

0

Bečváry postoupily před touto sezónou do okresního přeboru a hned po roce jako nováček tuto soutěž opouštějí. Ale směrem nahoru. Sezónu pro Fotbal u nás hodnotil trenér Josef Kuba.

Volit hráče ročníku je velmi těžké, ale myslím, že musím začít odzadu, takže začínám brankářem Ondrou Stoupou. Hráči cítili za zády jistotu a to je i pro jejich výkon důležité. I když se nevyvaroval několika drobných chyb, myslím, že těžko měl někdo v bráně větší jistotu, než jsme měli právě my. Dále bych asi uvedl Ondru Holuba, stoper, který se na podzim rozehrál k velmi dobrým výkonům. Škoda, že trápilo zranění Honzu Uhra, druhého ze stoperské dvojice. Myslím, že by i on aspiroval na hráče ročníku. Ze záložní řady uvedu Honzu Dědka. Velmi pracovitý a důležitý hráč. I když se nedaří, nevypustí jediný souboj, naběhá mnoho kilometrů a snaží se strhnout ke stejné bojovnosti i ostatní. I když dostane "nakopáno", oklepe se a hraje dál. Na hrotu musím zmínit Mirka Černého. Hráč, který neztrácí míče, dokáže si míč pokrýt a dá možnost ostatním, aby ho na hrotu stihli doplnit. A hlavně se prosazuje i střelecky, to je pro útočníka důležité.

 

Sezona se mi hodnotí velmi dobře, zvítězili jsme v OP s náskokem čtrnácti bodů. To asi před zahájením ročníku nečekal ani ten největší optimista. Po postupu ze III. třídy jsme nijak nenakupovali hráče, jen se nám z hostování vrátil Stoupa a Vanta. Zranění doléčili dva z trojčat Kšírlových, Jakub a Vojta. Takže jsme před zahájením ročníku neměli postupové ambice. Ale měli jsme skvělý nástup do sezony a to dalo hráčům potřebné sebevědomí. Dostali jsme nejméně branek ze všech a to je dobrá vizitka nejen brankáře a obrany, ale celého mužstva, které dobře pracovalo i směrem dozadu. U některých hráčů, laděných ofenzivně, nebylo snadné je přesvědčit, že se musí pracovat i směrem dozadu. Ale myslím, že i tady jsme udělali kus práce. Nastříleli jsme 74 branek, to je 3 branky na zápas. A to myslím není špatná vizitka ani pro naši ofenzivu. Po podzimu se na nás většina mužstev dobře připravila a jaro jsme měli těžší. Ale i tak se nám podařilo obranu soupeře většinou prolomit.

Pokud mám srovnávat podzim a jaro, tak musím říci, že podzimní část nás zastihla v lepší formě. Takřka všechny zápasy jsme měli pod kontrolou, soupeře jsme přehrávali a s jistotou vítězili. Ale bylo mi jasné,  že jaro bude těžší a že půlsezona snů, jakou byl podzim, se nebude opakovat. Už proto, že se soupeři se na nás budou chtít vytáhnout, také proto, že jsme měli štěstí, že se nám na podzim vyhýbala zranění. Na jaře už jsme nevyhrávali s takovou lehkostí a samozřejmostí, na některé body jsme se dost nadřeli. Ale i když se herně nedařilo podle našich představ, dokázali jsme zabojovat.

Jako velmi důležitý jsem považoval první zápas jara, kdy k nám přijely druhé Jevany. Myslím že v tomto zápase se rozhodovalo, zda budou Jevany ještě útočit na čelo tabulky. Tento zápas se nám vydařil, s jistotou jsme zvítězili a upevnili si vedení v tabulce.

Pokud bych měl zmínit nejhorší zápas, tak to bylo derby s posledním mužstvem Zásmuk. Nedařilo se nám herně ani střelecky. Bohužel tento zápas jsme na penalty prohráli. A to vše před domácími diváky.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem, kteří se podíleli na postupu. Bečváry se do krajské soutěže podívají po dlouhých 32. letech!! Podařil  se nám "husarský" kousek, 2x postup za dva roky bez nákupů hráčů. Myslím, že se projevila dobrá práce hráčů na trénincích i v zápasech. Věřím, že v tom budeme pokračovat i v dalším ročníku a že se ani v krajské soutěži neztratíme. Také děkuji webu Fotbal u nás za přízeň.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou