Trocha statistiky uplynulého ročníku

0

Brána fotbalového ročníku 2016/17 je uzavřena. Známe postupující tým SK Bečváry, kterému gratulujeme a přejeme dobrou reprezentaci kolínského okresu v nejnižší krajské soutěži. Také známe sestupující týmy, kterými jsou již v  zimě odhlášené Břežany II, a dále Zásmuky, Konárovice a díky sestupu tří týmů z 1.B i Velký Osek. Všem sestupujícím přejeme rychlou konsolidaci a brzký návrat mezi elitu okresu. Nyní se můžete podívat na několik statistických čísel uplynulého ročníku.

Branky

 

Ve 156 zápasech padlo celkem 703 gólů, což dělá divácky zajímavý průměr 4,51 branky na zápas. Na tomto počtu se nejvíce podílely týmy Žiželic s 80 góly (průměr vstřelených na zápas je 3,33), Bečvár - 74 gólů (pr. 3,08) a Krakovan - 69 gólů (pr. 2,87). Zajímavostí je čtvrté místo v tabulce J. Lhoty, která nastřílela třetí nejmenší počet branek.

Nejvíce branek padlo v napínavé přestřelce mezi domácími Žiželicemi a hosty z Jevan - 11 (5:6), v dalších třech utkáních padlo gólů hned deset. Největším debaklem skončilo utkání Krakovany - Plaňany 8:0. 

Pouze dvakrát se diváci nedočkali žádné branky a zápasy skončily 0:0. Jde o utkání Jevany - Kouřim a Libodřice - Plaňany. V dalších deseti mačích stačil k rozhodnutí jediný gól.

Střeleckým králem se stal libodřický Hrstka s 27 góly, následovaný Kubalíkem z Nučic s 24 zásahy. O třetí místo se dělí bečvarecký Černý a Kubelka, který ale odehrál pouze podzimní část v dresu Žiželic (oba 22 gólů).

 

Obrany a gólmani

 

Nejlepší obranou se po posledním kole může pyšnit vítěz ročníku SK Bečváry. Pouhých 28 inkasovaných dělá průměr na zápas 1,17. Jen o gól horší je celek Jestřabí Lhoty s průměrem 1,21. Jestřábka si pokazila titul nejlepší defenzívy v posledním kole, když inkasovala na hřišti Konárovic šest kousků. Jen další dva týmy (Krakovany a Nučice) mají na kontě obdržených méně než padesát gólů, ostatní jsou ještě výš. 

Mezi gólmany se nejvíce dařilo lhotecké dvojici, která vychytala nulu hned devětkrát (5x Heres, 4x Málek). Na pět nul na kontě se dále v ročníku dostali plaňanský Hradecký a Cihlář z Peček. Čtyřikrát udržel čisté konto bečvarecký Stoupa, ale všechny zápisy jsou z podzimní části, na jaře žádnou nepřidal. 

V minutové neprůstřelnosti vládne Douděra z Krakovan, který neinkasoval 345 minut, což jsou téměř čtyři utkání v řadě.

 

Remízy a penaltové rozstřely

 

Nejvíce remíz uhrály v ročníku týmy Zásmuk, Kouřimi a Libodřic (všichni 6) a z nich dokázaly všechny týmy vydolovat 4x úspěšně dva body. Naopak nejméně remíz, a to žádnou, nemá na svém kontě celek Konárovic. 

V penaltových rozstřelech si pak nejúspěšněji vedlo mužstvo Peček, které ze tří pokusů bylo třikrát úspěšné. Na druhé straně - mezi týmy, které ani jednou penaltovou loterii nezvládly, jsou Velký Osek (4 pokusy / 0 úspěchů), Bečváry a Nučice (oba 3 / 0).

 

Karty

 

Rozhodčí udělili v ročníku celkem 649 žlutých karet a 30 červených. Největšími sběrateli byly týmy Kouřimi (72), Libodřic (69) a Krakovan (65). Červenou kartu nejčastěji viděli hráči Kouřimi (7), a Libodřic a Konárovic (oba 6). Žádnou červenou kartu neviděli borci Jevan, V. Oseka a J. Lhoty.

Nejvíce trestanými týmy byly Kouřim, Libodřice a Konárovice. Naopak cenu Fair play získává tým Jestřabí Lhoty, následovaný Osekem, Jevany a Zásmukami.

Dvě červené karty vidělo v sezóně hned pět hráčů: Královský a Svoboda (KOU), Vokoun (KON), Šafránek (LIB) a Kočí (NUČ). Největšími sběrateli žlutých karet byli Královský (KOU, 15), Šafránek (LIB, 14) a D. Živný (ŽIŽ, 13).

 

Doma / venku

 

Jediným týmem, který doma neprohrál, jsou Bečváry. Ty ztratily pouze dva body po remíze se Zásmukami. Všechna mužstva dokázala alespoň jednou zvítězit na soupeřově hřišti. Zajímavostí také je, že jediný tým Zásmuk získal venku více bodů než doma.

Největší bodový rozdíl je vidět u Krakovan, kterým se venku vůbec nedařilo a získaly jen 7 bodů oproti domácím 30. O něco lépe na tom jsou Jevany (10 / 29), V. Osek (4 / 21) a Konárovice (3 / 21).

 

Podzim / jaro

 

Vítězem podzimní i jarní části se staly Bečváry. V podzimní části měly ale na druhého v pořadí (Jevany) náskok 8 bodů, v jarní části byly druhé Pečky zpět pouze o bod. Právě Pečky prokázaly skvělou jarní formu a podzimní desáté místo vylepšily na jarní druhé, když získaly o jedenáct bodů více. Dalším skokanem byly Plaňany, které po podzimu jedenácté obsadily jarní pátou příčku. Další výraznou změnu v počtu bodů zaznamenal celek Oseka, když v jarní části nasbíral o devět bodů více, ale k záchraně to bohužel nestačilo. 

Naopak propadákem byla jarní sezóna pro Jevany, které nastřádaly jen polovinu podzimní várky bodů (26 / 13) a patří jim až jedenáctá příčka v jarní tabulce. Další největší ztrátu v porovnání podzim / jaro zaznamenaly Bečváry, ale těm to v obou případech stačilo na první místo. Jen ta jarní forma nejspíš nebyla ideální a nebo se na ně soupeři již dokázali připravit.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou